توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری صنایع فرهنگی در سطح بین المللی
پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی، دانشگاه پیام نور و پارک علم و فناوری بینالمللی جمهوری اسلامی ایران با امضای تفاهمنامهای سه جانبه، فعالیتهای خود را در عرصه توسعه زیست بوم صنایع خلاق و فرهنگی در سطح بینالمللی توسعه میدهند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از « پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی» ، برای کمک به ارتقای کمی و کیفی زیست بوم فناوری و نوآوری در صنایع فرهنگی و شناسایی و حمایت از شرکتهای فناور، خلاق، و دانشبنیان و همچنین برگزاری دورههای استارتآپ و شتابدهنده در حوزه بینالمللی ، تفاهم نامهای سه جانبه بین محمدحسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، ابراهیم تقیزاده رئیس دانشگاه پیام نور و علیرضا زراسوندی رئیس پارک علم و فناوری بینالمللی جمهوری اسلامی ایران به امضا رسید.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در این نشست که در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد، با تشریح فعالیتها و خدمات پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی گفت: نفس موضوع این پارک، بینالمللی است و صادرات صنایع فرهنگی به خارج از کشور، از اولویتهای اساسی ماست.
محمدحسین ایمانی خوشخو افزود: موضوعاتی همچون هنر، ورزش و گردشگری به روابط کشورها و دولتهای مستقر در آنها وابستگی زیادی ندارند و از این میان صنایع فرهنگی کمترین وابستگی را به خارج از کشور دارد و بدون نیاز به امکانات خارج از ایران و تاثیرپذیری مستقیم از تحریمها، میتواند به اقتصاد کشور کمک کند.
وی با اشاره به گستردگی صنایع فرهنگی و هنری در کل کشور، گفت : این صنایع بومی از این منظر که در جای جای ایران وجود دارند، در صورت توسعه، به اقتصاد و توزیع عادلانه ثروت نیز کمک خواهند کرد.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی افزود : در حال حاضر در حال پیگیری استقرار و پیادهسازی دهکده صنایع فرهنگی هستیم و این موضوع با ایجاد فرصتهایی که این تفاهمنامه فراهم میکند، تسریع خواهد شد.
ایمانی خوشخو با اشاره به ظرفیت بالای علوم انسانی گفت: بسیاری از فارغالتحصیلان این رشتهها متقاضی حضور در پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی هستند.
وی افزود : دستگاها، صنوف و شرکتهای مختلفی با این پارک همکاری و تفاهم دارند و برنامهها و دیدارهایی که در پارک دنبال میشود، با همکاری همین دستگاهها و صنوف و متناسب با نیازهای کشور است.
در این نشست همچنین رئیس دانشگاه پیامنور با اشاره به برخی برنامههای وزارت علوم در خصوص کاهش تعداد رشتههای علوم انسانی گفت: در آینده نزدیک شاهد نوعی عدم توازن و تناسب در رشتههای دانشگاهی خواهیم بود. از آنجا که پارک علوم و فناوری نرم باعث تقویت جایگاه رشتههای علوم انسانی و هنر میشود، اهمیت زیادی دارد و میتواند این عدم توازن را تا حدی کنترل نماید.
ابراهیم تقیزاده همچنین نسبت به اینکه این تفاهمنامه بتواند به اقتصاد و فرهنگ ایران با استفاده از ظرفیتهای خارج از کشور کمک کند ، ابراز امیدواری کرد.
در ادامه نشست رئیس پارک بینالمللی علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران گفت: این پارک با دستور وزیر محترم عتف در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایجاد شده و ما به دنبال کمک به بازاریابی بینالمللی برای شرکتهای دانشبنیان هستیم و هدف دیگر ما تسهیلگری برای واحدهای فناور و دانش بنیان است.
علیرضا زراسوندی جذب ایرانیان خارج از کشور و غیرمقیم را از اولویتهای پارک علم و فناوری بینالمللی برشمرد و افزود: تلاش میکنیم افراد و شرکتهای ایرانی خارج از کشور را بدون اینکه بخواهیم لزوما در ایران مستقر شوند، جذب کنیم.
حاضران در این نشست بر هم افزایی ظرفیتهای موجود تاکید و اعلام کردند با توجه به هماهنگی و زبان مشترک ایجاد شده بین سه مجموعه، تجمیع این توانمندیها و ظرفیتها در راستای نیازهای کشور و توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری صنایع فرهنگی در سطح بین المللی خواهد بود.