پخش زنده
امروز: -
بیماری رتینو پاتی ( نابینایی نوزادان) در مشهد کاهش چشمگیری یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس بیمارستان فوق تخصصی چشم خاتم الانبیاء (ص) مشهد گفت: رتینوپاتی در نوزادان نارس میتواند عاملی برای نابینایی نوزادان شود که امروزه تا حدود زیادی کاهش یافته است.
دکتر اکبر درخشان افزود: بیماری رتینوپاتی در گذشته به علت استفاده از مقدار زیاد اکسیژن در دستگاههایی که نوزادان نارس در آنها قرار داده میشد روی میداد، اما امروزه با پیشرفت در روشهای نگهداری از نوزادان نارس، بروز این بیماری تا حدود زیادی کاهش یافته است.
وی گفت: همچنین نوزادانی که وزن آنها در هنگام تولد کمتر از ۱.۵ کیلوگرم است و یا مادر دچار زایمان زودرس یعنی در هفته ۲۶ تا ۲۸ هفتگی است، بیشتر از دیگر نوزادان در معرض ابتلا به رتینوپاتی قرار دارند.
استاد گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در رتینوپاتی نوزادان نارس با توجه به شدت بیماری و زمانی که بیماری پیشرفت کرده و به درجات آخر رسیده باشد باعث ایجاد زخم در شبکیه میشود و میتواند باعث بروز عوارضی نظیر جداشدگی شبکیه، خونریزی زجاجیه، انحراف چشم و همچنین تنبلی چشم شود.
دکتر درخشان گفت: بسیاری از نوزادان نارسی که دچار بیماری رتینوپاتی میشوند به نزدیک بینی دچار خواهند شد.
وی افزود: در یک سال اخیر ۷ هزار و ۷۵ به این مرکز ارجاع شدندکه از این تعداد ۲ هزار ۹۴۸ مورد برای معاینهی شبکیه چشم نوزادان نارس مراجعه کردند.