پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دنیای کنونی در چند دهه اخیر بهویژه ۱۰ سال گذشته دچار تحولات علمی فراوانی شده است که حوزه علمیه نیز باید خود را با این تحولات بهروز کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه پنجشنبه شب در اجلاسیه دانش آموختگان مدرسه علمیه مرحوم آیت الله سیدمجدالدین قاضی دزفولی در حسینیه ثارالله دزفول ادامه داد: مسایل جدید در عرصههای مختلف علمی در دنیا ایجاد شده است که طلاب باید در کنار تسلط بر اصول و حکمت در فقه نظامات و الگوهای حکمرانی ورود کنند.
وی با بیان اینکه امروز با مسائلی پیرامون حکمرانی مواجه هستیم افزود: فقه نظام اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تربیت از جمله مسایل دنیای امروز است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: حوزههای علمیه اگر پا به پای مسایل حکمرانی و نظامات جدید حرکت نکنند، از زمانه خود عقب می مانند.
حجت الاسلام خسروپناه با بیان اینکه فقه شیعی زنده و پویاست ادامه داد: فلسفه فرهنگ، فقه نظام فرهنگ و الگوی حکمرانی فرهنگی مباحث جدیدی به شمار می رود که تاکنون کمتر به آنها ورود شده است.
وی با بیان اینکه حوزه علمیه دزفول در گذشته نه چندان دور جزو حوزههای ممتاز بوده است ادامه داد: امروز مهمترین ماموریت متولیان این حوزه ارتقا به جایگاه رفیع علمی گذشته است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تجلیل از عالم ربانی مرحوم آیت الله قاضی دزفولی اقدامی ارزشمند است، گفت: این عالم مجاهد در تربیت طلاب بسیار اهتمام داشت و در زیر موشکباران نیز درس و بحث با طلبهها را متوقف نکرد.
روحانیون در صف مقدم دفاع از اسلام و انقلاب هستند
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در این آیین با تجلیل از مقام علمی و شخصیت مرحوم آیت الله قاضی دزفولی گفت: دزفول به برکت مجاهدتها و ایستادگیهای این عالم ربانی در زیرموشکبارانها زنده ماند و افتخار آفرین شد.
آیت الله سیدعلی شفیعی افزود: دزفول شهری با ظرفیتهای علمی عظیم اما به خوبی معرفی نشده است.
وی با اشاره به اینکه مردم دزفول در همه برهههای تاریخی به وظایف خود به خوبی عمل کردهاند بیان کرد: دزفول شهر علمای اعلام و شهر شیخ اعظم مرتضی انصاری است که در دامن این شهر علمای برجسته ای به جهان اسلام معرفی شد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: نیازهای کنونی جامعه متفاوت از گذشته و وظایف روحانیون نیز متناسب با این تغییر، با گذشته متفاوت شده است.
آیت الله شغیعی با تاکید بر اینکه روحانیون باید در همه صحنهها حضور داشته باشند ادامه داد: مرحوم آیت الله قاضی دزفولی در میدان مبارزه با رژیم ستمشاهی ایستاد.
وی با بیان اینکه امروز روحانیون در خط مقدم مبارزه و دفاع از اسلام حضور دارند افزود: تعداد زیاد شهدای طلبه نشان می دهد که روحانیون در راه دفاع از انقلاب و اسلام ابایی از تقدیم جان ندارند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه دزفول شهر علم و فقاهت است افزود: دزفول علمای بزرگ و مجتهدان اعلم شناخته شده در مجامع علمی دارد که باید این ظرفیتها به خوبی معرفی شود.
آیت الله قاضی دزفولی ذوب در ولایت بود
امام جمعه دزفول نیز با تجلیل از مقام علمی و ویژگیهای اخلاقی آیت الله سیدمجدالدین قاضی دزفولی گفت: این عالم ربانی استوانه ای از علم، اسوه ای از صبر و مقاومت، عالمی ربانی، مجاهدی نستوه و ذوب در ولایت بود.
