رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور، خدا محوری، مردمی بودن، فسادستیزی و عدالتطلبی را از مهمترین رویکردهای دولت سیزدهم دانست و افزود: همه مدیران باید مبتنی بر اصول فسادستیزی عمل کنند و برای تحقق آن، شفافسازی انجام شود.
درویشیان با برشمردن اصول دوازدهگانه برای پیشگیری و مبارزه با فساد، گفت: شفافیت نداشتن، یکی از بسترهای فساد است؛ دولت برای تحقق شفافسازی، کارهایی انجام داده است، به گونهای که صورت مالی بیش از ۱۰۰۰ شرکت را منتشر کردهایم و همه پرداختهای مدیران در سامانههای مربوطه ثبت میشود تا بیش از سقف مجاز، دریافتی نداشته باشند.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور اظهار داشت: شایستهگزینی نیز یکی از مهمترین اصول دوازدهگانه است و کسانیکه به عنوان کارگزاران دولت مردمی قصد انجام کار دارند، باید شایستگی لازم از نظر تخصص، تجربه، تعهد به گفتمان دولت و ارزشهای انقلاب اسلامی را داشته باشند و تفاوتی نمیکند که وابسته به چه جناحی هستند.
درویشیان تصریح کرد: ملاک، شایستگی است، برخی در دولتهای قبل مسئولیت داشتند، اما به علت شایسته بودن، همچنان در این دولت نیز هستند و برخی هم که در این دولت، مسئولیت گرفتند، اما پس از مدتی مشخص شد شایستگی لازم را ندارند، عزل شدند؛ اینگونه افراد باید جای خود را به افراد کارآمد بدهند. هیچ خط قرمزی در زمینه شایستهسالاری و مبارزه با فساد نداریم.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور، فرهنگسازی و نظارت همگانی را از دیگر اصول دوازدهگانه دانست و گفت: وجود نداشتن نظارتپذیری و اعمال نظارت لازم بر زیرمجموعه، یکی از ضعفهای ما بوده و اکنون، هیچ سطحی در کشور و هیچکس، از نظارت، مستثنی نشده است.
درویشیان اظهار داشت: نظارت به معنای مچگیری یا اعتماد نداشتن به مدیران نیست، بلکه برای اعتماد کردن به آنان بوده و یکی از راههای حفظ این اعتماد، نظارت است.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور با بیان این مطلب که مدیران با نظارت، بر مسائل اشراف پیدا میکنند، تصریح کرد: نظارت همگانی، بسیار دارای اهمیت است و باید گوش شنوا برای شنیدن نقد و پیشنهادهای نخبگان و مردم داشته باشیم.
درویشیان، وجود تعارض منافع را از مشکلات بعضی از دستگاهها دانست و گفت: از نمایندگان مجلس درخواست داریم، لایحهای را که درباره تعارض منافع، به مجلس ارائه شده است، تأیید کنند تا قانونی برای مدیریت این تعارض داشته باشیم.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور اظهار داشت: در این دولت، کارهای فراوانی برای آسانشدن فرایندها انجام شده است. همچنین، رئیس جمهور بر حمایت از فعالیت سالم، تأکید دارد.
درویشیان تصریح کرد: راه برونرفت از وضع موجود تورم، اشتغال و سایر بخشهای اقتصادی، در افزایش تولید به عنوان یکی از رویکردهای دولت سیزدهم است.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور گفت: برخورد قاطع و دقیق، از اصول دوازدهگانه مبارزه با فساد بوده و این دولت با پرچم این مبارزه آمده است؛ هر جا که زمینه فساد احساس شود، جلوی آن را میگیریم. نمونههایی داشتهایم که دستگاههای خود دولت، آن را شناسایی کرده و به دستگاه قضا ارجاع داده و دهها موضوع در این زمینه را مشخص و فردی را که فساد او احراز شده است، برکنار کردهاند.
