پخش زنده
امروز: -
آمار پروندههای منجر به سازش در شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی در دعاوی خانوادگی بیش از ۵۰ درصد است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی،سرپرست مرکز حل اختلاف خراسان رضوی در نشست با خبرنگاران گفت:آمار پروندههای منجر به سازش در شوراهای حل اختلاف استان در سایر دعاوی نیز ۲۸ تا ۳۰ درصد است.
ولایتی حقیقی افزود : حل مشکل به دو شکل در سیستم انجام میشود یا از طریق مراجع قضائی و یا از طریق مراجع سازشی که البته نگاه قوه قضائیه بیشتر مبتنی بر روش دوم یعنی صلح و سازش است زیرا این روش فواید و آثار بسیار زیادی دارد. هر انسانی تمایل دارد در یک محیط آرام و هزینه کم و سرعت بالا و نتیجه قطعی اختلافش حل شود که این موضوع در مراجع سازشی محقق میشود.
وی با بیان اینکه یک پرونده که در دادسرا تشکیل میشود زمان زیادی از مردم و دستگاه قضائی میگیرد، یادآور شد: بزرگترین مرجع سازشی در کشور شورای حل اختلاف است اگر مردم به این سمت بروند مشکلشان در محیطی آرام و توسط افراد معتمد و مؤمن به صورت ثابت و قطعی حل خواهد شد.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی بیان کرد: برکتی که در صلح و سازش است در حکم قضائی نیست زیرا در صلح و سازش هر دو طرف راضی میشوند، اما در حکم قضائی همیشه یک طرف ناراضی است و گاهی اوقات نیز هر دو طرف از نتیجه حکم قضائی ابراز نارضایتی دارند.
ولایتی افزود: صلح و سازش در دعواها از دو طریق شوراهای حل اختلاف و همیاران صلح یا صلح یاران که نهادی کاملاً مردمی است، انجام میشود. این افراد به صورت گروههای چند نفره در مساجد مستقر هستند و رسیدگی بسیار خوبی در پروندهها دارند به طوری که در ۷۰ درصد پروندهها موفق به صلح و سازش میشوند، ۹۰ درصد پروندههایی که قابلیت صلح و سازش داشته باشند به همیاران صلح ارجاع داده میشوند.
وی افزود: در واقع همیاران صلح از سه ضلع مسجد، امام جماعت و مردم معتمد و مورد وثوق و دارای حسن شهرت و مهارت حل مسئله، تشکیل شده است.
در خراسان رضوی ۳ هزار و ۷۰۰ نفر با عنوان صلح یار و بدون دریافت هزینه پروندههای صلح و سازش را پیگیری میکنند، در شهر مشهد ۱۳۷ مسجد برای این کار فعال است.