پخش زنده
امروز: -
فاطمی مدیر کل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، زیرساختهای سفر در کشور را کافی ندانست و گفت: برای این منظور توسعه حمل و نقل و بهبود اماکن اقامتی بسیار مهم و حیاتی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقایان مصطفی فاطمی مدیر کل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، خوشخو رئیس کارگروه گردشگری زیارت و سید وحید رضا پرهیزگار خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر وضع گردشگری در کشور را بررسی کردند.
مجری: همانطور که در خبرها دیدید و شنیدید هفدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری در تهران با شرکت فعالان داخلی و همچنین فعالان خارجی آغاز به کار کرد، رئیس جمهور در این بخش و در این مراسم صحبتهایی کردند و گردشگری را یکی از بخشهای پیشران و البته شتاب دهنده اقتصاد کشور برشمردند و اشاره کردند که برای رونق بخشی به بخش گردشگری تصمیم گیریها و برنامهریزیهای متعددی شده از جمله اینکه روادید اتباع ۳۳ کشور لغو شده در گفتگوی ویژه خبری امشب میخواهیم راجع به وضع گردشگری در کشور صحبت کنیم قرار بود که میزبانی جناب آقای شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی را عهدهدار باشیم که ایشان حول و حوش ساعت ۹:۳۰ قرارشان و وعده شان را با گفتگوی ویژه خبری و حضور در این برنامه لغو کردند و مدیر کل توسعه گردشگری وزارتخانه را به ما معرفی کردند امیدوارم ایشان با آمادگی کامل در برنامه ما حاضر شده باشند.
سوال: آقای فاطمی به شما سلام عرض میکنم
فاطمی: من هم عرض سلام دارم خدمت شما و همه بینندگان خوبمان در اقصی نقاط ایران اسلامی امیدوارم که به هر حال این شور هیجانی که به سبب برگزاری نمایشگاه و حضور ریاست محترم جمهور در افتتاح نمایشگاه به وجود آمد تعمیم پیدا کند به کل جامعه و یک فضای جدید را داشته باشیم.
سوال: میخواهیم در مورد گردشگری زیارت صحبت کنیم گردشگری زیارت در کشورمان چه عدد و رقمهایی است و چه برنامهریزیهایی شده، رئیس جمهور در همایش امروز خیلی به این موضوع تاکید کردند.
فاطمی: افراد زیادی برای سفرهایشان موضوع زیارت را در برنامهریزیهای سفرشان انجام میدهند بخش عمدهای از سفرها حتی استانهایی که خیلی زیارتی هم نیستند بخشی را به موضوع زیارت اختصاص میدهند استانهای خراسان رضوی که کاملاً مشهود است در کنار استان قم و فارس به هر حال ۳ مرکز زیارتی مهم کشور هستند به واسطه حرم های ائمه امام رضا و حضرت معصومه و شاهچراغ و بقیه نقاط کشور.
ولی تفکیک زیارت از سیاحت خیلی امکانپذیر نیست، چون هر دو معمولا باهم اتفاق میافتد یا در کنار هم اتفاق میافتد اینکه این را جدا کنیم یک سفری زیارتی صرف باشد و یا سیاحتی صرف تقریبا در کشور ما ناممکن است.
ما معتقدیم هر سفر به گونهای دارد اتفاق میافتد که هر دو را در بر میگیرد و بر اساس تعریفهایی که وجود دارد هرگونه سفری را ما گردشگری میدانیم که در قالب گردشگری اتفاق میافتد.
سوال: پس چرا گردشگری حوزه زیارت را از گردشگری حوزه سلامت جدا می کنند؟
فاطمی: براساس رویکردها است، رویکردها متنوع است.
سوال: اگر رویکردهای متنوع تصمیم گیری واحد داشته باشد که نمیشود برنامهریزی کلان؟
فاطمی: برنامهریزی سفرها اتفاق میافتد ولی نمیتوانیم بگوییم که صرفاً سفر زیارتی تنها است خیلی از سفرهای زیارتی که دارد اتفاق میافتد در کنارش سیاحت هم است.
سوال: چه کردید با همین رویکردی که الان اشاره میکنید برای اینکه این افزایشها را پاسخگو باشید؟
فاطمی: ما در کشورمان در بحث سفر زیرساختهای متعددی را نیاز داریم بخشی در حوزه حمل و نقل و بخشی در حوزه اقامت است.
سوال: الان این زیرساختها چقدر پاسخگوی نیازها است؟
فاطمی: میتوانم بگویم که با توجه به سفرهایی که مردم ما در کشورمان دارند و رویکرد سفری که وجود دارد بسیاری از زیرساختهایی که در کشورمان است ناکافی است.
همان طوری که در صحبتهای امروز صبح رئیس جمهور هم بود یکی از نیازهای اصلی سفر حمل و نقل است ما در بحث حمل و نقل چه هوایی و چه ریلی و چه زمینی با موانع و مشکلاتی روبرو هستیم که یک پیش نیاز اصلی سفر برای گردشگری است.
در حوزه اقامتی هم به هر حال مخصوصاً با سطوح مختلف قیمتی که باید وجود داشته باشد با کمبودهایی در نقاط مختلف کشورمان مواجه هستیم و اینکه سفرهای ما هم در پیکهای سفر اتفاق میافتد و یک حجم سفری در یک پیک محدودی اتفاق میافتد.
همین تعطیلات گذشتهای که داشتیم در بهمن ماه و حجم بالای سفرها در استانهای جنوبی کشور و در استانهای شمالی کشور اتفاق افتاد ما با کمبودهای جدی مواجه بودیم.
سوال: ما میگوییم کمبود و الان شما هم اشاره میکنید که عدم تناسب زیرساختها و آن نیازهایی که ما داریم اشاره کردید به هتلها و مراکز اقامتی فقط همین؟
فاطمی: ما یک اصلی داریم به اسم تطابق صندلی و تخت یعنی ما باید به اندازهای که به هر حال تختهای اقامتی را در یک نقطهای داریم امکان حمل و نقل هم برای آنها فراهم باشد این دو در کنار هم است که واقعاً پاسخگوست ما در حوزههای مختلف با کمبودهای جدی مواجه هستیم که باید آنها را رفع کنیم تا بتوانیم سفری را با آرامش داشته باشیم.
سوال: ما در مقاطع مختلف زمانی این عدم تناسب را داریم و هر سال حالا نیازها اضافه به این میشود و برنامهریزیمان شاید به اعتقاد کارشناسان و فعالان حوزه گردشگری کشور کند پیش میرود چرا؟
فاطمی: برنامهریزی اینطور نیست که کند پیش برود ما الان برنامههایمان را برای نیازهایمان در نقاط مختلف کشور میدانیم که چیست بر همان اساس هم یک کار کارشناسی قوی هم انجام شده در نقاط مختلف کشور.
سوال: پس چرا باز هم اذعان میکنیم که نیازها و برنامهریزیها و زیرساختها متناسب نیستند؟
فاطمی: ببینید مثلاً بخش حمل و نقل کشور با مشکلاتی مواجه است مربوط به الان هم نیست در سالهای مختلف با مشکلات زیادی مواجه بوده و این تاثیر مستقیم روی سفر خواهد گذاشت.
سوال: الان بحثمان زیارت است استانهای زیارتی ما را بفرمایید؟
فاطمی: استانهای زیارتی هم فرقی نمیکند مثلاً شما به مشهد میخواهید سفر کنید الان برای تهیه بلیطش با مشکل مواجه هستید این یعنی کمبود یعنی ما امکانش را نمیتوانیم برای همه فراهم کنیم هرچند که با دستور رئیس جمهور قرار شد که مسیرهای ریلی افزایش پیدا بکند در تعداد رامهای قطاری که قرار بود آنجا باشد.
