پخش زنده
امروز: -
طارم سفلی بعنوان دومین قطب تولید زیتون در کشور پهنه وسیعی از استان قزوین را به خود اختصاص داده است و با ایجاد تعاونی و بازارچه اختصاصی، این محصول استانی می تواند به چندین کشور صادر شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، خاستگاه زیتون در استان بخش طارم سفلی است که دومین تولید کننده زیتون کشور به شمار میرود.
زیتون طارم به علت کیفیت و نوع آن زبانزد خاص و عام است. این منطقه به علت ارتفاع بالا از سطح دریا و همچنین آب و هوای مدیترانه ای، در گستره ایران زمین به عنوان قطب تولید زیتون و سرزمین طلای سبز شناخته میشود. نبود بازار فروش مناسب، جولان دلالان برای خرید محصول به قیمت پایین وعملی نشدن وعدهها از جمله چالشهای باغداران و تولید کنندگان این محصول است.
برای رفع این دغدغهها صندوق ملی زیتون طارم که ازمصوبات سفر رییس جمهور به استان بود راه اندازی شد و همچنین تشکیل انجمن زیتون و به دنبال آن خود باغداران و تولید کنندگان به دنبال راه اندازی بازارچه زیتون هستند.
رئیس هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان زیتون استان قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: این انجمن یک سال و نیم پیش تشکیل شد و ما به دنبال اقتصاد زیتون بودیم که یکی از آنها بازارچه اختصاصی زیتون بود. گامهای اولیه برای این مساله برداشته شده است. مجوز اولیه هم در مرحله استعلامات قرار دارد.
حمیدی گفت: دهها سال است که زیتون در این منطقه تولید میشود که با اهتمام مسئولان و بخش خصوصی احداث بازارچه در حال انجام است.
کشاورز عضو انجمن زیتون طارم گفت: چرا اطلاع رسانی در امر ایجاد تعاونی و فراخوان سهام به صورت قابل توجهی انجام نشد. مبلغ سهام به گفته مسئولان صد میلیون تومان است که این مبلغ برای برخی کشاورزان مشکل آفرین بوده است.
حمیدی گفت: پنجاه میلیون اولیه را برخی افراد همان موقع واریز کرده اند. افرادی که در مقطع اول پنجاه میلیون واریز کرده اند سهامی اختصاص نیافته است و افراد جدید میتوانند واریزی را انجام دهند و سهام دریافت کنند. در بازارچه اجازه فروش همه محصولات وجود خواهد داشت. حدود هشت مکان برای احداث بازارچه در نظر گرفته شده بود که یک زمین شش و نیم هکتاری در حال حاضر کفایت میکند. این زمین بر اساس آیین نامههای راهداری است.
حق لطفی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: بر اساس مصوبات ستاد سرمایه گذاری استان موضوع در دستور کار قرار گرفت. این بازارچه که در حوالی روستای بشر در آزادراه قزوین رشت در نظر گرفته شده است بازرسیهای لازم در نظر گرفته شده است. پس از استعلام تامین آب، مجوز لازم به کارگروه ارسال خواهد شد.
حمیدی گفت: عضوگیری انجمن از ۲۱ بهمن آغاز شده و تا ۲۱ اسفند ادامه خواهد داشت. مجتمع خدماتی هم در قالب این بازارچه احداث خواهد شد. در مورد قسطی شدن آورده اولیه هم هیات مدیره باید تصمیم بگیرد. هدف از احداث این بازارچه اینست که تولیدکننده محصول خود را مستقیم به خریدار خرد بفروشد و دست دلالان کوتاه شود.
رحمانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گفت: یکی از موضوعات مهم در مورد محصولات کشاورزی، مساله بسته بندی و ایجاد ارزش افزوده است. محصول زیتون معمولا به اسم استانهای همجوار شناخته شده است که با حمایتهای انجام شده در منطقه پرورش زیتون، میتوان با ایجاد بازارچه پیشرفته شامل همه تاسیسات و زنجیرهها نسبت به حمایت ویژه از کشاورزان و زیتون کاران اقدام کرد. در حال حاضر هیچ مانعی از طرف دولت در زمینه احداث مجتمع رفاهی و بازارچه زیتون و تعاونی زیتون وجود ندارد.
حمیدی گفت: طرح اولیه که برای بازارچه و مجتمع خدمات رفاهی نوشته شده است ۱۴۵ فروشگاه با ایجاد ۹۰۰ شغل غیرمستقیم بود که با طرح جدید حداقل ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم خواهد بود. این مجتمع در یک دوره سه تقریبا حدود چهارصد میلیارد تومان هزینه خواهد داشت.