برگزاری کنگره بانوان فاضله هم عصر استاد طاهایی در مشهد
چهاردهمین کنگره بانوان فاضله هم عصر استاد طاهایی با محوریت بررسی سبک زندگی و سیره تربیتی بانوی فاضله «خدیجه میردامادی» مادر رهبر معظم انقلاب برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر موسسه علمی تحقیقی مکتب نرجس (س) مشهد در این مراسم گفت: بانو طاهایی و بانوان فاضله هم عصرش از مشارکت کنندگان در فرآیند انقلاب بودند که با گفتمان و کنشگری و ایجاد شبکه بانوان و جریان سازی در انقلاب، مشارکت داشتند، در آن فضا بالیدند و قائد شدند و دیگران را نیز با خود همراه کردند.
فاطمه شایسته خو افزود: در این ۱۴ سال تمام سعی ما بر این بود که با حرکتی عالمانه، هوشمندانه و به دور از هرگونه حرکت ویترینی و نمایشی، به معرفی بانوان تاثیرگذار بپردازیم و آنها را روایت کنیم؛ زنانی که مخلص و باحیا زیست کردند و از بین ما رفتند و این ما هستیم که باید آنها را روایت کنیم تا مدل و الگو و اسوهای برای آیندگان شوند.
وی ادامه داد: بانو استاد طاهایی (فاطمه خاموشی)، بنیانگذار حوزه علمیه مکتب نرجس (س) مشهد، در امتداد نگاه و بینشی حرکت کرد که زن را نه محصور در خانه و یا ابزاری در خدمت سرمایه داری، بلکه در عین عفیف، محجبه و شریف بودن، در متن و مرکز هم باشند و در عرصه سیاسی اجتماعی نیز سنگرسازیهای جدیدی و فتوحات بزرگ را رقم بزند و این همان تعریف الگوی سوم زن است.
شایسته خو افزود: هدف از برگزاری این کنگرهها این است که به جوان امروز بگوییم فاطمه زهرا (س) چشمهای همچنان در حال جوشش است و استمرار دارد و این بانوان کسانی هستند که در این جوشش فاطمی رویش کردند و رویاندند.
مدیر موسسه علمی تحقیقی مکتب نرجس (س) مشهد بیان کرد: در چهاردهمین کنگره بانوی با فضیلت، همزمان با فجر انقلاب، بزرگ بانویی دیگر را معرفی میکنیم که رهبر مسلمانان جهان در دامان او بزرگ شد و در مسیر اولیا الهی مجاهدت کرد؛ بانو میردامادی (ره)، مادر رهبر معظم انقلاب، فرزندی را تربیت کرد که در طول مسیر زندگی پرفراز و نشیبش، دلش خون شد و خونش به لعلی تبدیل شد که او را مایه درخشانی و تبلور اسلام ناب محمدی گرداند.
استاد حوزه علمیه هم در این مراسم به ضرورت ایجاد مدارس علمیه پرداخت و گفت: اسلام «دین علم» است، اولین کلمه این دین که بر قلب پیامبر نازل شد، اقرا» بود که به معنای علم است.
حجت الاسلام والمسلمین راشد یزدی با تحسین آمیز خواندن اقدام بانو استاد طاهایی در راه اندازی «مکتب نرجس»، افزود: او گوی سبقت را با راه اندازی مدرسه علمیه بانوان ربود و کاری کرد تا جوانان علم بیاموزند.
رییس حوزه علمیه خراسان رضوی هم اظهار کرد: دشمنان نمیخواهند فرزندان مرز و بوم درست تربیت شوند و تلاشهای فراوانی برای اثرگذاری سوء بر رکن خانواده داشته اند.
حجت الاسلام والمسلمین خیاط تصریح کرد: رکن خانواده در تربیت، مادر خانواده است و تاثیر بانوی خانواده بر فرزندان بی بدیل و تربیت فرزندان، محصول تربیت بانوی خانواده است.
وی با بیان اینکه خانمها و مادران باید وظیفه مادری و تربیت فرزند را اصلیترین نقش و نقش محوری برای خود بدانند، تاکید کرد: هیچ کس نمیتواند جای مادر را برای فرزند پر کند، مانند بانو «میردامادی» که رهبر انقلاب نیز به شخصیت و زندگی مادرشان در برخی صحبتها و بیانات، پرداخته است.
او در ادامه به زندگینامه و شخصیت رهبر معظم انقلاب و تاثیر مادرشان بر تربیت ایشان پرداخت.
در این مراسم از هفت کتاب که به بانوان فاضله و نقش آنها در تاریخ پرداخته است، رونمایی شد.