درویشیان اظهار داشت: شناسایی زمینههای فساد و گلوگاههایی که موجب تولید فساد میشود، در سند تحول دولت آمده و در لایحه برنامه هفتم به بعضی از آنها پرداخته شده است. بهطور مثال، زمین، یکی از پرفسادترین حوزههاست که کارهایی برای رفع این فسادها انجام شده است.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور با توجه به لایحه دولت برای سالمسازی و مبارزه با فساد، لایحه ساماندهی کولبران و راهاندازی سامانه تجارت، تصریح کرد: این سامانه، زیرسامانههای بسیاری دارد. دولت بهطور جدی بهدنبال تکمیل آن بوده و البته بخشی از آن استفاده شده است. سامانه تجارت برای جلوگیری از رانت و فساد، بسیار تأثیرگذار است.
درویشیان گفت: کارها و خدمات دولت در مقایسه با مدت مشابه گذشته، قابل توجه است، اما نبود اطلاعرسانی مؤثر، یکی از ضعفها بوده است که رهبر معظم انقلاب در اینباره، تذکر دادهاند. استانها نیز باید خدمات نظام را بهطور مؤثر، اطلاعرسانی کنند؛ تنها به دهه فجر بسنده نکنند و همواره، این خدمات را اعلام کنند.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور اظهار داشت: آقای رئیسی، بیش از ۲۰ سفر خارجی، ۲۲۰ قرارداد و تفاهمنامه، ۴۵ سفر استانی و حدود ۱۹ نظارت ستادی در این دو سال و نیم داشته است. همچنین، شورای عالی ورزش، پس از ۱۹ سال تشکیل شد و برخی از شوراهای عالی که سالها تشکیل نشده بود، در این دولت برگزار شد و در آنها، مصوبات اجرایی داشتهایم.
درویشیان بر لزوم آموزشدادن و اطلاعداشتن از قوانین و مقررات، تأکید کرد و گفت: بخش قابل توجهی از تخلفات، به اطلاعنداشتن مدیران، مربوط است که باید آموزشها و اطلاع لازم به آنان داده شود.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور، به مدیران توصیه کرد که نظارت مداوم بر زیرمجموعه با هدف اشراف و هدایت و همچنین دقت و توجه به توان، تخصص، تعهد و تجربه افراد در انتصابات داشته باشید و حتماً نشستهای کارشناسی و کاربردی با نخبگان، دلسوزان و کارشناسان، برگزار و به نظر آنان توجه شود.
درویشیان تصریح کرد: لازم است که رفتار با ارباب رجوع، مناسب باشد؛ بعضی از دستگاهها هر چند وقت یکبار، نظرسنجی انجام میدهند تا در این زمینه بهتر عمل کنند. گلایهای که برخی مردم دارند، از این است که فرد را چند ماه معطل میکنند و بعد میگویند که نمیتوانیم از نظر قانونی، کاری کنیم؛ باید در همان ابتدا موضوع را بهطور شفاف به فرد بگویید.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور با تأکید بر اینکه کارمندانی را که سالم کار میکنند، تشویق و با کارمندانی که ترک فعل میکنند، برخورد کنید، گفت: بهرهگیری از تجربه استانهای دیگر در مسائل مشابه، کارساز است.
درویشیان، خطاب به مدیران، اظهار داشت: مسکن و معیشت مردم را در اولویت قرار دهید و به اعطای تسهیلات ازدواج، مسکن، جوانی جمعیت و فرزندآوری، توجه کنید.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور تصریح کرد: کاستیهایی که بسیاری از مردم با آن روبرو هستند، موجب دیده نشدن کارهای دولت میشود.
درویشیان در پایان، گفت: اشکال، ایراد و مانعی را که در دولت قابل حل است، به ما منعکس کنید تا در جهت حل آن، گام برداریم تا بتوانیم با خدمات مؤثر برای رضای خدا و شهدای عزیز، سرفراز باشیم.
لطفا به شرکتهای لایه دوم ، سوم و .... نیز رسیدگی شود .
فساد اصلی در آنها رخ میدهد !!!
شرکت نفت - ملی مس - فولاد مبارکه - بانکها و ...