پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: اکنون ۳۰ درصد نیاز گوشت مرغ از استانهای همجوار تامین میشود و امیدوار است سال آینده تولید به ۹۰ درصد برسد و سال ۱۴۰۴ در تامین گوشت مرغ استان خودکفا شویم.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان سیدحسن مهدی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: در هر ماه به طور متوسط دو میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در استان کرمان صورت میگیرد و تولید روزانه گوشت مرغ ۱۷۰ تن است.
وی افزود: با برنامهریزی سه ماه اخیر، این رقم به سه میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه در دی ماه افزایش یافت و پیش بینی میشود حدود سه میلیون جوجهریزی در بهمن ماه داشته باشیم زیرا در آستانه سال جدید و ماه مبارک رمضان اقبال بیشتری برای تولید در این بخش وجود دارد.
مهدی با تاکید بر لزوم حمایت لازم در تامین نهادههای دامی و مدیریت بازار بیان کرد: نیاز استان کرمان روزانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن گوشت مرغ است که برای رسیدن به این عدد، در ماه به حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجهریزی نیاز است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان افزود: ۶۲۰ واحد مرغ گوشتی دارای پروانه با ظرفیت ۱۱ میلیون قطعه جوجهریزی در استان داریم اما به علت پروتکل بخش بهداشتی و دامپزشکی، حداقل ۲۸ درصد ظرفیت جوجهریزی واحدها فعال است زیرا شرایط اقلیمی تاثیر دارد و مرغهای ما دچار عفونت تنفسی میشوند.
مهدی با بیان اینکه باید فضای بستر تولید، توسعه پیدا کند، گفت: وقتی فضای ۱۵ میلیون جوجهریزی فراهم شود، به خودکفایی خواهیم رسید.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان بیان کرد: نکته مهم در ثبات تولید گوشت مرغ، تامین به موقع نهادههای دامی، قیمت مناسب جوجه یک روزه و بازار مصرف است. ضمن اینکه برنامهریزی کلان به عهده اتحادیه نیست و به عهده مدیریت کلان و وزارتخانه است و اگر تامین نهاده، تامین جوجه و بازار هر کدام دچار چالش شود، دچار تولید سینوسی خواهیم شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در فرآیند تولید گوشت مرغ، هورمون نداریم، گفت: مرغ در فرآیند تولید، واکسن و آنتی بیوتیک دریافت میکند و هورمونها اقلام گرانی برای تولید هستند و به صرفه نیست از آن استفاده کنیم.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان ادامه داد: مرغ قبل از کشتار توسط مسئول فنی و دامپزشکی نمونهبرداری و آزمایش میشود و تا زمانی که بقایای دارو در بدن پرنده هست، اجازه کشتار داده نمیشود.
وی در ادامه افزود: ۱۱ شرکت تعاونی زیرمجموعه اتحادیه مرغداران شمال استان کرمان هستند و تعاونیهای قوی در شهرستانهای کرمان، رفسنجان و سیرجان داریم که بیش از ۶۵ درصد مرغ استان را تولید و عرضه میکنند.
مهدی بیان کرد: بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان برای ایجاد زنجیره تولید گوشت مرغ نیاز است و تصمیم گرفتیم از طریق غیرمالکی زنجیره را تامین کنیم و در این راستا اقدامات مختلفی انجام شده است.