کاهش افسردگی و استرس در زندگی مهمترین تاثیر فرزندآوری
رئیس مرکز بهداشت خوزستان کاهش افسردگی و استرس در زندگی را یکی از مهمترین و عمدهترین آثار فرزندآوری عنوان کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان،
دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: خانواده یکی از اصلیترین و مؤثرترین نهادهای اجتماعی است و اولین هسته زندگی اجتماعی بشر از خانواده آغاز میشود، به همین دلیل تغییرات ارزشی در حوزه خانواده در جامعه نیز تأثیر گذار است و البته تغییر در عرصههای گوناگون جامعه، اعم از فرهنگی، اقتصادی و... نیز در مناسبات خانوادگی تأثیر گذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه فرزندآوری و تشکیل خانواده از جنبههای مهم زندگی به شمار میآید و فرزند در خانواده ایرانی از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: فرزندآوری پدیده فردی نیست که انتخاب شخصی زوجین باشد، بلکه یک رویداد واتفاق اجتماعی است که عوامل متعددی را تحت تاثیر قرار میدهد، این عوامل شامل: مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و روانشناختی و... است.
دکتر بختیاری نیا مهمترین و عمدهترین تأثیر فرزندآوری را داشتن جامعهای جوان و پویا برای کشور عنوان کرد و ادامه داد: فرزندآوری سبب نشاط و سلامت روانی و انگیزه والدین میشود، فرزندان با رفتار و شوق هیجانی در کودکی و نوجوانی، به خانه و والدین خود شادی میبخشند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان یکی از عوامل مهم فرزندآوری را کاهش افسردگی و استرس در زندگی عنوان و اضافه کرد: همانگونه که به دنیا آمدن فرزند سبب شادی والدین میشود، انگیزه و شور بزرگ کردن و حضور بچهها همیشه همراه والدین خواهد بود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میگوید: ورود فرزند به خانواده، گرمی و صمیمیت را وارد خانه میکند، با به دنیا آمدن فرزندان، امید و آرزو در والدین افزایش مییابد، والدین برای برآورده کردن نیازهای فرزندشان تلاش مستمر میکنند، آنها هر فعالیتی را به امید فرزندان و فراهم کردن آیندهای با کمترین نقص انجام میدهند، کسانی که امید به زندگی بالایی دارند عمر طولانی تری خواهند داشت.
وی گفت: وجود فرزند و تربیت آنها در شخصیت والدین اثرگذار است، به ویژه والدینی که با مطالعه و آموزش به تربیت فرزندان خود میپردازند، با کسب اطلاعات بیشتر و درک موقعیتهای متفاوت علاوه بر اینکه فرزندان خود را به درستی تربیت میکنند، شخصیت و افکار خودشان نیز تغییر میکند.
دکتر بختیاری نیا یکی از مهمترین عوامل پایداری خانوادهها را تنوع دانست و افزود: در خانوادههایی که تنوع وجود ندارد و همه چیز تکراری است، مشکلات بیشتری مانند: یکنواختی، ملال، تضعیف روابط و سرخوردگی نیز مشاهده میشود، فرزند جدید در خانواده فرصت بیشتری برای تعامل و نزدیکی میدهد. رشد کودکان، نحوه صحبت آنها و مدل رفتارشان، به خانواده شور و شوق میدهد. والدین با مشاهده هر فرزند تجربههای جدیدی کسب خواهند کرد که به زندگی آنها تنوع خواهد بخشید.
وی از جمله مزایای فرزندآوری را رشد شخصیتی، رشد اقتصادی، احساس رضایت از زندگی، حفظ میراث فرهنگی خانواده، تقویت روابط عاطفی خانواده، انتقال ارزشهای اجتماعی به نسل جوان، حمایت در پیری والدین و تجربه والدینی برشمرد.