پخش زنده
امروز: -
معاون درمان وزارت بهداشت در همایش ۴۵ سال افتخارات نظام سلامت کشور از جهشهای چشمگیر ایران در همه حوزههای سلامت، اعم از علم و فناوری، بهداشت و درمان، آموزش پزشکی و دارو و تجهیزات پزشکی خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر کریمی افزود: میزان امید به زندگی افراد در ابتدای انقلاب؛ ۵۷ سال بود، اما اکنون به ۷۸ سال رسیده که از افزایش ۲۰ ساله طول عمر هموطنانمان حکایت دارد.
معاون درمان وزارت بهداشت، ادامه داد: درحوزه جراحی و درمان فاصلهای با کشورهای پیشرفته دنیا نداریم و پزشکان ایرانی در همه جهان شاخص و مرجع هستند و در حوزه درمان علاوه بر اینکه ما دیگر نیاز نیست بیماری را به خارج اعزام کنیم سال گذشته فقط ۱ میلیون و دویست هزار نفر گردشگر سلامت از کشورهای اطراف آمدند و در کشور ما درمان شدند.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور نیز گفت: بزرگترین دستاورد نظام در حوزه سلامت بدون شک رشد کمی و کیفی نیروی انسانی تخصصی در حوزه سلامت است که این یک سرمایه عظیم در یکی از حیاتیترین بخشهایی است که جامعه به آن نیاز دارد به خاطر همین رشد کمی و کیفی اعجاب برانگیز به طور مطلق میتوانیم بگوییم در حوزه بهداشت و درمان به خودکفایی کامل رسیده ایم.
آقای دکتر محمد رئیس زاده در واکنش به چالشهایی نظیر مشکلات پرداختی و فاصله تعرفههای تشخیصی درمانی با نرخهای واقعی افزود: با وجود همه مشکلاتی که جامعه پزشکی با آن دست و پنجه نرم میکنند باز هم وضعیت بهداشت و درمان ما در منطقه و جهان قابل قبول است و مطمئنا ما اگر با همان راهبردهایی که ما را به اینجا رسانده حرکتمان را شتاب دهیم همچنان پزشکی ما در دنیا سربلند و پرآوازه خواهد بود.
دکتر رئیس زاده افزود: دسترسی مردم ما به خدمات کیفی بهداشت و درمان نسبتا به سایر کشورهای منطقه و بسیاری از کشورهای جهان مثال زدنی است حتی در پیشرفتهترین کشورهای دنیا زمان دسترسی به خدمات کیفی و تخصصی واقعا به سرعت کشور ما نیست.
رئیس سازمان صنفی پزشکان افزود: کیفیت رشد و پیشرفت کارهای تخصصی ماست که به لطف چهرههای برجسته در همه رشتههای جامعه پزشکی ما در خیلی از امور در لبه مرزهای دانش و فناوری دنیا حرکت میکنیم و خدمات را به مردم عزیزمان ارائه میدهیم و این اگر مقایسه شود با آنچه در ۴۵ سال پیش بودیم اعجاب برانگیز و شبیه معجزه است.
معاون بهداشت درمان و توانبخشی هلال احمر هم در این مراسم با تاکید بر حضور جمعیت هلال احمر در کارهای ناتمام حوزه سلامت گفت: دستور رئیس جمعیت هلال احمر به همه واحدهای تابعه این است که هرجا کار زمین ماندهای در حوزه سلامت باشد بتوانیم با کمک وزارت بهداشت ورود کنیم که واردات واکسن و تامین داروهای کمیاب و بیماران خاص در همین راستا است.
دکتر پیمان نامدار افزود: شرکتهای سازمان تدارکات هلال احمر با تولید بیش از ۵۰ قلم دارو به ویژه در زمانهایی که نیاز به داروهایی مثل آنتی بیوتیک در کشور داریم، بخشی از مشکلات دارویی کشور را کاهش داده و به ویژه در ورود داروهای کمیاب مثل داروهای اس امای و واکسنهای کرونا برای کاهش دغدغههای مردمی و هموطنان جمعیت هلال احمر در این حوزه ورود کردند.
