پخش زنده
امروز: -
بیش از ۳ میلیون هکتار از باغات و مزارع کشور مجهز به سیستم روشهای نوین آبیاری است که دو میلیون و ۷۰۰ هکتار آن از اعتبارات دولتی و مشارکت مردم و ۳۰۰ هزار هکتار نیز توسط بخش خصوصی اجرا شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح سامانههای نوین آبیاری معاونت آب و خاک کشور در سفر به بردسکن گفت: با توجه به کمبود شدید منابع آبی در کشور جنگ آینده جنگ آب خواهد بود و باید به سمت توسعه روشهای نوین آبیاری در کشور حرکت کرد.
دکتر فریبرز عباسی از تزریق بودجه از منابع ملی برای توسعه سامانههای آبیاری نوین در کشور خبر داد و افزود در کشور ۸ روش نوین آبیاری اجرا میشود که یکی از روشهای که بیشترین راندمان را دارد روش موضعی است.
مجری طرح سامانههای نوین آبیاری معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بر اجرای روش موضعی تاکید کرد و افزود: این روش از بیشترین راندمان آبیاری برخوردار تبخیر از سطح خاک را به حداقل میرساند.
دکتر عباسی با توجه به محدودیت منابع اعتباری گفت: بیش از ۳۰۰ تولید کننده کوچک و بزرگ در کشور تمامی تجهیزات و سیستمهای مورد نیاز آبیاریهای نوین را تولید میکنند که از این لحاظ کشور خودکفا است و یکی از رویکردهای وزارت جهاد کشاورزی حمایت از روشهای بومی است.
وی بیان کرد در اجرای آبیاری زیر سطحی کم فشار بیش از ۱۵ هزار هکتار در کشور اجرا شده است که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد این طرح درقالب روشهای بومی توسعه پیدا کرده است که استان کرمان بیشترین طرح آبی زیر سطحی کم فشار را اجرا کرده است.
وی گفت: خوشبختانه شهرستان بردسکن نیز در اجرای طرح آبیاری زیر سطحی کم فشار یکی از شهرستانهای پیشتاز در خراسان رضوی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بردسکن در این نشست گزارشی از ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی شهرستان بردسکن را در حوزههای مختلف ارائه داد. مهندس مهدی مسروری به خسارت بیش از ۴۰۰۰ میلیارد تومانی محصولات کشاورزی ناشی از خاموشی چاه موتورهای کشاورزی اشاره کرد و گفت: شهرستان بردسکن آمادگی دارد در ایجاد پنلهای خورشیدی اقدام کند، اما میطلبد وزارت نیرو به تعهدات خود در بحث خاموشی چاه موتورهای کشاورزی و خرید برق مازاد از کشاورزان عمل کند.
وی افزود: اگر در سال آینده خاموشی چاه موتورهای کشاورزی استمرار پیدا کند کشاورزان تمام هستی خود را از دست خواهند داد و دیگر رغبتی به کار تولید نخواهند داشت.
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن عنوان کرد متاسفانه خشکسالیهای چند سال گذشته باعث شده است عمق چاههای کشاورزی به ۲۸۰ متر برسد به آب بیکیفیت و شور دست پیدا کنیم.
مسروری همچنین خواستار تخصیص تسهیلات بلاعوض و یا به صورت قرض الحسنه به بخش کشاورزی شد و افزود: هزینه هر هکتار آبیاری زیر سطحی حداقل ۴۰۰ میلیون تومان نیاز دارد در صورتی که با کمک بلاعوض ۴۰ میلیون تومانی نمیتوانیم این طرح را به سرمنزل مقصود برسانیم.
وی بیان کرد: خوشبختانه شهرستان بردسکن در اجرای آبیاری زیر سطحی کم فشار یکی از شهرستانهای پیشرو در استان خراسان رضوی است که تاکنون بیش از ۵۰۰ هکتار اجرا و در دست اقدام دارد.
در نشست تخصصی آبیاری زیر سطحی کم فشار استان خراسان رضوی به میزبانی شهرستان بردسکن از ۸ شهرستان خراسان رضوی و با حضور ۵۰ نفر از کارشناسان و کشاورزان پیشرو در اجرای آبیاری زیر سطحی کم فشار و کارشناسان و مدیران آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی چهار استان کشور و ۷۰ نفر نیز به صورت وبیناری از استانهای کشور شرکت داشتند.
در پایان این نشست ۳ ساعته بیانیه این جلسه در اجرای طرح سامانههای نوین آبیاری زیر سطحی کم فشار و حمایتهای لازم از بهره برداران قرائت شد. در پایان شرکت کنندگان به صورت میدانی از باغ پسته یکی از کشاورزان که طرح آبیاری زیر سطحی کم فشار را اجرا کرده بود بازدید کردند.