نیاز سینمای کشور به ژانر طنز
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: تجربه نشان داده اگر موضوعات را زبان طنز مطرح کنیم، کشش جامعه برای دیدن بیشتر خواهد شد و باید بپذیریم جامعه نیازمند فیلمهایی در ژانر طنز است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، غلامرضا منتظری اظهار داشت: جشنواره فجر فرصتی برای شکوفایی استعدادها و قابلیتهای فرهنگی و هنری در گستره تمام کشور است، لذا جشنوارهها باید به سمتی حرکت کنند که ما شاهد رشد و شکوفایی چهرههای موثر هنری به ویژه صنعت سینمای کشور باشیم.
نماینده مردم گرگان و آق قلا با تاکید بر اینکه جشنوارهها باید دنبال کننده اهداف آرمان انقلاب اسلامی باشد، افزود: انتظار میرود جشنوارهای که با نام مقدس دهه "فجر" عجین شده است خروجی آن در حکم پنجرهای باز به روی اندیشهها باشد که ابعاد مختلفی از دستاوردهای انقلاب اسلامی عزت، شکوفایی، اخلاق، معنویت، مقاومت و استواری ملت ایران را به تصویر بکشد برهمین اساس باید تولیدات ما به این سمت سوق پیدا کند.
عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه جامعه بیش از هر زمانی به نشاط و شادکامی احتیاج دارد و جشنواره فیلم فجر مسیری برای رسیدن به نشاط اجتماعی است، یادآور شد: تجربه اکران فیلمها در ژانر طنز خلاء کمبود شادی در جامعه را نشان داده است، سینما مسیری برای سوق دادن جامعه به سمت شادی است.
منتظری با تاکید بر اینکه جشنوارهها باید بر پایه و اساسی شکل بگیرند، اظهار داشت: زمانی میتوانیم جشنواره امسال و سال گذشته را ارزیابی کنیم که یک شاخص و ترازی برای مقایسه فیلمهای آن وجود داشته باشد، اگر برنامه درستی توسط شورای سیاستگذاری فیلمها و وزارت فرهنگ و ارشاد ترسیم شود به راحتی میتوان به جهت کمیت و کیفیت آثار تولیدی و سینمایی را تحلیل کرد که این همان افق و چشم انداز سینمای ایران است.
عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در جشنواره فیلم فجر باید به فیلم اولیها توجه کنیم، تاکید داشت: فیلم اولیهای امسال فیلمسازان آینده کشور خواهند بود، ایجاد اشتغال در سطح ملی و بین المللی در سینمای ایران مسئله مهمی است.
نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه مشکلات اهالی سینما را باید شنید و راهکارهای مناسبی برای آن تعیین کرد، اظهار داشت: اگر علاقمند هستیم صنعت سینمایی کشور پیشرفت کند و جشنواره سال ۱۴۰۳ بهتر از سال جاری باشد باید کاستیهای این حوزه برطرف شود این مهم رخ نمیدهد مگر اینکه مشکلات کسانی که در خط مقدم صنعت سینمای کشور قرار دارند برطرف شود.
وی با بیان اینکه آثار تولیدی باید در حد انتظار باشد، تاکید کرد: سینما جزو صنایع فرهنگی ما محسوب میشود که میتواند با سایر تولیدات جهان رقابت داشته باشد، تاثیر آن بر روی زندگی انسانها بسیار زیاد است، ما امروز میتوانیم با تولید آثار هنری در مقیاس جهانی در صنعت سینما حرفی برای گفتن داشته باشیم و قابلیتهای خود را نشان دهیم.
منتظری با بیان اینکه برگزاری جشنواره به عنوان رویداد فرهنگی تاثیر مثبتی در نشاط جامعه دارد، تاکید کرد: هنر در اوقات فراغت معنا پیدا میکند، موسیقی، سینما، تئاتر و… در زمانهایی مفهوم خواهند داشت که بتوانیم به آسودگی و آرامش آن را دنبال کنیم، باید برای جامعه تولیداتی در عرصه هنر تهیه شود که نیاز عموم باشد. سینما میتواند پیوند خانوادهها را محکم کند و تصویری از زندگی ایرانی و اسلامی را به جهانیان نشان دهد.
عضو کمیسیون فرهنگی با تاکید بر اینکه استقبال از فیلمهای کمدی بسیار چشم گیر است، اظهارداشت: انسان بین شادی و غم و کشش بیشتری به شاد بودن دارد و هرکدام بخشی از زندگی ما را تشکیل میدهد، تجربه نشان داده ما اگر با مباحث طنز موضوعات را مطرح کنیم، کشش جامعه برای دیدن و شنیدن بیشتر خواهد شد و به همان نسبت هم تاثیر خواهد گذاشت، با تمام این تفاسیر باید بپذیریم جامعه امروز نیازمند فیلمهای در ژانر طنز است.