پخش زنده
امروز: -
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان آذربایجانغربی گفت:هدف از طرح جهش تولید در دیمزارها افزایش میزان تولید و تثبیت آن در واحد سطح است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،معاون بهبود تولیدات گیاهی استان آذربایجانغربی گفت:با توجه به خشکسالیها و کمبود نزولات جوی، حرکت به سمت به زراعی و اصلاح الگوی کشت در سطح کشور بسیار ضروری است؛ و طرح جهش تولید در دیمزارها برای سومین سال متوالی در استان در راستای افزایش تولید در دیمزارها به مرحله اجرا درآمده است تا میزان بهره وری در تولید محصولات راهبردی از جمله گندم استان ارتقا یابد.
علی دیانتی با بیان اینکه هدف از طرح جهش تولید در دیمزارها افزایش میزان تولید و تثبیت آن در واحد سطح است، گفت: افزایش تولید در دیمزارها با استفاده از ادوات و روشهای نوین کشاورزی همچون اجرای خاکورزی حفاظتی، استفاده از کودهای بذر مال، ریزمغذیها و رعایت تناوب زارعی غلات، حبوبات، دانههای روغنی، نباتات علوفهای و گیاهان داروئی قابل دسترسی است که این موارد در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان مورد نظر قرار گرفت و یکی از اهداف دیگر در این طرح علاوه بر تامین امنیت غذایی و کمک به درآمدزایی روستاییان، بهره برداری مطلوب از نزولات جوی است.
دیانتی اظهار کرد. نزدیک ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی استان دیمی است از این رو از این طرح برای کشت محصولات مهم و استراتژیک نظیر گندم و جو، حبوبات و گیاهان دارویی در راستای کمک به تامین امنیت غذایی استفاده میشود.
وی با بیان اینکه با جدیت و تلاش در اجرای موفقیتآمیز این طرح میتوان به نتایج قابل توجهی در تولید دست یافت، خاطرنشان کرد: این اراضی زیرکشت محصولات مختلفی از جمله گندم، جو، حبوبات، گیاهان علوفهای و دانههای روغنی مخصوصاً گلرنگ خواهد شد و حمایتهای ویژه از کشاورزان در بحث بیمه، نهادهها و سایر اقدامات ترویجی انجام میشود.
وی افزود: با پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت اجرای این طرح را بر عهده دارد و در این راستا بخشی از هزینه طرح نظیر آموزشهای رایگان، دریافت تسهیلات قرض الحسنه و یارانه بیمه محصولات دیم توسط ستاد اجرایی فرمان امام و بخشی از طریق وزارت جهاد کشاورزی تامین میشود
دیانتی از فعالیت ۲۲۰ کارشناس در سطح پهنه دیمی استان در راستای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان خبر داد و افزود:۱۳۵ تن از این کارشناسان از بخش دولتی و ۷۸ نفر نیز از بخش خصوصی (سازمان نظام مهندسی کشاورزی) هستند که وظیفه دارند از مرحله شروع کشت تا پایان برداشت با ارائه آموزشهای لازم کشاورزان را همراهی کنند.