سبک سازی و مقاوم سازی ساختمان از اهداف تولیدکنندگان
تولیدکنندگان سازههای فولادی میگویند: سبک سازی، کیفی و مقاوم سازی، استاندارد سازی و کاهش هزینه ساخت و ساز از اهداف اصلی این صنعت است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سعید زارع حقیقی مدیرعامل تعاونی تولیدکنندگان سازههای فولادی میگوید: برای اینکه بازار پایدار داشته باشیم موضوع کیفی سازی و استانداردسازی آن هم در رده بین المللی به توسعه، پویایی و پایداری بازار کمک میکند.
یک تولیدکننده سازه فولادی توانسته است سازه فولادی سینوسی که در جهان به نام "سیمبین" شناخته میشود را تولید کند؛ در این نوع از سازه فولادی، میزان آهن آلات کمتر مصرف میشود و هزینه تولید ۳۰ تا ۴۰ درصد پایین میاید و همچنین در مقایسه با سایر محصولات تولیدی، سازههای فولادی از کیفیت بالاتری برخوردار بوده، زیرا تولید آن کاملا رباتیک است.
تولیدکننده دیگر سازههای فولادی گفت: با یک تیم فنی مهندسی جوان اقدام به ارزان کردن و سبک سازی سازههای فولادی کردیم تا بخش سرمایه ثابت واحدهای صنعتی که میخواهند کارخانه ایجاد کنند در بخش نقدینگی استفاده شود.
سرعت زمان اجرا در ساختمان سازههای فلزی بسیار بالاست و علیرغم باورهای رایج مردم مبنی بر گران بودن هزینه ساخت، اختلاف قیمت بین سازههای فلزی با بتنی بسیار اندک است.
یکی از اصلیترین مزایای سازههای فولادی، سرعت فیزیکی کار است برای مثال در سه تا سه و نیم ماه زیربنای یک کارخانه به متراژ ۱۰ هزار متر مربع به اتمام میرسد و مانند سازههای بتنی خواب سرمایه ندارد؛ این گفته یکی از تولیدکنندگان سازههای فولادی بود.
یکی دیگر از تولیدکنندگان این صنعت گفت: با توجه به سرعت بالایی که در ساخت سازههای فلزی وجود دارد این مزیت باعث بازگشت سرمایه به کارفرما در کوتاهترین زمان میشود و کمک شایانی به سرمایه در گردش تولید میکند؛ شاید به نظر بیاید که هزینه سازه فولادی در مقایسه با سازه بتنی بیشتر باشد، اما در واقع اختلاف قیمت سازه بتنی ۳ تا ۵ درصد ارزانتر از سازه فولادی است.
صنعت سازههای فولادی در بسیاری از زیرساختهای کشور کاربرد دارد، اما تولیدکنندگان در تولید سازهها با مشکلات فراوانی روبرو هستند که یکی از این مشکلات، نوسان قیمت هر روزه مواد مورد نیاز است که پیمانکار و کارفرما را درگیر خود کرده است.
یک تولیدکننده دیگر سازههای فولادی گفت: چالشهایی که با آن درگیر هستیم عمدتا تامین مواد اولیه است و قطعی برق در فصل تابستان که فصل اصلی تولید سازههای فولادی و قطع گاز در زمستان است.
آقای محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره رفع مشکلات تولیدکنندگان این صنعت گفت: وزارتخانههایی که مرتبط با این حوزه هستند، در تلاشند حجم بیشتری از برق یا گاز واحدهای صنعتی را تامین کنند؛ جلسات زیادی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت با مجموعه وزارت نیرو و مجموعه شرکت گاز برگزار شده که امیدوار هستیم ان شاء الله هم تمهیدات کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت نتیجه بخش باشد.
تولیدکنندگان میگویند با پیگیریهای مسئولان برای رفع چالشهای موجود، ظرفیت تولید آنها افزایش یافته و علاوه بر تامین نیاز داخل، صادرات گسترش مییابد.