سوال: اینکه در حوزه کار حمل و نقل و وزارت راه و شهرسازی است در حوزه وزارت گردشگری ما الان چه کمبودهایی داریم؟
فاطمی: از طرفی اگر بخواهیم صحبت کنیم بهتر است که از بیرون بگویند که ما چه کاستیهایی داریم.
سوال: به هر حال شما آسیب شناسی باید بکنید.
فاطمی: در حوزه ما هم کاستیهایی وجود دارد یکی از مباحث جدی که داریم تعداد مجموعههای اقامتی است که به صورتهای غیرمجاز فعالیت میکنند در قالب خانههای مسافر و یا نظایر اینها البته خانه مسافر هم اسمش نیست ولی این یکی از چالشهای جدی ما است در بحث ساماندهی یا تورهایی که به این شکل برگزار میشود.
سوال: همین جا خانه مسافر را اشاره کردید آقای پرهیزگار قرار است که در حوزه مجوزها و بحث مجوزها ورود پیدا کنند در بحث خانه مسافرها و آن مشکلاتی که وزارت گردشگری مطرح میکند و هم پیگیری میکند.
پرهیزگار: مجوز خانه مسافر داستانش اینطور بود که، چون مجوزهای وزارت میراث به درگاه ملی مجوزها متصل نشده بود خود درگاه شروع کرد به صدور این نوع مجوز و حدوداً فکر میکنم حدود ۸۴۰۰ مجوز صادر شد مجوزها هم به صورت ثبت محور و به صورت آنی شرایطش خیلی ساده بود مردم هم میتوانستند مجوزش را دریافت کنند.
سوال: یعنی در قدم اول خود وزارت گردشگری نرفت سراغ اینکه متقاضیان را راضی کند که در مدت زمان مشخص مجوز بدهد چرا آقای فاطمی؟
فاطمی: مجوزها در وزارت میراث فرهنگی ثبت شد.
سوال: چون خانه مسافر را میگوییم چرا خانه مسافر؟
فاطمی: خانه مسافر یک فرایندی داشت که از دستگاههای مختلفی باید استعلام گرفته میشد و این فرایند باید طی میشد و مجوز گرفته میشد و سخت هم بود.
سوال: خوب در همه مجوزها که قرار است یک استعلاماتی گرفته شود؟
فاطمی: بله یک بخش هن درست بود ولی یک بعد دیگرش که یک حجم زیادی از خانههای مسافری که به هر حال متقاضی بودند بدون نظارت ما مجوز گرفتند و آن مشکل پیدا کرد. خانههای مسافر خیلی مجموعه های اقامتی خوب و با مبلغ پایینی هستند.
سوال: شما در بخش اول که میتوانستید نظارت کنید و مجوز بدهید در بازه زمانی مشخص درست است آقای پرهیزگار ؟ پرهیزگار: اصلاً مسئله خانه مسافر به درگاه متصل نشده بود یعنی یک مرحله قبل از این بود که بخواهد بررسی شود و خود درگاه شروع کرد به صادر کردنش و قانون هم گفته بود که هر مجوزی که متصل نشده و یا به تاخیر خورده خود درگاه موظف و مکلف است که این مجوزها را صادر کند.
مسئله خانه مسافر به نوعی ساماندهی افرادی بود که در این بازار فعالیت میکردند. فعالیتشان شفاف شد و حالا اسمش بود که مجوزشان را گرفته اند.
بحث نظارتش هم در قانون نیامده بود که نظارت نباید انجام شود گفته بود که نظارتها به صورت پسینی انجام شوند. یعنی اینکه مجوز صادر میشود بعد از آن وزارت میراث آنجا ورود پیدا میکند.
اگر تخلفی صورت بگیرد همه اینها بر عهده وزارت میراث است و باید به آنها رسیدگی کند که حالا بحث خانه مسافر هم اخیرا متوقف شده و به صورت تعیین مجور است یعنی همان چیزی که خود وزارت میراث میگفتند به همان شکل صادر میشود اما مسئلهی مهم، آمار صدور مجوزهای وزارت میراث فرهنگیست که حدود ۲۲۰۰ مورد تا الان صادر شده است.
سوال: پرونده ی خانه مسافر را ببندیم؟
پرهیزگار: الان یک سریها هنوز مشکل دارند.
سوال: چه مشکلی؟
پرهیزگار: ۸۴۰۰ نفر از طریق درگاه مجوز گرفتند وزارت میراث فرهنگی میگوید که من اینها را قبول ندارم. ما گزارش زدهایم برای ما فیلم فرستاده میگوید که من این مجوز را گرفتم بعد در خانه من و خانه مسافر می بنندد با این استدلال که ما اصلاً این مجوز را قبول نداریم اصلاً شما این مجوز را از کجا آوردهاید. حالا کاری به اینکه آن کسی که الان میخواهد جدید مجوز بگیرد نداریم ولی آنهایی که قبلاً گرفتند هم مشکل دارند.
سوال: ۸۴۰۰ نفر آقای فاطمی بفرمایید ؟
فاطمی: ما کسانی که در حوزه ی خانه مسافر فعالیت میکنند را قبول داریم ولی باید روند قانونیاش را طی کنند استعلام ها و مجوزهایش را بگیرند و نظارت هم روی آن وجود داشته باشد.
اگر مردمی که از این اماکن استفاده میکنند با مشکلی مواجه شوند ما باید بتوانیم نظارت کنیم و آن نظارت پسین را باید حتماً داشته باشیم. بعضاً ممکن است که این روند طی نشده باشد و به آنها اعلام میکنیم که این روند را طی کنید.
سوال : در چه بازه ی زمانی ؟
فاطمی: این امکان نیست سه روزه باشد شما مثلاً فکر کنید که میخواهید استعلام نیروی انتظامی را بگیرید زمانش چقدر طول میکشد این استعلام باید اتفاق بیفتد و بعد هم ارسال شود در همان سامانه هم اتفاق میافتد یعنی ما نمیخواهیم که خارج از آن کار کنیم ولی این زمان سه روزه زمان بسیار محدودی است.
آقای ضرغامی تاکیدی داشت که باید صدور مجوزها را تسریع کنیم و خیلی هم تلاش کرده که این ساختار را به گونهای پیش ببرد که سرعت صدور مجوزها افزایش پیدا کند.
سوال: الان سرعت صدور مجوزها در خانه مسافر افزایش یافته چون آقای خوش خو پشت خط ارتباطی ما هستند پرونده بحث زیارت را میخواهیم باز کنیم و موضوعاتش را مطرح کنیم.
پرهیزگار: خانه مسافر قبلا سرعتش بیشتر بود چون به صورت ثبت محور صادر میشد و نظارتش هم پسینی بود الان تغییر کرده و به صورت تعیین محور صادر میشود و نظارتش هم پیشینی هم است قاعدتاً سرعتش را کمتر میکند.
سوال : یعنی این روال را سختتر کرده ؟
پرهیزگار: این ۸۴۰۰ نفر هنوز بعضیهایشان مشکل دارند .
سوال :روال سختتر ۸۴۰۰ نفر هم که هنوز وضعیتشان نامشخص است
فاطمی: به هر حال ۸۴۰۰ خانه مسافر در کشور مجوز صادر شده خیلی از اینها را در استانها ابتدا ما اصلاً اطلاع نداشتیم بعدش متوجه شدیم که این تعداد خانه مسافر است قاعدتاً برای نظارت بر اینها و برای اینکه ما بتوانیم روندش را طی کنیم یک زمانی میبرد قرار نیست که اینها حذف شوند ولی روند را باید طی کنند تا مجوزهایشان کامل شود.
