ظرفیت تولید سالانه ۴ میلیون قطعه کاتالیست خودرو
دبیر انجمن تولیدکنندگان کاتالیست ایران از ظرفیت تولید سالانه ۴ میلیون قطعه کاتالیست خودرو در کشور خبر داد و گفت: این میزان بیش از ۳ برابر نیاز داخلی است.
سیدعلی میرمحمدی در گفتگو با خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما با اعلام این خبر گفت: با توجه به حدنصاب تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال، مازاد تولید کاتالیست خودرویی صادر میشود.
وی به چالش صادرات کاتالیست خودرو با وجود تحریمها حتی با کشورهایی همچون عراق که مراودات اقتصادی داریم اشاره کرد و گفت: شرکت نفت در عراق میتواند ضمانتنامههای کاتالیستی را برعهده بگیرد تا صادرکنندگان بتوانند وارد بازار عراق شوند و محصولاتشان را بهتر به فروش برسانند.
نبود کاتالیست در موتورسیکلت عامل آلودگی هوا
دبیر انجمن تولیدکنندگان کاتالیست ایران گفت: براساس قانون هوای پاک، موتورسیکلتها باید کاتالیست داشته باشند که متاسفانه ندارند و همین موضوع منجر به تشدید آلودگی هوا میشود.
وی ادامه داد: نصب کاتالیستهای تقلبی وارداتی روی خودروها بدون کارایی و نصب کاتالیستهای اجارهای توسط اگزوزسازها روی خودرو به منظور انجام معاینه فنی از دیگر عوامل تشدید آلودگی هوا است.
میرمحمدی با انتقاد از فرایند معاینه فنی خودروهای نو پس از ۴ سال افزود: بدلیل قیمت بالای کاتالیست برخی تعمیرکاران این قطعه را در مراجعات اولیه خودرو به تعمیرگاه جدا میکنند در نتیجه اگزوز این خودروها تا رسیدن به موعد معاینه فنی دودزا و سمی میشود و صاحب خودرو پس از چهارسال در معاینه فنی متوجه نبود کاتالیست میشود.
وی اضافه کرد: برای پیشگیری از آلودگی هوا پیشنهاد میشود معاینه خودروهای نو به روال دیگر خودروها یکساله باشد و برای جلوگیری از شلوغی و معطلی در مراکز معاینه فنی، صرفا یک خط جداگانه برای معاینه کاتالیست خودروهای نو اختصاص دهند که این امر در صورت تصویب مجلس به هوای پاک کمک خواهد کرد.
به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان کاتالیست ایران؛ مراکز معاینه فنی استانها سختگیری لازم را ندارند و کاتالیست سازهای خودرو از نبود دقت لازم در این مراکز گلایه دارند.
جریمههای رفع آلایندگی صنایع بزرگ بازدارندگی ندارد
دبیر انجمن تولیدکنندگان کاتالیست ایران با اشاره به آلودگی ناشی از صنایع آلاینده ثابت، گفت: صاحبان این صنایع به دلیل پایین بودن جریمه ها، تمایلی به رفع آلایندگی ندارند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص امکان استفاده از کاتالیستها برای کاهش آلایندگی در کارخانههایی که مازوت سوزی دارند؛ گفت: این امکان وجود دارد و ما سولفور مازوت را توسط کاتالیستها بسیار کاهش داده ایم.
میرمحمدی در خصوص توان رفع آلایندگی توسط کاتالیستهای تولیدی در کشور گفت: سالها پیش با استادان دانشگاه مشاورههایی در خصوص رفع آلایندگی توسط کاتالیستها داشتیم و به همت دانشگاههای تهران و شهید بهشتی موفق به ساخت کاتالیستهایی در داخل شده ایم که همین متخصصان هم اکنون کارخانهی تولید کاتالیست را احداث کرده اند.
انجمن تولیدکنندگان کاتالیست ایران ۱۳ عضو دارد که ۳ عضو در زمینه کاتالیستهای خودرویی با تولید ۴ میلیون قطعه و بقیه در تولید کاتالیست صنایع دیگر با توان تولید ۱۲۰ هزار تن در کشور فعالند.