توانمندی در صنعت ساخت و ساز؛ از سخت افزار تا نرم افزار
فعالان و تولیدکنندگان صنعت ساخت و ساز، جدیدترین دستاوردهای خود را در نمایشگاه صنعت ساختمان و صنایع وابسته در نمایشگاه شهر آفتاب تهران به معرض نمایش گذاشتند.
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صداوسیما؛ صنعت ساخت و ساز یکی از بزرگترین و مهمترین صنایع در جوامع امروزی است و به فعالیتهای مرتبط با ساخت و احداث ساختمانها و تجهیزات مرتبط با آنها اشاره دارد؛ این صنعت به ایجاد، طراحی، ساخت، بازسازی، تعمیر، نگهداری و مدیریت ساختمانها، تأسیسات و زیرساختهای مرتبط با آنها میپردازد.
صنعت ساخت و ساز به دلیل نقش مهم خود در توسعه شهری، اقتصاد، زیرساختها و بهبود زندگی اجتماعی از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ این صنعت نه تنها در ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی کشورها نقش دارد، بلکه تأثیرات بزرگی در جذب سرمایهگذاری، توسعه شهرها، بهبود زیرساختها و ارتقاء کیفیت زندگی افراد دارد.
صنعت ساختمان و صنایع وابسته طیف گستردهای از خدمات را در بر میگیرد؛ این خدمات برنامه ریزی، طراحی پلان ساختمان، نقشه برداری، انتخاب مصالح، مقاوم سازی ساختمان و حتی خدمات پایانی مثل نقاشی، گچ بری و تزئینات نمای بیرونی و داخلی ساختمان را بر عهده دارد.
به همین دلیل هر سال در کشورهای مختلف و به خصوص کشورمان، نمایشگاههای داخلی و بین المللی با حضور شرکتهای مختلف برای عرضه دستاوردهای تولیدکنندگان در زمینه صنعت ساختمان برگزار میشود.
در نمایشگاه صنعت ساختمان تهران هم از سخت افزارهای فولادی و بتنی تا نرم افزارهای طراحی انواع سازههای قدیمی و جدید در معرض نمایش قرار گرفته که یکی از آنها سبک سازی سازههای فولادی و کاهش وزن ساختمان است که در برابر زلزله استحکام زیادی دارد.
عضو انجمن تولیدکنندگان سازههای فولادی ایران میگوید: سازههای فلزی که به صورت قاب خمشی در دو جهت بدون سیستم مهاربندی معمولا بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ کیلوگرم بر مترمربع طراحی میشد؛ در حال حاضر با تلفیقی از دانش و تجربه، سازهای طراحی شده که در هر متر مربع ۴۹ کیلوگرم از مقاطع فولادی استفاده میشود.
البته دستاوردهایی از این دست در این نمایشگاه عرضه شده مانند ماشین آلات و خدمات که توسط متخصصان ایرانی، داخلی سازی شده است؛ یک تولیدکننده قالبهای بتنی پیش ساخته گفت: قطعات پیش ساخته بتنی در ساختمان سازی، کاربریهای ویلایی، تجاری، اداری و تجهیز کارگاهی استفاده میشود، از ویژگیهای این محصول میتوان به سرعت نصب آن اشاره کرد به طوری که یک سازه دو طبقه با مساحت ۲۰۰ متر مربع را میتوان در یک روز نصب کرد همچنین دیگر مزایای این نوع از قالبهای بتنی، استحکام سازه در برابر زلزله و ساماندهی و تعبیه ورودی تاسیسات ساختمانی است.
یک تولیدکننده آسانسور و پله برقی میگوید: تقریبا بیش از ۷۰ درصد آسانسور و همچنین یکسری از مقاطع ساختمانهای ۲۰ طبقه، ۷۵ تا ۸۰ درصد آن تولید داخل است و در تولید پله برقی ۷۰ تا ۷۵ درصد تولید داخل را داریم از طراحی، قالب سازی، ریخته گری، سی ان سی تا بسته بندی محصول نهایی توسط متخصصان داخلی صورت میگیرد.
دبیر انجمن صنفی مدلسازی اطلاعات ساخت هم میگوید: کار ما مدل سازی سه بعدی ساختمانها و تمامی سازهها است و همه طرحهایی که از حدی بزرگتر میشوند احتیاج به یک مدل سازی با تمام جزئیات دارند البته این رویکرد جدیدی در صنعت ساختمان است که از آن استفاده میشود.
گزارش از مهدی محمدزاده خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما