پخش زنده
امروز: -
سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال برای مدیریت رواناب و کاهش خطرات و تبعات سیلاب در ۲۰۰ هکتار از عرصه های منابع طبیعی این شهرستان طی سال جاری تخصیص یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیرداری گناباد گفت: با صرف این اعتبار، هلالی آبگیر در ۲۰۰ هکتار از عرصه های منابع طبیعی گناباد احداث شد.
مجتبی محرابی افزود: هلالی آبگیر، چاله هایی نیم دایره ای شکل هستند که در امتداد خطوط تراز عمود بر جهت شیب و توسط نیروی انسانی و یا با استفاده از ماشین آلاتی مانند تراکتور برای جلوگیری از ورود روانابهای ناشی از سیلاب به عرصه های منابع طبیعی احداث می شوند.
رییس اداره منابع طبیعی گناباد گفت: ۱۲۰ هکتار زمین ملی از ابتدای سال جاری تاکنون برای احداث واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن در ۱۵ روستای این شهرستان تخصیص یافت و چهار هزار و ۶۵۱ هکتار زمین ملی و موات (زمینهای غیر آبادی که دارای مالک خصوصی نیستند و ساخت و ساز و کشاورزی در آنها انجام نمی شود) حریم شهرهای گناباد و بیدخت به اداره راه و شهرسازی شهرستان این شهرستان تحویل داده شد.
محرابی افزود: برای کاهش خسارتهای ناشی از توفان و گرد و خاک و شنهای روان علاوه بر نهالکاری افزون بر ۱۳۰ هکتار با همکاری بخشهای مختلف و از جمله مشارکت مردم پنج کیلومتر بادشکن در منطقه عمرانی گناباد ساخته شد.
وی اضافه کرد: در راستای تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال در کشور، افزون بر ۲۰ هکتار از مناطق بیابانی این شهرستان از ابتدای امسال طی سه مرحله پویش خانوادگی و با مشارکت مردم نهال کاری و احیا شد.
رییس اداره منابع طبیعی گناباد گفت: چهار میلیون و ۱۴۰ هزار اصله نهال در ایستگاه تثبیت شن و بیابان زدایی روستای قوژد گناباد در سال جاری تولید شد و علاوه بر تامین نیاز این شهرستان، نهال مورد نیاز ۲۱ شهرستان استان خراسان رضوی هم به تدریج از این محل تامین می شود.
محرابی، آبیاری سنواتی ۳۸۷ هکتار از عرصه های منابع طبیعی منطقه عمرانی، مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی به مساحت ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار، اجرای عملیات جنگلکاری با گونه سماق در ۹ هکتار در منطقه پچک و جمع آوری بذر گیاهان بیابانی به میزان سه و نیم تن را از سایر اقدامات اداره منابع طبیعی گناباد طی امسال برشمرد.
۸۵ درصد از عرصه پنج هزار و ۹۰۰ کیلومتر مربعی گناباد را منابع طبیعی تشکیل می دهد که چهار کانون فرسایش بادی آن با گستره ۲۳۱ هزار هکتار در وضعیت بحرانی قرار دارند و حدود ۵۰ درصد از وسعت ۵۷۰ هزار هکتاری منابع طبیعی این شهرستان در معرض فرسایش بادی قرار دارد.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.