وی افزود: جمعیت هلال احمر همچنین سالهاست در حوزه تجهیزات پروتز ورود کرده و خوشبختانه با کمک شرکتهای دانش بنیان معاونت فناوری و ریاست جمهوری توانسته اتفاقات خوبی را رقم بزند و ما را از بسیاری از قطعات بی کیفیت و بعضا گران قیمت توانبخشی بی نیاز کند تا شرکتهای دانش بنیان داخلی بتولنند این قطعات و تجهیزات را تامین کنند.
دکتر نامدار افزود: جمعیت هلال احمر یکی از شرکتهای بزرگی بوده که در تولید تجهیزات مصرفی حوزه پزشکی از جمله صافیهای دیالیز، آنزیوکتها و ستهای سرم هم به صورت جدی مشغول فعالیت است.
معاون بهداشت درمان و توانبخشی هلال احمر گفت: به ذعم رئیس فدراسیون جهانی بهداشت، ایران در دو سال گذشته؛ جزء ۵ کشور مطرح و صاحب نام در حوزه جمعیت هلال احمر و صلیب سرخهای جهانی است.
وی با تاکید بر اینکه هلال احمر ایران با دارا بودن دو میلیون و هزار ۸۰۰ داوطلب شناسنامه دار قطعا یکی از کشورهای برتر در حوزه داوطلبی است افزود: داوطلبان هلال احمر در ردهها و تخصصهای مختلف، با دورههای آموزشیای که میبینند و مانورهایی که برگزار میشود آماده هستند تا در شرایط اضطرار بتوانند به جمعیت هلال کمک کنند و تعدادی هم به صورت تمام وقت در خدمت جمعیت هستند.
ما در طی دو سال گذشته به زعم رئیس سازمان بهداشت جهانی جز ۵ کشور مطرح و صاحب نام در حوزه جمعیت حلال اهمر و صلیب سرخهای جهانی هستیم به ویژه در حوزه امداد و نجات که توان کشور ما هم در حوزه بالگردی هم در خودروهای امدادی هم حوزه پزشکی قرار گرفتیم
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر گفت: ۷۰۰ خانه هلال احمر در سراسر کشور داریم که به عنوان مرکز حضور داوطلبان وجود دارد، طبق اساسنامه جمعیت هلال احمر کمک به سلامت آسیب پذیرترین اقشار جامعه در دستور کار جمعیت هلال احمر قرار گرفته است.
دکتر نامدار افزود: تا امروز ۲۰۴ واحد توانبخشی، ۲ بیمارستان و ۴۰ داروخانه که در توزیع داروهای کمیاب برای بیماران صعب العلاج مشغول خدمت به عزیزان هستند، مددکارانی در این مراکز حضور دارند که بودجههای حمایتی را برای تهیه داروهای گران قیمت بیماران هزینه میکنند و آلام قیمتهای بالای دارویی را برای عزیزان کاهش میدهند.
آقای جعفر میعادفر رئیس اورژانس کشور نیز گفت: تعداد پایگاههای اورژانس کشور از ۲۰ پایگاه در سال ۵۷ به ۳ هزار ۳۰۰ پایگاه زمینی و هوایی رسیده و اکنون بحث بر سر سرعت عمل نیروهای امدادی است؛ اکنون در جاده هایمان زیر ۱۵ دقیقه خدمات ارائه میکنیم، در شهرهای کوچک ۸ دقیقه شهرهای بزرگ ۱۰ دقیقه و در تهران سرعت خدمات رسانی ۱۲ دقیقه است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور نیز با بیان اینکه بسیاری از تجهیزات تشخیصی و آزمایشگاهی پزشکی قانونی در داخل تولید میشود گفت: به جهت مقابله با تحریمهای ظالمانه همکاران جوان و نخبه ما بسیاری از دستگاههای تشخیصی و آزمایشگاهی پزشکی قانونی کشور از جمله کیت ژنتیک، هموژنایزر، اتوسمپلر و الکل سنج تخصصی را تولید داخل کردند.