سوال: آقای خوشخو پشت خط ارتباطی ما هستند به شما سلام مجدد میکنم الان وضعیت گردشگری زیارت ما زیرساختهایی که باید فراهم شود چالشهایی که مطرح است کدام موارد هستند؟
خوشخو: اجازه بدهید من دو سه جمله سریع عرض کنم نگاه کنید وقتی ما میگوییم گردشگری زیارتی، گردشگری زیارتی جزئی از گردشگری مذهبی است من اشاره کنم این نامگذاریهایی که آقای فاطمی فرمودند اینها هدفمند است و بر مبنای هدف اولیه کسی که میرود مشهد هدف اولیهاش زیارت است پس گردشگری زیارت حالا ممکن است سیاحت هم داشته باشد اینها علمی بستهبندی میشود و حالا بحث این است که گردشگری سیاحت و زیارت ما به چه شکلی است به نظر میرسد که هنوز سنتی است ، اگر یادتان باشد برخی از این کاروانها جمعیت را میبردند مشهد و جاهای زیارتی الان یک ذره جدیدتر شده ، ولی چرا ما وقتی که یک ماهی میشود یا تولد امام رضا علیه السلام همه دستگاهها علی رغم اینکه دست به دست هم میدهند باز هم عقبتر هستند از آن سرویسها و خدماتی که باید به زائرین بدهند این نشان دهنده آن است که ما شما به درستی اشاره کردید در زیرساختها مشکل داریم شما نگاه کنید من یک مقایسه میکنم در واتیکان هم گردشگری مذهبی و سیاحتی داریم و خیلی از مردم میروند آنجا ولی همه چیز سر جای خودش محصولات و خدمات و جمعیت در هند هم داریم چند تا کشور دیگر هم داریم ، نگاه کنید ما امروزه نمیتوانیم با تکیه بر آن خدمات سنتی آن خیل عظیم جمعیت را ساماندهی کنیم اجازه بدهید من یک نگرانی در صحبتهای آقای فاطمی هم بود شما همین دو سه روز را نگاه کنید در طول سال حتی مردم از یک روز تعطیلی هم نمیگذرند من سر کلاسها هم گفتهام ما باید نگرانی شدید برای نوروز داشته باشیم دو هفته تعطیل وقتی دو روز اینطور است در دو سه روز قبل حالا دو هفته را باید چه کار کرد زیارت بسیار برای مردم ما مهم است اگرچه قبول دارند هرچه سختی زیارت قبولتر ولی اینگونه نباید خودمان را راحت کنیم فکرهای باید کنیم آستان قدس رضوی در مشهد در قم و خود وزارت میراث که من تشکر میکنم عزیزان زحمت میکشند ولی این پاسخگوییها به هیچ وجه نیاز زائران گردشگری و گردشگران زائر را در کشور ما برطرف نمیکند
سوال : آقای فاطمی مناسبتهایی که داریم استانهای زیارتی که داریم عقبماندگیهای گذشته و نیازهای جدید مخاطبان سنتی، بودن فضایی که آقای خوشخو به آن اشاره کردند به نظر میرسد؟
فاطمی: البته موضوعاتی که آقای خوشخو اشاره کردند کاملاً درست است و ما یک دستگاه بین بخشی هستیم یک ستادی را داریم به اسم ستاد هماهنگی خدمات سفر، بیست و هفت دستگاه اجرایی اونجا عضو هستند .
سوال : متولی اصلی شما هستید؟
فاطمی: متولی اصلی ما هستیم و هر کدام از این ها یکسری امکانات را در اختیار دارند ما در پیکهای سفر سعی میکنیم همان طور که فرمودند در میلاد امام رضا که حجم مسافرتها افزایش پیدا میکند به مشهد مقدس سعی کنیم که امکانات را گسیل کنیم به سمت مشهد مقدس .
