پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزیرجهاد کشاورزی، بر تولید و پرورش شتر را برای جلوگیری از قاچاق این ثروت ملی واصلاح نژاد شتر جماز در جنوب کرمان تاکید کرد.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان عباس اکبری شریف در اولین جشنواره ملی فرهنگی و اقتصادی شتر «طلای بیابان» که به میزبانی شهرستان قلعه گنج در حاشیه مرتع جازموریان برگزار شد؛ تامین امنیت غذایی را از سیاستهای کلی وزارت جهاد کشاورزی دانست و افزود: با حضور در منطقه جنوب کرمان و ملاحظه این همه ظرفیت برای توسعه شتر در کشور انگیزه مضاعفی پیدا شده واصلاح نژاد و بهگزینی جزء وظایف وزارت جهاد کشاورزی است .
رئیس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از انتقال جنین شتر خبر داد و گفت: استان کرمان اولین جایی است که از این مواهب برخوردار خواهد شد و پرورش شتر جماز از دیگر اقدامات مرکز اصلاح نژاد وزارت جهاد کشاورزی است که دستورالعمل آن تنظیم شده و باید به شتر به عنوان یک بنگاه اقتصادی نگاه شود.
عباس اکبریشریف با تاکید بر توسعه شتر در کشور با نژادهای مختلفی همچون، شیری، شیری - گوشتی و جماز افزود:.در شترهای دوکوهانه تکثیر، توسعه و حفظ نژاد و در نژاد تک کوهانه تولید شیر و گوشت پیگیری می شود.
اکبری شریف با ابراز تاسف از قاچاق شتر به کشورهای حاشیه خلیج فارس، براهتمام مسئولان برای جلوگیری از قاچاق این ثروت ملی تاکید کرد
وی در پاسخ به سوالی در باره راهکار برای پرورش شتر در شرایط کمبود منابع آبی در جنوب کرمان افزود: در شاهرود کشت و احیای مرتع انجام شده و در یزد هم در مسیر رواناب ها با حفر چالهها پوششهای گیاهی ایجاد شده و باران های موسمی بستر خوبی برای چاله آبها و آبخوانداری فراهم کرده و راه دوم استفاده از منابع سیار است که بسترهای مناسب برای مراتع ایجاد کند.
فلاح کهن فرماندار قلعه گنج هم گفت: اقتصاد مردم منطقه بر مبنای کشاورزی و دامپروری است و از آنجایی که در جنوب کرمان ۲۰ هزار نفر شتر در یک تالاب وجود دارد، این ظرفیت عظیم نباید مغفول بماند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اعلام وجود ۲۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در جنوب کرمان سخن به میان آورد و اظهار کرد: علی رغم همه مشکلات ظرفیتهای قابل توجهی در جنوب کرمان وجود دارد.
اجمدی پور از شتر به عنوان دام هزاره سوم نام برد که با همه تغییر اقلیمها سازگار است و تولیدات شتر با فرایند قابل توجهی روبروست و توسعه کشتارگاههای صنعتی و زیرساختهای جانبی را میطلبد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، جبران عقب ماندگی های توسعه کشاورزی و دامپروری منطقه را خواستار شد و گفت: امید میرود همه عقب ماندگیهای صنایع پشتیبانی دام و کشاورزی جبران شوند، زیرا در حال حاضر از نظر صنایع بستهبندی، فرآوری، نگهداری و حمل و نقل شرایط مناسبی نداریم و دچار چالش هستیم.
فلاح کهن فرماندار قلعه گنج هم گفت: اقتصاد مردم منطقه بر مبنای کشاورزی و دامپروری است و از آنجایی که در جنوب کرمان ۲۰ هزار نفر شتر در یک تالاب وجود دارد، این ظرفیت عظیم نباید مغفول بماند.
نخستین جشنواره ملی فرهنگی و اقتصادی شتر «طلای بیابان» با اجرای برنامههایی از جمله موسیقی، تتاتر، نمایشگاه تولیدات دامی و کشاورزی، مسابقه شتر دوانی و ... عمراه بود و با استقبال ساربانان و شترداران از استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان و مردم منطقه روبرو شد .