پخش زنده
امروز: -
طرح مشترک پژوهشی مدیریت تحقیقات سازمان آب و برق خوزستان و دانشگاه خاتم الانبیا بهبهان در مجموعه طرحهای صنعتی برگزیده دانشگاههای کشور انتخاب شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیر نوآوری، توسعه فناوری و پژوهشهای کاربردی سازمان آب و برق خوزستان از قرار گرفتن طرح پژوهشی ساخت و اجرای سیستم هوشمند به منظور پایش و مانیتورینگ فشار پیزومترهای گالری سد جره، در مجموعه طرحهای صنعتی برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور خبر داد.
داریوش بهارلویی با اعلام این خبر اظهار کرد: بر اساس سند و کتابچه منتشر شده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور، طرح تحقیقاتی مشترک این مدیریت با دانشگاه خاتم الانبیا بهبهان به عنوان یکی از طرحهای برگزیده در سال ۱۴۰۲ انتخاب شد.
وی افزود: در این طرح که با طراحی، ساخت و اجرای پیزومترهای مقاوم و ضد خوردگی و با استفاده از سیستم هوشمند بومی طراحی شده، اندازه گیری پارامترهای مورد نیاز با دقت بالا به صورت لحظهای و با گزارش گیری مستمر انجام میشود؛ این امر موجب پایش و برنامهریزی دقیقتر برای پایداری سد شده و کاهش هزینههای جاری و همچنین کاهش فعالیتهای اپراتوری در محیط گالری (به لحاظ سختی عملیات) را در پی خواهد داشت.
بهارلویی تصریح کرد: پیادهسازی این مدل و توسعه نرم افزار برای پیزومترهای سایر سدها و انتقال اطلاعات به اتاق فرمان با استفاده از رادیوهای ارتباطی از مزیتهای این طرح پژوهشی است.
وی تصریح کرد: در گالری سد جره ۷۷ پیزومتر برای بررسی تغییرات فشارآب به منظور بررسی پایداری سد در اعماق ۲۰ تا ۳۰ متر تعبیه شده که برخی از پیزومترهای نصب شده به مرور زمان تخریب شده اند.
بهارلویی ادامه داد: با توجه به عدم وجود سیستم پایش هوشمند، قرائت پیزومترهای گالری به صورت حضوری توسط اپراتورهای سد صورت میگیرد که با توجه به طول زیاد و صعوبت تردد موجب بروز مشکلاتی برای مدیریت سد شده بود.
وی اضافه کرد: قرارداد این طرح کاربردی ذیل تفاهم نامه همکاریهای علمی پژوهشی با دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان و به منظور اجرای نظام نوآوری منطقهای منعقد شده که اعتبارات مورد نیاز آن نیز از محل سامانه ساتع تامین و هزینه شد.
شایان ذکر است؛ که سد مخزنی جره در استان خوزستان در ۳۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان رامهرمز و در دامنههای جنوب غربی زاگرس بر روی رودخانه زرد احداث شده و گالری این سد دارای طولی حدود ۹۶۳ متر است.