سوال: این که آقای خوشخو می گویند ما الان دچار عقبماندگی هستیم یعنی برنامهریزیها و پیشبینیهای شما درست نیست ؟
فاطمی: نه هر دو هست یک بخشش در زیر ساختهای ماست و کمبودهایی که داریم هر دو که می گویم یک بخشیش زیرساخت های ما هست و کمبودهایی که داریم و به هر حال آن روندی که در افزایش تعداد زیرساختهاست که باید اتفاق بیفتد یک بخش دیگرش بحث فرهنگ کشور ماست ما حجمی سفر میکنیم در پیک سفر میکنیم همین اتفاق را ما در همین ایام گذشته داشتهایم در نوروز داریم در پیکهای دیگر داریم در جاده شمال داریم که قفل میشود ببینیید این اتفاقات میافتد ولی ما یک برنامهریزی را در ستاد هماهنگی خدمات سفر شروع کردیم یک مرکز مدیریت سفر را ایجاد کردیم تا که همه دستگاه در این زمان در کنار هم باشند خیلی از اتفاقاتی که بهش اشاره میشود و در لحظه دارد اتفاق میافتد را ما در مرکز رصد میکنیم و بر اساس آن به دستگاه مربوطه اش انتقال می دهیم مثلا شما فکر میکنید که ارزاق عمومی در مثلاً یک پیک سفر کم میشود ما متولی آن را که وزارت جهاد کشاورزی است و وزارت صمت هست را در همان جلسه حضور دارد و برنامهریزی میکنند اینها را از سایر نقاط کشور انتقال بدهند به آن استان یا فکر کنید که ما در بحث مثلاً پلیس در بحث اورژانس در بحث هلال احمر خیلی از موضوعات داریم، اختلافات دستگاهی هم وجود دارد مثلاً شما فکر کنید که ما در یک قانونی میگوییم که اجساد را اورژانس همراه کند از در طرف دیگر میگوییم هلال احمر ،این اختلافی که وجود دارد باعث میشود که در برخی از پیک ها با مشکلاتی مواجه بشود در تک تک این موضوعات هماهنگیها میتواند خیلی از مشکلات را حل بکند .
سوال: این هماهنگی باز هم به عهده متولی اصلی است ؟
فاطمی: بله برعهده ماست
سوال: الان اشاره کردند که ما دچار مشکل هستیم؟
فاطمی: دچار مشکل که هستیم ولی شما فکر بکنید که حتی جان افراد را میتواند نجات بدهد.
سوال: از این که کارهای خوب انجام می شود ما سپاسگزاریم؟
فاطمی: ما حداکثر توان مان را نه ما ، همه دستگاه ها با همه داشتههایی را که دارد به کار میبندد تا ما در پیک سفر بتوانیم مدیریت بکنیم ما همین نمایشگاه که تموم میشود وارد پیک سفرهای نوروزی میشویم ما میدانیم که امسال با ماه مبارک رمضان مصادف است نوروز باز مثل سال گذشته و سفرها زودتر شروع خواهد شد به خاطر ماه مبارک رمضان این حجم سفر را ما باید مدیریت بکنیم یکی دیگرش شهرهای مکمل سفر هستند ما به محض اینکه در یک شهری با پیک سفر مواجه میشویم شهرهای مکمل را شناسایی میکنیم جاهایی که امکان اسکان امکان آن هدفی که فرمودند آقای خوشخو و کاملا هم درست است من فقط گفتم تفکیکش ممکن نیست ولی هدف درست است با آن هدفی که دارد سفر میکند بتوانیم که آنها را توزیع بکنیم در سایر شهرها و مدیریت سفر را در لحظه در آن زمانی که هست داشته باشیم کما اینکه برنامه ریزی طولانی مدت هم در کنارش داریم.
سوال : آقای پرهیزگار حدود دو دوهزار و دویست مجوز معطل حوزه گردشگری را به ما بگویید؟
پرهیزگار: زمان دارد صدور هر مجوز و حدود دو هزار و دویست مجوز تاخیر در بررسی دارد حالا اینجا بحث ها اینجوری بود که همش مطرح میشد که ما در زمانهای پیک و اوج مثلاً تو اسکان مشکل داریم همین بحث خانه مسافر که مطرح شد بالاخره میتواند یک بخشی از این مشکلات را برطرف کند الان آماری که طبق خود آمار درگاه ملی مجوز وجود دارد جدای از آن بحث خانه مسافر که به صورت ثبت محور صادر میشد الان شده تعیین محور و گرفتن مجوزش سختتر است ما میبینیم که مثلاً گرفتن موافقت اصولی زائرسرا حدود سی و شش درصد تاخیر دارد.
