اثرگذاری اصلاح قوانین شوراها در روان سازی فعالیتها
رئیس شورای عالی استانها گفت: اصلاح قوانین شوراها در روانسازی فعالیت شوراها نقش مهمی دارد و میتواند در اولویت بررسی مجلس قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما شهرام دبیری در اجلاس بیست و پنجم شورای عالی استانها ضمن تبریک ایام مبارک دهه فجر، اظهار داشت: ما خانواده بزرگ شورایی کشور، اعلام مینماییم هنوز و تا ابد به آرمانهای انقلاب وفاداریم.
وی سپس با اشاره به فرمان امام خمینی (ره) در نهم اردیبهشت ۱۳۵۸ به شورای انقلاب، گفت: امام (ره) در این دستور فرمودهاند: «در جهت استقرار حکومت مردمی در ایران و حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش که از ضرورتهای جمهوری اسلامی است لازم میدانم بی درنگ به تهیه آئیننامه اجرایی شوراها برای اداره امور محلی شهر و روستا در سراسر ایران، اقدام و پس از تصویب به دولت ابلاغ نمایید تا دولت بلافاصله به مرحله اجرا درآورد.»
رئیس شورای عالی استانها ادامه داد: حضرت امام در این ابلاغ فرمودند اداره امور محلی و از الفاظ بی درنگ و بلافاصله استفاده کردند که نشاندهنده ضرورت موضوع بوده است. ولی وقوع جنگ تحمیلی این امر را به تأخیر انداخت.
وی خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: تأخیر در ایجاد شوراها، باعث ایجاد مشکلات اساسی در شکلگیری ساختار شوراها و چارت سازمانی ردیف بودجه و مکان مناسب برای شوراهای فرادست و شورای عالی استانها، شده است. حل این مشکل نیاز به حمایت جنابعالی و نمایندگان ملت دارد. مقام معظم رهبری نیز در اهمیت جایگاه شوراها، فرمودهاند: «شوراها طبق قانون اساسی مدیریت شهر و روستا را بر عهده دارند و نمادی دیگر از اداره کشور به دست مردم را در برابر چشم همگان میاندازد.»
دبیری گفت: اصلاح قوانین شوراها در روانسازی فعالیت شوراها نقش مهمی دارد و میتواند در اولویت بررسی مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.
وی افزود: بند ۵ ماده ۷۸ قانون تشکیلات شوراهای اسلامی کشور اشاره به این موضوع دارد که سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است یک نسخه از پیشنویس لوایح برنامههای توسعه و بودجه عمومی کشور و استانها را پس از تهیه در اختیار شورای عالی استانها قرار دهد. شورای عالی استانها پیشنهادهای اصلاحی خود را در مورد برنامه و بودجه به این سازمان اعلام خواهد کرد.
رئیس شورای عالی استانها گفت: اما هیچ راهکار عملی برای این قانون پیشبینی نشده است و امکان پیشنهاد اصلاحی پس از نوشتن پیشنویس بسیار مشکل است. پیشنهاد میکنیم شورای عالی استانها در هنگام تهیه پیشنویس نظرات اصلاحی خود را اعلام کند و در نوشتن آن مشارکت داشته باشد.
وی افزود: بدون شک تعامل و همافزایی ظرفیتهای مجلس شورای اسلامی و شورای عالی استانها میتواند نقش موثری در رفع مسایل و مشکلات پیشروی جامعه و حل مشکلات مردم داشته باشد.
دبیری گفت: یقینا اعتقاد و باور دارید که شوراهای اسلامی به عنوان نهادهایی برخاسته از دل مردم، میتوانند نقش موثری در ارتقای کیفیت مصوبات مجلس شورای اسلامی و تطابق آنها با واقعیات جامعه داشته باشند.
وی افزود: اجرایی شدن گام به گام مدیریت یکپارچه شهری و روستایی از دیگر مطالبات جامعه شورایی و مدیریت شهری است. از ریاست محترم مجلس شورای اسلامی که دارای سابقه طولانی و درخشانی در عرصه مدیریت شهری هستند، انتظار داریم تا با حمایت و هدایت خود و همراهی و مساعدت تمامی متولیان امر، از جمله شورای عالی استانها، گامهایی موثر و چارهاندیشی حکیمانه در این زمینه صورت پذیرد.