ارتقاء حکمرانی غذا تا سطح دیپلماتیک
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حکمرانی غذا را موضوعی مهم ارزیابی کرد که تا سطح دیپلماسی غذا توسعه یافته است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر علیرضا زالی در مراسم آغاز به کار چهارمین کنگره بینالمللی تغذیه گفت: مباحث سیاسی و تجاری در سیاست گذاری قضا تاثیرگذار شدهاند.
وی افزود: امنیت غذا و حاکمیت غذا از زیر مجموعههای حکمرانی غذا برای کشور محسوب میشودرئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت بر اساس آمارهای سازمان جهانی غذا فائو ایران در صدر کشورهایی قرار دارند که با گرانی مواد غذایی مواجه شدهاند.
دکتر زالی گفت: استفاده از فناوریها به منظور تولید ارزانتر و بیشتر غذا در کشور ضروریست.
دکتر زالی اضافه کرد: بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون تن غذا در کشور تولید میشود که ۳۵ درصد آن به زباله تبدیل میشود که بسیار بیشتر از کل کشورهای اتحادیه اروپاست.
وی گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی غذا ایران در فهرست کشورهایی است که در معرض کمبود غذا خواهند بود.
دکتر زالی گفت: بیشتر کشاورزی در کشور سنتی است که موجب هدر رفت مواد غذایی میشود و تنها ۵ درصد سرمایهگذاری کشور در زمینه کشاورزیهای به روز است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: خام فروشی مواد غذایی بزرگترین زیان تولیدات کشاورزی کشور است و باید صنایع غذایی در کنار مزارع ایجاد شود تا ارزش افزوده مواد غذایی افزایش یابد.
وی افزود: ۲۰ برابر جهان اصناف کشورمان در زمینه غذا فعالند، اما در زمینه استفاده از فناوری در تولید غذا این سرمایهگذاری بسیار ناچیز است.
وی خواهان استفاده از متخصصان تغذیه در شبکه سلامت کشور بیش از پیش شد و گفت اصلاح سبک زندگی و تغذیه موجب کاهش بیماریهای غیر واگیر در کشور میشود.
دکترزالی اضافه کرد: اعطای شماره نظام پزشکی به متخصصان تغذیه برای آنان یک مسئولیت ویژه در نظام سلامت کشور را در پی خواهد داشت.
وی خواهان یم گیری بر اساس شواهد و به صورت کارشناسی در زمینه سیاست گذاری غذا در کشور شد و گفت متاسفانه برخی از تصمیم گیریها در زمینه غذا جزیرهای است.
دکتر زالی خواهان توجه به تغذیه گروههای آسیبپذیر همچون مادران باردار کودکان و سالمندان در کشور شد و گفت: مستمری بازنشستگی موجب کاهش سفره غذایی سالمندان و افزایش بیماریها در بین آنان میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خواهان تعیین بسته تغذیهای مناسب برای سالمندان شد و گفت در زمینه کودکان نیز تغذیه مناسب آینده درخشان کشور را در پی دارد.
وی گفت: مادران شیرده باید روزانه ۵۰۰ کیلو کالری غذای مناسب مصرف کند.
دکتر زالی خواهان حضور متخصصان تغذیه در بیمارستانها شد و افزود: تغذیه بیمارستانی به منظور تسریع در بهبود بیماران بسیار موثر است.