سوال : مگر اگر تاخیر داشته باشد خود درگاه ملی صادر نمی کند پس چرا تاخیر دارد؟
پرهیزگار: این ها را صادر نکردند ظاهرا.
سوال: چرا صادر نشده است؟
فاطمی : در روند بررسی صادرنشده.
سوال: مگر روند بررسی مدت ندارد آقای فاطمی؟
فاطمی: بله مدت دارد.
سوال : چرا هنوز صادر نشده ؟
فاطمی: ببینید ما پروسهای را باهاش مواجه هستیم در کل دستگاه که یک مسیری را برایش تعریف کردند این مسیر تغییرش یک خورده زمان میبرد من معتقدم که کاری که اتفاقاً انجام شد کار بسیار خوبی بود برای اینکه ما خیلی متوجه شدیم گلوگاهها و مشکلاتمان کجاست و روندی که داریم اصلاح میکنیم بعضی از این موارد را تا بتوانیم که سرعت کارمان را در مخصوصا شهرستانها و در مراکز استانی افزایش بدهیم .
سوال: پس یک سری موارد را دارید اصلاح می کنید آن پانزده موردی که تا الان هنوز به درگاه بعد از حدود دو سال متصل نشده قضیه اش چی هست؟
پرهیزگار: حدود دو سال از زمان قانونی که همه شروط مجوزها باید به درگاه ملی متصل میشده و آنجا می مامد که حالا من میخواهم این مجوز را بگیرم شروطش چی هست؟ پانزده مورد مجوز هست که هنوز به درگاه ملی مجوزها اصلاً متصل نشده یعنی متقاضی می رود توی درگاه ملی مجوزها می گوید درخواست این مجوز مقدور نیست چرا چونکه وزارت میراث نه شروطش را داده شو داد نه هنوز امکان اخذ مجوز وجود دارد حالا من برای نمونه بخواهم بگویم مثلا یک موردش موزه خصوصی تاسیسات گردشگر این ها مواردی هستند که هنوز در درگاه نیامده که بخواهد به اینکه مثلاً تاخیر بخورد.
سوال : آقای فاطمی پانزده مورد؟
فاطمی : این ملاحظات داخل دستگاهی ماست.
سوال: مگر قانونی نبوده؟
فاطمی: ببینید الان در حوزه گردشگری نیست بعضاً در حوزه های معاونت میراث و سایر حوزههای دیگر هست مثلاً شما همین بحث موزه را که اشاره کردید یک سری ملاحظات ما با سری شیء تاریخی مواجه هستیم که ملاحظات خاصی را داریم برای اینکه از کشور خارج نشود این ملاحظات است که باعث شده که برخی از چیزها را ما نتوانیم به درگاه واگذار کنیم کاری که انجام شده درگاه مجوزها کار بسیار خوبی است و سرعت را دارد افزایش میدهد ولی همه اینها امکان انتقالش به درگاه وجود ندارد.
سوال : ما راجع به زیرساخت ها باهم صحبت کردیم الان به زیرساختهای حوزه گردشگری کشور چه نمرهای میدهید؟نمره قبولی می گیرد یا نه؟
فاطمی: ببینید گذران است، نمره قبولی اگر از منظر شما گذران باشد بله.
سوال : و این گذران قابلقبول نیست شاید بعضا در برخی از موارد ؟
فاطمی: ما با توجه به امکانات موجودمان حداکثر توانمان را باید بگذاریم که از همین ظرفیت موجود از داشتههایی که داریم استفاده کنیم این اتفاق دارد می افتد ولی اینکه این داشتهها کامل و خوب هست نه اینطور نیست .
بسیار با مغز و حکیمانه بود