الگوی مصرف بهینه برق؛
هوشمند سازی چاه های آب کشاورزی خراسان رضوی
هوشمند سازی و تجهیز پمپهای آب چاه های کشاورزی خراسان رضوی مصرف برق را بهینه میکند و ضروری است این طرح به صورت الگو و نمونه در کشور اجرا شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر دفتر مدیریت مصرف و کنترل پیک مصرف شرکت توزیع نیروی برق مشهد
در نشست کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: باید سازوکار اجرایی ارائه گواهی بهینه مصرف برق در استان تدوین و اجرایی شود.
معصومه مرادی افزود: تا زمانی که بر استفاده از انرژی های تجدید پذیر و بهینه سازی مصرف انرژی تاکید نشود، اقدامی صورت نگرفته و نتیجهای در حوزه بهینه سازی حاصل نخواهد شد.
دبیر کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در این نشست به رفع مشکل عدم تضمین قطع برق صنایع کوچک دارای نیروگاه انرژی تجدید پذیر پرداخت.
شهریار زهدی افزود: در چارچوب پیگیری کمیسیون انرژی و همکاری مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد، مقرر شد تا در آینده نزدیک، آن گروه از صنایع کوچکی که نسبت به احداث نیروگاه تجدید پذیر اقدام کردهاند، تضامین لازم را برای عدم قطعی برق در برنامههای مدیریت مصرف اخذ کنند.
دبیر کمیسیون خدمات فنی، مهندسی، مشاورهای و عمران اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست با تاکید بر افزایش مصرف آب و هدر رفت انرژی در حوزه کشاورزی گفت: به منظور رفع مشکلات موجود در حوزه مصرف انرژی در بخش کشاورزی، پیشنهاد میشود که تغییر الگوی کشت در استان صورت گیرد.
سورنا صراف زاده افزود: الگوی کشت فعلی، سبب هدر رفت منابع آبی میشود، استفاده از ظرفیت کشت فرا سرزمینی نیز میتواند در کاهش مصرف آب و انرژی در بخش کشاورزی موثر باشد.
دبیر کمیسیون آب و محیط زیست اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: پیش از این بهره وری در حوزه آب به صورت جامع تری در جلسات کمیسیون های اتاق بازرگانی خراسان رضوی به ویژه کمیسیون آب و محیط زیست مطرح شده است و تا زمانی که مالکیت آب خصوصی نشود، مشکلات در حوزه بهینه سازی رفع نخواهد شد.
عماد رجحانی به بازار داد و ستد آب اشاره و تاکید کرد: باید از خرید آب جدید جلوگیری و همچنین آب کشاورزی سهمیه بندی شود، برخی کشاورزان اقدام به فروش آب چاه کشاورزی میکنند، در صورتی که کشاورز به تمامی آب چاه نیاز ندارد، چرا اقدام به برداشت میکند؟.