پخش زنده
امروز: -
طی این سالها فقط به ۴۵ درصد روستائیان تسهیلات تخصیصی به امر مقاومسازی مسکن روستایی پرداخت شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کاشمر گفت: علی رغم قرار داشتن این منطقه در نزدیکی دومین گسل بزرگ کشور درونه و سستی بنای بیش از نیمی از مسکن روستایی کاشمر، روستاییان برای مقاومسازی منازل خود اقدامی نکردهاند.
احسان میری افزود:امیدواریم با توجه به قرار داشتن شهرستان در نزدیکی دومین گسل بزرگ و فعال کشور و مقاومسازی نکردن ۵۵ درصد از واحدهای مسکونی منطقه، واجدان شرایط زودتر نسبت به دریافت این تسهیلات و مقاومسازی مسکن خود اقدام کنند.
او با بیان اینکه ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در روستاهای این شهرستان وجود دارد که هنوز ۵۵ درصد این واحدها مقاومسازی نشدهاند، گفت:در حوزه مقاومسازی مسکن از ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن روستایی شهرستان تاکنون فقط ۵۵۰۰ مسکن روستایی معادل ۴۵ درصد مقاومسازی شدهاند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کاشمر با اشاره به اینکه در بخش فرح دشت از ۴۰۹۰ مسکن روستایی ۱۲۵۰ واحد با شاخص ۳۰ درصد مقاومسازی شده است، گفت: با توجه به ابلاغ اعتبارات مسکن روستایی امسال ۳۵۰ میلیون تومان به صورت قرضالحسنه با بازپرداخت ۲۰ ساله برای مقاومسازی مسکن روستایی ابلاغ شد.
میری افزود: اقدامات زیربنایی به ویژه در حوزه مسکن روستایی از راهبردهای مؤثر در زمینه توسعه روستایی است که توسط بنیاد مسکن با مشارکت روستائیان برای توسعه عمران و آبادانی روستاها انجام شده است.
وی گفت: توسعه مقاومسازی بافتهای فرسوده موضوعی است که در حوادث و زلزلههای ویرانگر کارکرد آن بیشتر مشخص میشود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کاشمر افزود: در اکثر زمین لرزههای بالای پنج ریشتر و حتی ۶ ریشتر که منجر به خسارت شده است بافتهای بهسازی شده در روستاها کمترین آسیب را دیدهاند.
وی گفت: با توجه به قرار گرفتن منطقه کاشمر در نزدیکی گسل درونه، بیم روی دادن زلزله همواره نقاط روستایی را تهدید میکند.
میری افزود:شهرستانهای کاشمر، خلیلآباد و بردسکن در فاصله دو تا چهار کیلومتری این گسل قرار گرفتهاند و بر اساس نقشههای موجود، گسل درونه از پشت منطقه سید مرتضی (ع) در کاشمر عبور کرده و جمعیت قابل توجهی از این شهر بین صفر تا ۵ کیلومتر با این گسل فاصله دارد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون چندین بار در خصوص وضعیت اسفبار خانههای خشت و گلی در منطقه هشدارهایی دادهایم، اما برخی جدی نمیگیرند، هم افزود: متأسفانه اکثر روستاهایی که در زلزله اخیر آسیب دیدهاند منازل خشت و گلی بودهاند.