پخش زنده
امروز: -
محققان برای درمان بیماران پارکینسون، یک جمعیت سلولی خالص از نورونها را با ظرفیت تمایزی محدود مهندسی کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلولهای بنیادی، در سالهای اخیر سلولهای بنیادی ظرفیت امیدوارکنندهای برای درمان بیماری پارکینسون با تبدیل به سلولهای عصبی خاص ارائه داده اند. در یافتههای تحقیق جدید، محققان روشی را توسعه داده اند که خلوص بسیار بالاتری از سلولهای دوپامین را تضمین میکند که در ارتباط با بیماری پارکینسون بسیار مهم هستند.
بیماری پارکینسون باعث از بین رفتن برخی نورونهای دوپامین میشود. این نورونها به آزادسازی و تنظیم دوپامین کمک میکنند، که نقشی کلیدی در بسیاری از عملکردهای مختلف بدن، بهویژه حرکت، تفکر، انگیزه و خلق و خو ایفا میکند. پزشکان قبلاً اثربخشی این نورونها را در درمان سایر بیماریها ثابت کرده بودند لذاتحقیقات جدید پیشرفت قابل توجهی را درزمینه پارکینسون نشان داده و آزمایشهای بالینی آینده ممکن است راه درست استفاده از سلولهای بنیادی و حتی کاهش علائم را بهتر تعریف کنند. در این خصوص باید بدانیم که تاکنون سلولهای بنیادی پرتوان انسانی به شکل سلولهای بنیادی جنینی منبع سلولی مقیاسپذیری را برای تولید زیرگروههای خاصی از نورونها فراهم میکنند که میتوانند برای کشف داروی با کارایی بالا، مدل سازی یا درمان جایگزینی سلولی در اختلالات عصبی مورد استفاده قرار گیرند.
در آزمایشگاه دنهام، سلولهای بنیادی مهندسی ژنتیکی شدند تا از تولید انواع نادرست سلولهای عصبی جلوگیری کنند. سلولهای بنیادی تازه مهندسی شده توانایی افزایش یافتهای برای تولید سلولهای عصبی خاص مورد نیاز برای درمان پارکینسون دارند. علاوه بر این، محققان نشان میدهند که سلولهای بنیادی مهندسی شده ژنتیکی منجر به ترمیم حرکت در مدلهای حیوانی شده است. این پیشرفت یک رویکرد درمانی جدید بالقوه برای درمان بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون است. آزمایشها روی موشها نشان دادهاند که هم کمیت و هم خلوص سلولهای بنیادی کشتشده برای تعداد و مدت درمانها حیاتی است. این گروه با استفاده از سلولهای دستکاری شده ژنتیکی خود، توانستند خلوص بالاتری از سلولهای دوپامین تولید کنند که زمان بهبودی را کاهش و خطر عود و استفاده از دارو را نیز کاهش میدهد. هدف از این کار، کمک به بیماران است که از مصرف دارو خودداری کنند.
نتایج این مطالعه به تازگی در نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شده است.