حجت الاسلام مسعود بهرامپور بیان کرد: این عالم برجسته، در مقاومت مردم زیر موشک باران دشمن بعثی در دوران جنگ تحمیلی نقش محوری داشت.
وی ادامه داد: موشکها و تهدیدها در جنگ تحمیلی نتوانست موجب شود این عالم مجاهد دزفول را ترک کند و این حضور موجب دلگرمی رزمندگان و مردم بود.
مقاومت دزفول با نام آیت الله قاضی دزفولی گره خورده است
مسوول حوزه علمیه آیت الله قاضی دزفولی نیز در این آیین با بیان اینکه مقاومت مردم دزفول با نام مرحوم آیت الله قاضی دزفولی گره خورده است گفت: این اجلاسیه فرصتی برای بازخوانی و رونمایی از مجاهدتهای عالمان دینی بعد از انقلاب در دزفول است.
حجت الاسلام سیدمحمدعلی قاضی دزفولی ادامه داد: حوزه علمیه آیت الله قاضی در سخت ترین دوران دفاع مقدس به همت آیت الله سیدمجدالدن قاضی دزفولی تاسیس شد و در این مدت ثمرات و برکات فراوانی را به همراه داشته است.
وی با اشاره به تربیت شخصیتهای برجسته علمی در حوزه علمیه آیت الله قاضی دزفولی افزود: دهها امام جمعه، استاد ممتاز، پژوهشگر، قاضی و عالم دینی توسط حوزه علمیه آیت الله قاضی دزفولی تربیت و به جامعه علمی کشور معرفی شده است.
در این اجلاسیه از مجاهدتهای علمی حجج اسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، عبدالکریم بهجت پور مدیر موسسه التمهید، محمدرضا هدایت پناه از موسسه میراث و مفاخر حوزه خوزستان، علی راجی محقق و مولف و پرهیزکار استاد درس خاج حوزه از دانش آموختگان حوزه علمیه آیت الله قاضی دزفولی تجلیل شد.
در حاشیه اجلاسیه که با حضور علما، طلاب و فضلای حوزههای علمیه دزفول، اهواز و قم برگزار شد نمایشگاهی از دستاوردهای علمی و پژوهشی دانش آموختگان این حوزه به نمایش درآمد.
این اجلاسیه که مصادف با چهلمین سال تاسیس حوزه علمیه آیت الله قاضی دزفولی و همچنین سالروز ارتحال مرحوم آیت الله سیدمجدالدین قاضی دزفولی موسس این حوزه بود از خانواده شهدای طلبه دزفول نیز تجلیل شد.
آیتالله سیدمجدالدین قاضی دزفولی در سال ۱۲۷۹ هجری شمسی در شهرستان دزفول متولد شد؛ تحصیل این عالم برجسته زیر نظر اساتیدی چون سیدعبدالمهدی قاضی(راعی)، محمدرضا معزی دزفولی، عبدالحسین عاملی و محمدمهدی بیگدلی انجام و در سال ۱۳۳۵ موفق به کسب درجه اجتهاد شد.
سال ۱۳۴۲ پس از سخنرانی تاریخی و افشاگرانه امام خمینی(ره) علیه رژیم پهلوی و متعاقب آن دستگیری ایشان، آیت الله قاضی با دعوت از مراجع و علمای بزرگ شهرستان دزفول، آنان را نسبت به این عمل جنایتکارانه رژیم پهلوی آگاه ساخت و تلگراف شدیدالحنی به دربار ارسال کرد که در آن نوشته شده بود "چنانچه یک تار مو از سر حاج آقا روح الله خمینی کم شود، ما تاج و تخت تو را بر باد خواهیم داد"؛ ایشان آن تلگراف را به امضای علما رسانده و به دربار ارسال کرد.
آیت الله سیدمجدالدین قاضی دزفولی نماینده امام خمینی (ره) و نخستین امام جمعه دزفول از مبارزان دوران پهلوی بود؛ این عالم مجاهد پس از سالها تحصیل علم و مجاهدت در ۱۳ بهمن ماه سال ۱۳۶۴ در سن ۸۴ سالگی به دیار باقی شتافت.