آقای دکتر عباس مسجدی با اشاره به رونمایی دستاوردهای تولید داخل پزشکی قانونی در نمایشگاه ۴۵ سال افتخارات و دستاوردهای نظام سلامت ایران افزود: خوشبختانه به برکت توجه به اصل ما میتوانیم مقام معظم رهبری، همکاران ما در مجموعه سازمان پزشکی قانونی از سال ۱۴۰۰ تلاش کردند تا به جهت تحریمهای ظالمانه تمام آن سخت افزارهایی که مورد نیاز پزشکی قانونی کشور هست را تولید داخل کنیم و از این طریق بتوانیم خدمات مناسب تری را به مردم مان ارائه دهیم از همین رو مرکز تحقیقات ما؛ کیت ژنتیک را تولید کرد و جمهوری اسلامی پنجمین کشوری شد که این دستگاهها را تولید کرد و برای اولین بار تجهیزات تشخیصی برای کشور تولید کردند.
وی افزود: هموژنایزر یکی از این دستگاه هاست که کارش این است که سلول بافتهای کبد کلیه یا سایر اعضای بدن را در حد ذرات میکرون خرد میکند و شیرابه آن داخل ظرفی میریزد و به ما این امکان را میدهد که با تزریق آن به دستگاه مهم تری به نام دستگاه جی سی مس بتوانیم بیش از ۷۰۰ دارو و سم را تشخیص دهیم.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه تا ۵ سال پیش این دستگاه را وارد میکردیم گفت: خوشبختانه توانستیم با سه امتیاز برتر از دستگاههای امریکایی و آلمانی شامل قدرت بیشتر، سرعت بالاتر و شستشوی خودکار تیغه این دستگاه را تولید کنیم.
دکتر مسجدی با بیان اینکه هموژنایزر ایرانی توانسته تمام تاییدیههای بین المللی را دریافت کرده و ما به دنبال صادرات هستیم گفت: تجهیزات آزمایشگاهی بسیار گران قیمت است و ما فقط در آزمایشگاههای سطح یک دو و سه مراکز پزشکی قانونی تمام استانها این دستگاهها را داریم البته دانشگاههای علوم پزشکی استانها و سایر سازمانهایی که این دستگاه برایشان کاربرد دارد نیز میتوانند این دستگاه را از ما خریداری کنند.
در این نمایشگاه بسیاری از شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و توانبخشی نیز آخرین دستاوردهای خود را در معرض بازدید عموم قرار داده بودند، از دستاوردهایی برای سهولت تشخیص مراحل اولیه بیماری تا طراحی لباس برای حفظ حریم و کرامت بیشتر بیماران
دکتر امیری، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولید کننده نوار قلب جیبی مجهز به هوش مصنوعی میگوید: با قرار دادن دو انگشت هر دست روی این دستگاه نوار قلب خانگی که کلا ۷۵ گرم است، در عرض ۳۰ ثانیه میتوانید تغیرات مشکللات قلبی شما را نشان دهد و نوار قلبی را به صورت برخط به پزشک ارسال کند.
وی افزود: با توجه به اینکه اولویت پیشگیری است خانوادهها میتوانند زمانی که درد قفسه سینه دارند از طریق این دستگاه نوار قلب بگیرند و بدر صورت لزوم نوار قلب خود را به صورت برخط به پزشک معالج خود ارسال کنند و از وضعیت سلامت قلبی خود مطلع شود.
دکتر امیری افزود: این دستگاه در مدت سه ماه در سه بیمارستان شاخص قلب تهران بیمارستان قلب تهران، مسیح دانشوری و شهید رجایی مورد واکاوی قرار گرفته است و ۹۹ درصد با دستگاههای بزرگ بیمارستانی مطابقت داشته و مورد قبول قرار گرفته است.