نخبگان باید نقشی موثر در رشد و پیشرفت کشور ایفا کنند
رئیس جمهور گفت: نخبگان باید به فکر حفظ و ارتقای روند علمی باشند و با شناسایی و تلاش برای حل مسایل جامعه و کشور، نقشی موثر در رشد و پیشرف کشور ایفا کنید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای رئیسی، امروز یکشنبه در آیین تجلیل از مدالآوران المپیادهای علمی جهانی و جشن احیای باشگاه دانشپژوهان جوان، با تبریک دهه مبارک فجر به همه مدالآوران، مربیان، استادان و خانواده آنان، اظهار داشت: از همه کسانی که در احیای این باشگاه نقش داشتند، تشکر میکنم. امروز، هم تجلیل از مقام مدالآوران المپیادهای جهانی است و هم باشگاه دانشپژوهان جوان بهطور رسمی، افتتاح شد.
رئیس جمهور در ادامه با توجه به اینکه انقلاب اسلامی، همواره بر علمافزایی، معرفتافزایی و ارتقای علم، تأکید داشته است، تصریح کرد: امام بزرگوار به عنوان رهبر این انقلاب، خود یک عالم فرزانه بود که اثرات علمی ایشان کاملا قابل مشاهده است، به گونهای که با وجود سن بالا و اشتغال فراوانی که داشتند، ۵۰ جلد کتاب فقهی، فلسفی، کلامی، عرفانی و اخلاقی که هر یک ارزشمند و به عنوان مرجع است، نوشتهاند.
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی با تأکید بر اینکه امام خمینی، رحمه الله علیه، شخصیتی بودند که در حوزه علم و دانش، نورآوری و خلاقیت داشتند، گفت: امروز نیز سکاندار این انقلاب و پرچمدار آن، یک عالم فرزانه است که همواره به رشد و پیشرفت علم و دانش در کشور تأکید میکنند.
رئیس جمهور اظهار داشت: اگر مراکز علمی قبل از انقلاب را با اکنون مقایسه کنیم، متوجه میشویم که آن زمان چه تعداد دانشگاه و دانشجو داشتیم و حالا چه تعداد است.
آقای رئیسی در بیان مقایسه وضعیت علمی ایران در قبل و پس از انقلاب اسلامی، تصریح کرد: امروز بیش از ۱۰۰هزار عضو هیئت علمی و مرکز پژوهشی داریم. از نظر تعداد مقالات در سال ۵۶ ما ۵۰۰ مقاله داشتیم که امروز به ۷۸هزار مقاله رسیده است. قبل از انقلاب، مجله بینالمللی نداشتیم، اما امروز بیش از ۳۰۰ مجله بینالمللی داریم.
رئیس جمهور گفت: وضع امروز ما از ارتقای علم و رتبه علمی موجود در کشور حکایت دارد و نشانه آن است که انقلاب اسلامی به علم، عالم، معرفتافزایی، علم آموزی و کاربرد این علم و دانش، توجه دارد.
آقای رئیسی، علت تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر توسعه فعالیتهای دانشبنیان را آوردن علم و دانش و فناوری به عرصه اجراست، اظهار داشت: ظرفیتهای علم و دانش کشور بسیار بالاست و جوانان و نوجوانان ایرانی میتوانند در عرصههای داخلی و خارجی، همواره افتخارآفرینی کنند و پرچم پرافتخار کشورمان را در عرصههای فکری و علمی به اهتزاز درآورند.
رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت تجلیل و تکریم این افتخارآفرینیها، تصریح کرد: البته، نه شما نخبگان و نه ما در دولت نباید به همین مقدار افتخارآفرینی اکتفا کنیم و باید به فکر حفظ و ارتقای این روند باشیم. شما باید مسیر رشد و تعالی خود و جامعه را ادامه دهید و تلاش کنید جامعه بیشترین نفع را از دانش و تخصص شما ببرد. شما باید با شناسایی و تلاش برای حل مسائل جامعه و کشور، نقشی مؤثر در رشد و پیشرفت کشور داشته باشید.
رئیس جمهور در ادامه با توجه به اهمیت نوآوری، خلاقیت و نظریهپردازی، گفت: نظریات پیشینیان برای ما بسیار مهم و قابل احترام است، اما امروز ما میتوانیم با تکیه بر مبانی استوار آنان، سخنی نو داشته باشیم و راه نظریهپردازی و اندیشهورزی، همواره باز است.
آقای رئیسی تصریح کرد: در اینباره، باشگاه دانشپژوهان جوان در جایگاه یک باشگاه اندیشهورزی با کنار هم قرار دادن نخبگان و استفاده از اندیشه و مباحث آنان، نظریات جدیدی ارائه کند که برای حل مسائل کشور در بخشهای صنعت، معدن، کشاورزی، انرژی و دیگر بخشها، راهگشا باشد.
رئیس جمهور، همچنین بر ضرورت توجه ویژه به مهارتآموزی در کنار علمآموزی در باشگاه دانشپژوهان جوان تأکید کرد و گفت: این باشگاه باید زنده، نوآور و نخبهپرور باشد و از جمع نخبگان آن برای حل مسائل کشور، راهکار ارائه شود.
آقای رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود، همچنین درباره برخی خواستهها و مطالبات مدالآوران المپیادهای جهانی در این نشست، اظهار داشت: با این پیشنهاد که مسائل نخبگان به دست خود آنان حل شود، موافقیم و وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش در زمینه مسائل مربوط به نخبگان، حتما از نظر آنان استفاده کنند.
رئیس جمهور، همچنین ضمن استقبال از ارائه طرح یکی از مدالآوران المپیادی برای حل مسائل نخبگان کشور، درباره پیگیری این طرح و ارائه پاسخ آن در روزهای آینده، قول مساعد داد.
آقای رئیسی، همچنین بر حمایت دولت از تجهیز اداری و تأمین نیرو در باشگاه دانشپژوهان جوان با تمرکز بر عدالت در گزینش و جذب افراد شایسته با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور، تأکید کرد.
رئیس جمهور در پایان، ابراز امیدواری کرد با تلاش و همت نخبگان و همچنین مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش، باشگاه دانشپژوهان جوان، نماد علمآموزی و کاربرد علم در کشور باشد.
همچنین در این مراسم با حضور رئیس جمهور از ۲۸ مدالآور رتبههای نخست تا سوم المپیادهای علمی بینالمللی در رشتههای زیستشناسی، شیمی، ریاضی، فیزیک، کامپیوتر (رایانه)، نجوم و اختر فیزیک، تجلیل شد.