پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت گفت: ۲ هزار و ۶۶۴ طرح بهداشتی در دولت سیزدهم در کشور بهره برداری شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی دیروز در مشهد گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تا امروز، دو هزار و ۶۶۴ طرح بهداشتی به بهره برداری رسیده است و هزار و ۸۰۰ طرح بهداشتی دیگر نیز در ماههای آینده با هدف تقویت زیر ساختهای بهداشتی کشور در همه استانها افتتاح خواهد شد.
دکتر بهرام عین اللهی با بیان این که بیشتر طرحهای بهداشتی در دولت سیزدهم با هدف توسعه عدالت محوری در مناطق کم برخوردار و روستایی کشور به بهره داری رسیده است افزود: ۷۰ درصد طرحهای افتتاح شده معادل ۶۳۰ هزار متر مربع در مناطق محروم و کم برخوردار بوده و ۳۰ درصد دیگر در دیگر مناطق اجرا شده است.
وی با عنوان اینکه در این مدت ۴ هزار و ۳۰۰ بهورز و ۶۵۰۰ نیروی بهداشتی و کادر پزشکی در زمینه سلامت خانواده در مناطق مختلف کشور جذب شده است، گفت: در این مدت ۵۰۰ خودرو کمک دار و ۵۴۰۰ موتورسیکلت در مناطق سخت گذر و دورافتاده کشور توزیع شده است تا ارائه خدمات بهداشتی از طریق نیروهای بهداشتی به شکل مطلوبی در همه مناطق صورت گیرد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مسئله سلامت از اولویتهای اصلی کشور است افزود: بحث پیشگیری محوری و تقویت نظام شبکههای بهداشتی و درمانی از اولویتهای نخست وزارت بهداشت محسوب میشود و هم اکنون ۱۹۵ شهر با جمعیت بیش از ۱۲ میلیون نفر از ۵ دهک نخست زیر پوشش سلامت خانواده قرار دارند.
دکتر عین اللهی گفت: در قالب این برنامه برای هر ایرانی یک پرونده سلامت تشکیل میشود و هر نفر با کد ملی یک مراقب بهداشت خواهد داشت تا ضمن مراقبت از سلامت افراد از بروز بیماریهای مزمن نیز جلوگیری شود.
وی افزود: با اجرای برنامه سلامت خانواده، برنامه خود مراقبتی و سبک زندگی سالم ترویج مییابد و پس از شناسایی افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای از طریق پزشک خانواده و نظام ارجاع به سطوح بالاتر و پزشکان متخصص طرف قرار داد ارجاع داده میشوند و در صورت ارجاع بیماران از این طریق تا ۹۵ درصد هزینههای درمانی توسط دولت پرداخت میشود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مهار بیماری کرونا افزود: جمهوری اسلامی ایران تنها کشور منطقه است که توانمندی تولید شش نوع واکسن کرونا در پلتفرمهای مختلف را داراست و این آمادگی وجود دارد که اگر ویروسی در کشور شیوع پیدا کند، واکسنهای مرتبط در کوتاهترین زمان تولید و استفاده می شود.
ایجاد ۱۲۶ مرکز سطح سه خدمات تخصصی و ۷۱ مرکز سطح دو تخصصی درمان ناباروری
دکتر عین اللهی با اظهار اینکه یکی از نکات بسیار مهم موضوع جوانی جمعیت است که به علت سیاستهای نادرست تنظیم خانواده مورد غفلت قرار گرفت افزود: با تصویب موضوع جوانی و رشد جمعیت در مجلس شورای اسلامی تا کنون ۲۲ جلسه قرار گاهی جوانی جمعیت تشکیل و با تصمیم دولت سیزدهم، ۱۲۶ مرکز سطح سه خدمات تخصصی و ۷۱ مرکز سطح دو تخصصی درمان ناباروری در کشور ایجاد شده است.
وی افزود: همه مادران باردار و کودکان زیر ۵ سال زیر پوشش بیمه رایگان قرار گرفته اند و خدمات مراکز درمان ناباروری نیز گسترش یافته و به تازگی درمان کودکان زیر ۷ سال نیز رایگان شده است.
دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت از محوریترین برنامههای وزارت بهداشت /ایجاد ۱۶ هزار تخت بستری
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: از دو و نیم سال گذشته تعداد طرحهای بیمارستانی افتتاح شده از ۵۲ مورد به ۱۰۶ مورد با مجموع ۱۶ هزار تخت افزایش یافته است.
دکتر عین اللهی توزیع هزارو ۳۷۳ دستگاه دیالیز در سطح کشور، افزایش حدود دو برابری تختهای مراقبت ویژه کودکان، توزیع بیش از ۱۲ هزار پزشک، دندانپزشک و داروساز و دو هزار و ۸۰۰ متخصص در مناطق مختلف کشور به ویژه مناطق محروم و برداشته شدن سقف کارانه در مناطق محروم و کاهش مالیات به ۱۰ درصد، راه اندازی صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج، توزیع ۳۰۸ مورد تجهیزات سرمایهای پیشرفته همچون سی تی اسکن و ام ار ای، تامین اتوبوس آمبولانسها با تجهیزات کامل، توسعه خوابگاههای دانشجویی به ویژه خوابگاههای متاهلین با مشارکت خیران سلامت، توسعه برنامههای آموزشی و رشتههای تخصصی و فوق تخصصی و افزایش ظرفیتهای دستیاری تخصصی و فوق تخصصی و توسعه مراکز دندانپزشکی را از دیگر اقدامات برشمرد.
افزایش تعداد بیمارستان های دارای مجوز گردشگری به ۲۷۷ مورد
وی با بیان اینکه هم اکنون کشورمان به یکی از کشورهای مبدا گردشگری سلامت تبدیل شده است گفت: ۲۷۷ بیمارستان کشور با دارا بودن مجوز ipd به گردشگران سلامت خدمات ارائه میدهند و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این حوزه از دانشگاههای موفق محسوب میشود.
شرکت های دانش بنیان ۴۰ درصد از نیاز حوزه سلامت را تامین میکنند
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به فعالیت ۱۶ پارک علم وفناوری، ۲۳ مرکز رشد و ۱۱ مرکز نوآوری در کشور اظهار کرد: هم اکنون شرکتهای دانش بنیان ۴۰ درصد از نیاز حوزه سلامت را تامین میکنند و در حوزه تولیدات غذا و دارو بیش از ۱۵۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی صورت گرفته است.
دکتر عین اللهی افزود: ارتقاء و اعتلای سطح فرهنگی اساتید از دیگر برنامههای وزارت بهداشت است که در این زمینه بیش از ۳ هزار نفر از استادان زیر پوشش قرار گرفته و بیش از ۵۰ هزار نفر در جشنوارههای قرآن و عترت مشارکت کرده اند.