افزایش ۲۱۳ هزار نفری جمعیت هنرجویان هنرستانی
با افزایش هنرجویان هنرستانی افزایش تولید، اشتغال، کارآفرینی و کاهش بیکاری تحقق يافته است..
به گزارش
خبرگزاري صداوسيما؛ معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: براساس اسناد بالادستی توسعهآموزشهای فنی، حرفهای و مهارتی متناسب با آمایش سرزمین، نیازهای حال و آینده کشور با مشارکت همهجانبه دستگاهها و سازمانهای دولتی و غیردولتی مورد توجه و تأکید است.
محمدمهدی کاظمی افزود:افزایش ۲۱۳ هزار نفری جمعیت هنرجویان هنرستانی در دولت سیزدهم و تحقق آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی با نگاه فراهمسازی زمینه افزایش تولید، اشتغال، کارآفرینی و کاهش بیکاری ازجمله اقدامات مهم در تحقق این امر است.
وي گفت:اشتغال به تحصیل یک میلیون و ۱۷۸هزارو۴۷۴ هنرجو درهنرستانهای سراسرکشور و رشد بیش از ۴درصدی سهم آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی دوره متوسطه از دستاوردهای مهم آموزش و پرورش در این حوزه بهشمار میآید.
كاظمي افزود:باید این واقعیت را پذیرفت که آموزش در محیط واقعی کار و مشارکت بهرهبرداران در تربیت نیروی انسانی ماهر یک ضرورت اساسی در رویکرد نو به آموزشهای فنی، حرفهای و مهارتی است و در راستای تحقق این نگاه، تاسیس هنرستانها در جوار کارخانجات، شهرکهای صنعتی، مجتمعهای کشت و صنعت، مراکز تولیدی، خدماتی و بنگاههای اقتصادی در دستور کار قرار گرفته است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت:توسعه هنرستانهای جوار و وابسته، باعث تسهیل دسترسی دانشآموزان ۱۵تا ۱۸ساله کشور به آموزشهای فنی، حرفهای و مهارتی با کیفیت و اثربخشی، متناسب با نیاز بازارکار و فراهمسازی بستر اشتغال آنها میشود.
وي افزود: در دو سال اخیر حدود ۱۰۰رشته-محل آموزشهای هنرستانی به صورت وابسته و آموزش در محیط واقعی کار به هنرجویان ارائه شده است.
برای تحقق سهم ۵۰درصد آموزشهای فنی وحرفهای در برنامه هفتم توسعه، نیازمند حمایتهای همهجانبه در حوزههای مالی، عمرانی، نیروی انسانی و تجهیزاتی از سوی نهادها و دستگاههای کشور است تا شاهد تحقق منویات رهبرمعظم انقلاب و تربیت نسلی مسلط بر مهارتها و شایستگیهای فنی و غیرفنی لازم برای زیست در دنیای آینده باشیم.