پخش زنده
امروز: -
مصرف لبنیات در پیشگیری از افسردگی بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: افسردگی از مشکلات روحی و روانی شایعی هست که میتواند بر کیفیت زندگی فرد تأثیرگذار باشد.
حامد جز جلالیان با بیان اینکه مصرف منظم لبنیات میتواند به پیشگیری و کاهش احتمال ابتلا به افسردگی کمک کند، افزود:اگر به دنبال راهکاری ساده و سالم برای پیشگیری از افسردگی هستیم باید به مصرف منظم و مناسبی از لبنیات در رژیم غذایی خود توجه کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت:مطالعات علمی نشان داده است که لبنیات شامل شیر، پنیر، دوغ و ماست حاوی ترکیبات مفیدی مانند ویتامین D، کلسیم، پروبیوتیک و آمینواسیدها به سلامت ذهنی و روانی کمک میکنند.
وی گوارش صحیح و سالم را یکی از عوامل مهم در تأثیر بر میزان سرخوردگی و افسردگی اعلام کرد و گفت: مصرف مقدار مناسبی لبنیات، باعث بهبود فعالیت گوارشی و حفظ تعادل بیولوژیکی در بدن میشود.
دکتر جلالیان افزود:ویتامین D علاوه بر اینکه در برخی از محصولات لبنیات موجود است، نقش مهمی در تنظیم سطح هورمونهای روانی مثل سروتونین دارد.
وی با اشاره به اینکه سروتونین که به طور طبیعی در مغز تولید میشود، به عنوان یک نوروترانسمیتر مهم در کنترل حالتهای خلقی و روحی عمل میکند، گفت: سطوح پایین سروتونین به افزایش احساس افسردگی و ناراحتی روحی میانجامد، به همین دلیل مصرف لبنیات که حاوی ویتامین D است میتواند در کاهش علائم افسردگی مؤثر باشد.