پخش زنده
امروز: -
بهره برداری همزمان از ۱۰۷ طرح کشاورزی با یک هزار و ۳۳۴ میلیارد تومان اعتبار در آذربایجان شرقی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی در آیینی با حضور استاندار آذربایجان شرقی و در ششمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی ۱۰۷ طرح کشاورزی با حدود یک هزار و ۳۳۴ میلیارد تومان سرمایهگذاری بهصورت ویدئوکنفرانس افتتاح شد.
از مجموع اعتبارات هزینه شده برای اجرا و تکمیل این تعداد طرح کشاورزی، یک هزار و ۱۷۰ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی سرمایهگذاری شده است.
با بهرهبرداری از این طرحها برای یک هزار و ۲۶۵ نفر اشتغال مستقیم و برای یک هزار و ۱۹۴ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است.
در این آیین، فرمانداران و رؤسای جهاد کشاورزی شهرستانهای تبریز، ملکان، سراب و عجبشیر گزارشی از طرحهای آماده افتتاح ارائه کردند.
استاندار آذربایجان شرقی در این مراسم گفت: گلخانهها در مدیریت انرژی و آب برای ما دارای اهمیت حیاتی بوده و هنوز جای کار در استان برای توسعه گلخانهها زیاد است.
وی با قدردانی از سرمایهگذاران و دستاندرکاران اجرای این طرحها اضافه کرد: ما با جهاد کشاورزی کار زیادی داریم، زیرا جامعه هدف بزرگی دارد و از سوی دیگر باید توجه کنیم که دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره امنیت غذایی و خودکفایی مربوط به حوزه کشاورزی است.
رحمتی تشریح کرد: میتوانیم با طرحهای سرمایهگذاری ۱۰ یا ۲۰ میلیاردتومانی کشاورزی، گامهای مهمی در راستای اشتغال آفرینی برداشته، اقدامات اثربخشی انجام داده و همه دستاندرکاران نظام اتفاقنظر دارند که نسخه نجات کشور در دستان مردم است و کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی افزود: دقت در طرحهای افتتاح شده امروز نشان میدهد که بیش از ۸۴ درصد سرمایهگذاری انجام شده در آنها توسط مردم و در مناطق کمتر توسعهیافته بوده است.
وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی، اقدامات بخش خصوصی جای تقدیر بسیاری دارد؛ زیرا آنان دلشان برای مردم و کشور میتپد و من دستشان را میبوسم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ما هنوز نتوانستهایم آنچه را که در بخش کشاورزی در اسناد بالادستی و خواسته رهبر بوده، برآورده کنیم، گفت: خودکفایی یا تأمین اقلام خوراکی از جمله این مسائل در داخل کشور است که علتش واردات نهادهای دامی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی هم در این مراسم گفت: ۴۴۵ میلیارد ریال هزینههای پروژههای به بهره برداری رسیده از محل اعتبارات دولتی و یک هزار و ۱۱۱ میلیارد ریال از محل تسهیلات بانکی و مبلغ ۱۱ هزار و ۷۸۸ میلیارد ریال سهم آورده متقاضی است و با بهره برداری از کل این پروژهها برای ۴۲۷ نفر تثبیت اشتغال، یک هزار و ۱۹۴ نفر غیر مستقیم و ۸۳۸ نفر اشتغال جدید ایجاد شده و تعداد دو هزار و ۶۱۲ خانوار از این طرحها بهرهمند شدند.
فتحی، اظهار کرد: پروژهای که در شهرستان ملکان به بهره برداری رسید، پروژه توسعه مرغداری گوشتی آقای بهمن شیمی بود که با اعتبار ۲۶۲ میلیارد ریال در روستای نصرت آباد امیرغایب در زمینی به مساحت ۲۳ هزار مترمربع مورد بهره برداری قرار گرفت. با اجرای این طرح، تعداد چهار سالن تولیدی جدید الاحداث افتتاح شد و تعداد کل سالنهای تولیدی این واحد به ۶ سالن افزایش یافته و ظرفیت تولید نیز به ۵۷ هزار و ۶۰۰ قطعه ارتقاء مییابد. اشتغال مستقیم این پروژه ۱۸ نفر است.
فتحی افزود: همچنین همزمان با این طرح، مجموعاً ۷ واحد دیگر پرورش طیور در زمینه تولید گوشت سفید و شترمرغ با سرمایه گذاری معادل ۵۸۱ میلیاردریال در شهرستانهای سراب، هشترود، بستان آباد، هریس، ملکان و کلیبر به بهره برداری رسید که در کل با بهره برداری از این واحدها، سالانه بالغ بر ۲۰۰ هزار قطعه مرغ گوشتی و ۴۰۰ قطعه شترمرغ به ظرفیت استان اضافه و تولیدات گوشت سفید استان از ۹۸ هزارتن موجود به رقم ۱۰۰ هزارتن افزایش مییابد.
وی ادامه داد: پروژهای که در شهرستان سراب به بهره برداری رسید، پروژه کشتارگاه صنعتی دام آوران پاک ذبح سراب واقع در روستای بافتان است که با اعتبار ۷۰۰ میلیارد ریال با ظرفیت تولیدی یک هزار و ۹۸۵ تن در سال با اشتغال ۳۰ نفر مورد بهره برداری قرار گرفت.
فتحی بیان کرد: همچنین همزمان با این طرح، مجموعاً ۲۵ طرح صنایع تبدیلی و غذایی دیگر نیز با ظرفیت تولید و نگهداری انواع محصولات کشاورزی بالغ بر ۹۱ هزار تن در سال با سرمایه گذاری معادل ۶ هزار و ۶۱۱ میلیارد ریال با اشتغال زایی مستقیم و غیرمستقیم حدود یک هزار و ۲۰۸ نفر در سال در ۱۱ شهرستان به بهره برداری رسید که با اجرای این پروژهها در قالب ۵ واحد سردخانه ای، ۲ واحد کشتارگاه دام و طیور، ۳ واحد کارخانه خوراک دام و سایر واحدهای فراوری و بسته بندی انواع محصولات کشاورزی از قبیل خشکبار و خرما و میوه خشک، ظرفیت فراوری محصولات کشاورزی به ۵.۵ میلیون تن در سال ارتقا مییابد.
وی گفت: پروژههایی که در شهرستان عجب شیر مورد بهره برداری قرار گرفت، ۲ واحد گلخانهای متعلق به آقایان شهاب پورقلی و کامران سمیعی با مجموع ۱۴ هزار مترمربع در شهرک گلخانهای عجب شیر بود که با اعتبار ۶۵۴ میلیارد ریال سرمایه گذاری به بهره برداری رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: همزمان با اجرای این پروژهها از ۴ واحد گلخانهای دیگر نیز در مساحت ۱۳ هزار مترمربع در شهرستانهای میانه، اهر، اسکو و مرند با سرمایه گذاری معادل ۲۳۴ میلیاردریال با اشتغال ۴۱ نفر به بهره برداری رسید که در کل با افتتاح این پروژه ها، سطح گلخانههای استان به رقم ۳۸۷ هکتار با ظرفیت تولید ۹۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال بالغ میشود.
فتحی افزود: همچنین امروز بهره برداری از ۲ واحد پرورش دام (پرورش گاوشیری و گوسفند داشتی) با سرمایه گذاری معادل ۲۰۵ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۲۵ نفر در سال در شهرستانهای بستان آباد و آذرشهر که با بهره برداری از این واحدها، سالانه بالغ بر ۳۴۰ راس دام مولد پرورش داده شده و در مجموع ظرفیت گوشت قرمز تولیدی استان به ۵۷ هزار تن در سال و تولید شیرخام تولیدی به ۶۵۰ هزار تن در سال میرسد انجام گرفت.
وی ادامه داد: پروژههای شهرستان تبریز در زیر بخش آب و خاک شامل طرحهای آبیاری کم فشار در مساحت ۱۶۵.۵ هکتار با اعتبار ۳۳ میلیارد ریال (۲۵.۵ میلیارد دولتی و ۷.۵ میلیارد آورده بهره برداران) نیز افتتاح شد.
فتحی اضافه کرد: همزمان با افتتاح این طرح ها، بهره برداری از ۴۵ پروژه زیربنایی آب و خاک دیگر شامل سامانههای نوین آبیاری در سطح ۳۱۲ هکتار به طور همزمان در سطح استان شامل سیستمهای تحت فشار، بارانی، قطرهای و کم فشار و نیز احداث کانالهای آبیاری عمومی به طول ۷.۳ کیلومتر در ۹ شهرستان، احداث جادههای دسترسی به مزارع در شهرستان کلیبر و مرمت و بازسازی یک رشته قنات در شهرستان آذرشهر، با هزینه کرد کل به مبلغ ۳۰۰ میلیاردریال از محل اعتبارات دولتی (استانی و ملی) آغاز شد که با اجرای طرحهای مذکور مساحت اجرا شده سیستمهای نوین آبیاری استان به مساحت ۷۰ هزار و ۶۵۹ هکتار افزایش مییابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی بیان کرد: بهره برداری از ۴ واحد شیلات و آبزیان با سرمایه گذاری معادل ۴ هزار و ۴۵ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۴۳۷ نفر در سال برای پرورش ماهی سردابی و جلبک در شهرستانهای میانه و خداآفرین انجام گرفت که با اجرای این پروژهها ۱۵۰۰ تن تولیدات شیلاتی وارد چرخه تولید استان شده و به ۱۱ هزار تن ارتقاء مییابد.
فتحی افزود: بهره برداری از ۱۱ پروژه آبرسانی به قشلاقات عشایری، احداث گابیون و مخازن ذخیره آب با اعتباری معادل ۱۰۰ میلیاردریال و بهره مندی تعداد ۲۳۶ خانوار در ۷ شهرستان نیز انجام گرفت که با اجرای این پروژهها امکانات زیربنایی اعم از آب، برق، گاز و مخابرات و جادههای دسترسی از ۸۲ درصد به ۹۷ درصد ارتقا مییابد.
وی ادامه داد: بهره برداری از یک پروژه آبخیزداری و حفاظت خاک و کنترل رسوب با سرمایه گذاری ۲۳ میلیاردریال و تثبیت اشتغال ۸ نفر در شهرستان مرند صورت گرفت که با اجرای پروژه ها، مساحت پروژههای آبخیزداری استان برابر ۴۵۵ هزار و ۱۴۱ هکتار در سطح استان رسید.