پخش زنده
امروز: -
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تا پایان سال آینده خط تولید جدید باتریهای لیتیومی برای خودروهای برقی به بهره برداری خواهد رسید.
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا وسیما؛ عصر جدید حمل و نقل در کشور به نسل جدید باتریهای لیتیومی گره خورده، باتریهایی که از ناوگان حمل و نقل تا ماهواره به آنها وابسته است.
بر این اساس؛ حدود ۱۰ سال پیش تولید باتریهای لیتیومی مورد نیاز خودروها و ماهوارهها در کشور آغاز شد و ایران در آن زمان به جمع ۷ کشور صاحب این فناوری پیوست، حالا دولتمردان میگویند در تولید باتریهای لیتیومی به مراحل خوبی دست یافته ایم.
عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت میگوید: هم اکنون در فناوری و بازیابی باتری در حال فعالیت هستیم و اقداماتی در این زمنیه انجام و پیشرفتهای خوبی در این حوزه حاصل شده است.
به گفته آقای رضا شجاعی معاون سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع؛ دانش فنی تولید باتریهای لیتیومی در کشور کاملا بومی شده و این دانش در اختیار کشور است، هم اکنون بیش از ۸۰ نیروی متخصص در زمینه طراحی و تولید باتری لیتیومی آموزش دیده اند.
آقاییان یکی از کارشناسان سازمان توسعه منابع انرژی میگوید: فناوری باتریهای لیتیومی در ایران منطبق بر فناوری روز دنیاست و میتوان اذعان کرد، ساخت این نوع باتری در کشور، مشابه پیشرفتهترین کشورهای دنیاست.
بر اساس گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ باتریهای لیتیومی هم اکنون بیش از هر جایی در خودروهای نسل جدید کاربرد دارد و به گفته سازندگان، قابل بازیابی است.
عادل دمشقی مدیر عامل برقی سازی شرکت مپنا میگوید: باتری لیتیومی چرخه عمر پیوستهای دارد، ابتدا در خودروهای برقی استفاده میشود سپس در ذخیره ساز انرژی و در مرحله بعدی به چرخه بازیافت منتقل میشود و تا ۴۵ درصد قابلیت بازیافت دارد بنابراین آلایندگی باتری را هم به این روش میتوان برطرف کرد.
براساس وعده مسئولان وزارت صمت تا یکسال آینده خط تولید نیم گیگابایتی باتریهای لیتیومی به بهره برداری خواهد رسید که در صورت تحقق، سالانه برای ۳۰ هزار خودروی برقی باتری داخلی تولید خواهد شد.
گزارش از رضا صفاری؛ خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما