دستیابی ایران به زنجیره کامل جداسازی «ایزتوپهای تلوریم»
معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: با بهرهبرداری از این واحد نیمه صنعتی ما زنجیره کامل جداسازی ایزتوپهای تلوریم که در حقیقت ماده اصلی تولید رادیوایزوتوپها ید ۱۳۱ برای درمان سرطان تیروئید است را در اختیار خواهیم داشت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از «مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاعرسانی سازمان انرژی اتمی ایران» ؛ علی نوروزی در آیین افتتاح و راهاندازی پروژه واحد نیمه صنعتی تولید «هگزا فلوراید تلوریم» در اصفهان گفت : هنگام صحبت در مورد رادیوداروها فقط بخش استفاده بیماران از این داروها در بیمارستان تصور میشود درحالیکه فرایند تولید رادیوداروها بسیار پیچیده و سخت است.
مدیرعامل شرکت فناوریهای پیشرفته ایران افزود : فرایند تولید رادیوداروها ابتدا از معدن، سنگ و خاک آغاز میشود، بهطوریکه فلز مورد نیاز از خاک بهدست میآید و درفرایند شیمیایی تبدیل به موادی میشود که ایزوتوپهای آن قابل جداسازی باشد سپس جداسازی ایزوتوپها با طی کردن فرایندهای پیچیده فیزیکی ادامه مییابد و ایزوتوپها پس از جداسازی وارد راکتورها شده و در آنجا تبدیل به رادیودارو میشوند.
وی گفت : سامانه و تجهیزی که امروز از آن رونمایی شد، بخش مهمی از فرایند و زنجیره جداسازی ایزوتوپها را شامل میشود و قسمتی است که توسط آن مواد را برای جداسازی ایزوتوپها آماده میکنیم.
نوروزی تاکید کرد: با بهرهبرداری از این واحد میتوان گفت ما زنجیره کامل جداسازی ایزتوپهای تلوریم که در حقیقت ماده اصلی تولید رادیوایزوتوپها ید ۱۳۱ برای درمان سرطان تیروئید است را در اختیار خواهیم داشت و با تولید این ماده نیاز داخلی را برآورده میسازیم.
وی گفت: این ماده بسیار ارزشمند است و قیمت این محصول پس از جداسازی دهها برابر افزایش مییابد.
نوروزی افزود : در حقیقت ما به فناوری مربوط به تولید این ماده ارزشمند دست یافتیم و مسیر بسیار بزرگی در زمینه استفاده از فلزاتی نظیر مولیبدن، تنگستن و ... که دارای کاربردهای فراوانی در حوزه پزشکی و تولید رادیوداروها و نیز صنعت هستند، پیشروی ما باز شده است.
صبح امروز همزمان با سفر معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به اصفهان، طرح واحد نیمه صنعتی تولید «هگزا فلوراید تلوریم» در سایت UCF راهاندازی شد.