پخش زنده
امروز: -
رئیس پلیس فتا گفت: نقشه پراکندگی کسب و کارهای مجازی در کشور نشان میدهد که ۸۳ درصد آنها در کلانشهر تهران است و البته استعداد و ظرفیت راه اندازی کسب و کارهای مجازی در سایر استانها هم وجود دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار وحید مجید در دومین همایش کسب و کارهای مجازی پلیس فتا گفت: ماهیت این همایش توسعه حوزههای فعالیت کسب و کار و استفاده از ظرفیت سایر حوزهها در زمینه امنیت است، چراکه دامنه کسب و کارهای خصوصی در حال رشد فزاینده است و پلیس به تنهایی قادر به انجام این ماموریت نیست.
این مقام انتظامی با بیان اینکه تأمین امنیت در بسیاری از کشورها توسط بخش خصوصی انجام میشود، افزود: حوزههایی که در تأمین امنیت رایانهای (سایبری) فعالیت میکنند، اعلام آمادگی کنند تا پلیس فتا از ظرفیت آنها استفاده کند.
رئیس پلیس فتا با اشاره به اینکه در دوران کرونا بالای ۷۰ درصد از فعالیتها در فضای مجازی انجام میشد، گفت: پلیس در این رابطه تبدیل رمز ایستا به رمز پویا را در دستور کار قرار داد و برخلاف سالهای گذشته ۲۲ درصد کاهش نرخ جرم را داشتیم.
سردار مجید افزود: امنیت سایبری برای پلیس، مردم و کسب و کارها اهمیت بسیاری دارد؛ چراکه دادههایی که مردم در اختیار کسب و کارها قرار میدهند، باید به دقت مراقبت شود.
وی با بیان اینکه نگاه پلیس فتا نگاه حمایتی از کسب و کارها است، گفت: کاهش ترافیک، اتلاف وقت، صرفهجویی در منابع انسانی اشتغال از جمله مزایای کسب و کارها است.
این مقام انتظامی افزود: اقدامات پلیس فتا در حوزه کسب و کارهای مجازی شامل ایجاد نظام کلاس بندی، شناسنامه دار کردن کسب و کارهای مجازی، خدمات صدور اینماد، تبادل اطلاعات و اشتراک دانش، ارسال پیامک هشدار انبوه، ارزیابی کسب و کارها براساس بازبینیهای اعلامی، تدوین و ابلاغ دفترچه الزامات انتظامی سایبری است.
رئیس پلیس فتا با اشاره به اینکه ۸۰۰ پیامک امنیتی در قالب ۶۷ هزار پیامک برای صاحبان کسب و کارها ارسال کردیم، گفت: برای کسب و کارها نمراتی در قالب نمرهکل الزامات فنی، نمره کل الزامات مدیریتی و نمره کل انتظامی موجود است.
وی افزود: سطح بندی کسبوکارها به سه دسته تقسیم میشود؛ سطح الف ۷۵ کسب وکار، سطح ب ۴ هزار و ۴۳۸ کسب وکار و سطح ج ۱۶۷ هزار کسب وکار.
سردار مجید گفت: استفاده از نرمافزارهای کرک شده، نبود سندهای اساسی و مهم نظیر BCP، عدم تخصیص بودجه، نبود سامانههای لازم برای ثبت رویداد و نبود نیروی متخصص امین سایبری در کشور، جدی نگرفتن و عدم توجه به مقوله امنیت سایبری و نشت اطلاعات از جمله چالشهای موجود برای ارتقای امنیت کسب و کارها است.