ایران، رتبه یک انتقال خون در آسیا
در حال حاضر ایران کشور مرجع منطقه از نظر سازمان جهانی بهداشت است و اکنون در زمینه خونهای نادر در میان کشورهای اسلامی اول و جزء کشورهای پیشرفته در دنیا است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس سازمان انتقال خون در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: آموزش به کشورهای منطقه در غالب جی فائو یکی از کارهای مهمی است که با توجه به مرجعیت این سازمان انجام میشود.
جمالی افزود: از نظر پدافند غیر عامل هم چندین مراکز جایگزین برای تهران پیش بینی و در حال ساخت است.
وی گفت: ما سال هاست که از نظر تجهیزات هم به خودکفایی رسیدیم و از این نظر کمتر دچار مشکل هستیم.
رئیس سازمان انتقال خون در خصوص پالایشگاه پلاسما گفت: بخش خصوصی برای ساخت پالایشگاه اعلام آمادگی کرده، اما این کار انجام نشد. جمالی افزود: هم اکنون دو پالایشگاه در بخش خصوصی در حال ساخت است.
وی گفت: در مراکز خصوصی تا ۳۶ بار نمیتواند پلاسما اهدا کند و هزینهای هم دریافت میکند که این ممکن است منجر به جمع آوری اطلاعت نادرست شود و ممکن است استانداردها به خوبی انجام نشود و این بخش خصوصی را با مشکل روبرو میکند. اگر ۱۰۰ هزار نفر ماهی یکبار پلاسما داوطلبانه اهدا کند سالانه ۷۰۰ هزار لیتر پلاسما تولید میشود.
رئیس سازمان انتقال خون گفت: پالایشگاه ۶۰۰ هزار لیتری دولتی باید تولید شود چرا که نباید سلامت مردم به بخش خصوصی واگذار بشود.
جمالی افزود: ذخایر خون و فرآوردههای آن در کشور به ۸ روز رسیده ودر مقایسه با سالهای قبل دو برابر شده است.
به گفته وی هم اکنون در بحرانها و اعمال جراحی خوشبختانه مشکلی از نظر ذخایر خونی نداریم.
رئیس سازمان انتقال خون خاطر نشان کرد: در دو سال گذشته شاخص توزیع بیمارستانی به ۱۰۰ درصد رسیده و در شهرهای بزرگی مانند تهران تا پیش از این میزان ۷۵ درصد بود.
جمالی گفت: افزایش کیفیت هدف دیگر سازمان انتقال خون است و یکی از موارد استفاده از کیسههای فیلتر دار که برای جداسازی گلبولهای سفید و کاهش عوارض تزریق خون مانند تب و لرز و آلرژی و مقاومت پلاکتی یا برخی بیماریها را کم میکند.
رئیس سازمان انتقال خون همچنین درباره گروه بندی خون با روش اتوماسیون گفت: تمام کشور به سیستم اتوماسیون برای گروه بندی خون دسترسی دارند.
جمالی همچنین درباره بانک نمونه مغز استخوان کرد: بانک اچ الای راه اندازی شده و برای بیماران پیوندی بسیار کاربردی است و هم اکنون ۳۵ هزار نمونه در این بانک است که باید افزایش یابد.
رئیس سازمان انتقال خون از روش جدید برای پایداری پلاکت خون خبر داد و گفت: این روش طول عمر پلاکت را تا ۷ روز افزایش میدهد و تولید پلاسما به ۲۵۰ هزار لیتر رسیده است که بخشی از آن مستقیم در بیمارستانها و برخی برای تولید دارو استفاده میشود.
کسانی که حجامت میکنند تا یکسال نباید خون بدهند این مطابق استانداردهای جهانی است که البته با راه اندازی روش نت شاید این محدودیت کاهش پیدا کند
اهدای خون علاوه بر سلامتی برای خود فرد منجر به نجات ۳ نفر میشود.
اهدای خون در کشورهای بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است که این میزان در ایران زیر ۵ درصد است و این یعنی ما نصف جمعیت را از دست دادیم.
هم اکنون سازمان انتقال خون ۴۰۰ هزار نیرو دارد که این باعث میشود ما نتوانیم پایگاههای جدید را راهاندازی کنیم، اما ما با گروههای سیار سالی یک تا دو بار به سازمانهای مختلف برای دریافت خون از داوطلبان مراجعه کردیم.