۱۶ هزار هکتار از اراضی دیم گچساران آبی شد
مدیرامور آب گچساران گفت: بیش از ۱۶ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی دیم این شهرستان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آبی شده است.
مدیرامور آب گچساران بیان کرد: این میزان زمینهای کشاورزی در قالب طرحهای ساخت کانالها و سامانه مدرن انتقال آب و شبکههای آبیاری نوین و کلاسیک تحت فشار به آبی تبدیل شده است.
افضلی ادامه داد: بیش از ۵۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان گچساران دارای تخصیص آب از منابع آب زیر زمینی دشتها و سطحی شامل رودخانههای خیرآباد، زهره. شمس عرب، کمبل و باباکلان هستند.
وی اظهار کرد: قبل از انقلاب هیچ گونه طرح تامین آب آشامیدنی و کشاورزی در سطح این شهرستان وجود نداشت، ولی هم اکنون طرح تامین آب کشاورزی بیش از ۱۵ هزار هکتار از زمینهای دیم گچساران در دست اجراست.
مدیرامورآب گچساران گفت: تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی از بزرگترین سد مخزنی کهگیلویه و بویراحمد (کوثر) بعد از پیروزی انقلاب انجام شد و هم اکنون تامین اب شرب جمعیتی بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در پنج استان جنوبی را بر عهده دارد.
افضلی ساخت شبکههای آبیاری و زهکشی را از دیگر اقدامات انجام گرفته در این شهرستان اعلام کرد و گفت: شبکه آبیاری مناطق لیشتر و خیرآباد به مساحت هشت هزارو ۷۵۰ هکتار، شبکه دشت امامزاده جعفر و ماهور باشت در سطح سه هزارو ۵۰۰ هکتار و شبکه منطقه رودبال به مساحت ۵۵۰ هکتار در این مدت در گچساران اجرا شد.
وی اظهار کرد: هم اکنون آبیاری به سه هزارو ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی دشت امامزاده جعفر و منطقه خان احمد در قالب فاز دوم در دست اجراست.
افضلی افزود: همچنین بزرگترین سد برقابی کشور سد چمشیر با هدف ذخیره ۲/۳ میلیارد متر مکعب آب در گچساران به بهره برداری رسیده است که در آینده نزدیک بیش از ۲۳ هزار هکتار از اراضی مستعد روستاهای کمبل، بی بی جان آباد، آبشیرین، پشه کان، دشت گل، قره دشت، سرآب ننیز، چهاربیشه، روستاهای سعادت آباد، سادات، خلف آباد، آبکل تاوه شیشه و دشت گز تامین آب خواهد شد.
وی تصریح کرد: تامین آب شرب و پایدار شهر دوگنبدان با اجرای طرح عظیم آبرسانی دوگنبدان از سدکوثر در این مدت انجام شد که در این راستا بیش از ۴۶ کیلو متر خط انتقال آب، ۲ ایستگاه پمپاژ آب و مخزن ذخیره ۲۰ هزار متر مکعب اجرا و در مدار بهره برداری قرار گرفت.
تزریق سالیانه ۲۲ میلیون متر مکعب آب در طرحهای تغذیه مصنوعی گچساران
رئیس اداره امور آب گچساران تصریح کرد: سه طرح آبخوانداری در مناطق ناصرآباد، شیخ خواجه (آبدالان میشو) و گرگدا در محدوده مطالعاتی منطقه امامزاده جعفر گچساران در حال بهره برداری هستند.
افضلی گفت: طرحهای در حال بهره برداری تغذیه مصنوعی این شهرستان سالیانه ۲۲میلیون مترمکعب آب را به سفرههای زیرزمینی تزریق میکنند.
وی افزود: سالانه به طور میانگین ۲۵میلیون مترمکعب آب از دشتهای این شهرستان برداشت و در بخشهای کشاورزی، شرب، صنعت و خدمات مصرف میشود.
افضلی تصریح کرد: اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی این شهرستان موجب شده خشکسالیهای اخیر تاثیر کمتری در افت منابع آبی زیر زمینی دشت امامزاده جعفر داشته باشد بطوریکه در بارندگیهای امسال ۲۰۰هزار متر مکعب آب در این طرحها ذخیره شد.
وی بیان کرد: هم اینک بیش ازسه هزارو ۵۰۰ میلیارد ریال طرح آبی در مناطق مختلف شهرستان گچساران در دست اجراست.
افضلی افزود: این طرحها در بخش سد، شبکه انتقال آب کشاورزی، تامین آب شرب، ساماندهی رودخانه و کنترل سیلاب در سطح شهرستان در دست اجراست.