سازه بتنی یا فولادی مناسب برای شرایط مختلف
رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: استفاده از سازه بتنی یا فلزی بستگی به شرایط مکانی دارد و هیچ کدام نسبت به دیگری برتری ندارد.
آقای ایرج رهبر رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صداوسیما درباره اینکه سازه بتنی برای ساخت و ساز بهتر است یا سازه فلزی، گفت: باید شرایط مکانی برای استقرار محل سازه فراهم باشد، زیرا مکانهایی وجود دارد که صعب العبور است و نمیتوان مصالح ساختمانی را به راحتی منتقل کرد؛ لذا از سازههایی میتوان استفاده کرد که همانند سازه فلزی به صورت پیچ و مهرهای در کارخانه تولید میشوند.
وی افزود: مکانهایی هم وجود دارد که میتوان از بتن اماده و سازه بتنی برای ساخت و ساز بهره برد و این وظیفه مشاور است که تشخیص میدهد چه سازهای در چه مکانی باید استفاده شود.
آقای رهبر ادامه داد: ساخت و ساز از قدیم الایام در اختیار بخش خصوصی بوده هم از نظر اجرایی و هم از لحاظ سرمایه گذاری، ما انتظار داریم غیر از نیروی انسانی و فنی مهندسی از توان مالی بخش خصوصی در زمینه تولید مسکن ملی استفاده شود.
رئیس کمیسیون عمران اتاق تهران گفت: هم اکنون انبوه سازان همزمان از سازههای بتنی و سازههای فلزی در ساخت و ساز استفاده میکنند و اخیرا از سازههای پیش ساخته بتنی در صنعت ساختمان استفاده میشود.
وی افزود: هم اکنون در مناطق صعب العبور از فن آوریهای جدید سازههای فلزی سبک (LSF) در طبقات مختلف یک، دو و سه طبقه استفاده میشود، همچنین در زمینه سازههای بتنی سبک (ICF) و قالبهای بتنی فناوریهای جدید در صنعت ساختمان توسط متخصصان داخلی ارائه شده که در حال بهره برداری است که هم از لحاظ سرعت و هم کیفیت بسیار مناسب است.
آقای رهبر در ادامه با اشاره به مقاومت سازههای فلزی و بتنی در برابر زلزله گفت: محاسبه در نوع و مقیاس ریشتر زلزله بسیار مهم است؛ در سازههای بتنی، دیوارهای برشی برای کنترل زلزله به کار گرفته میشود و در سازههای فلزی، برای مقاومت سازه از بادبند استفاده میشود، اما به هرحال، چون برای پی و زیرساخت ساختمان از بتن استفاده میشود بهتر این است که ترکیبی از سازه فلزی و بتنی در ساختمان طراحی شود.