رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد
کنترل قند خون با انجام۳۰ دقیقه پیاده روی
انجام ۳۰ دقیقه پیاده روی مهمترین نقش را در کنترل قند خون دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه؛ معمولا اولین چیزی است که به یک بیمار دیابتی توصیه میشود گفت: ورزش علاوه بر کاهش وزن بدن و کمک به تناسب اندام، باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی میشود و از عوامل مهم کنترل قندخون به حساب میآید.
دکتر بابک اقبالی افزود:اگر انسولین میزنید، ۳۰ دقیقه قبل از شروع ورزش، قندخون تان را بررسی کنید تا موقع ورزش با افت شدید قند مواجه نشوید،
وی گفت: قبل از ورزش، قند خون تان را با گلوکومتر اندازه بگیرید. اگر قندتان بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ بود، با خیال راحت ورزش کنید، اما اگر قندتان زیر ۱۰۰ یا بالای ۲۵۰ بود، بهتر است موقتا دور ورزش را خط بکشید تا وضعیت تان متعادلتر شود وگرنه در حالت اول، ممکن است دچار افت شدید قندخون (حمله هیپوگلیسمی) و بیهوشی شوید و در حالت دوم، دچار حمله کتواسیدوز و کاهش سطح هوشیاری. اگر قند خون تان زیر ۱۰۰ بود حتما باید ابتدا یک وعده مختصر غذای حاوی کربوهیدرات یا مقداری میوه و بیسکوییت بخورید، کمی صبر کنید و بعد به ورزش بپردازید.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: اگر میخواهید طولانی مدت ورزش کنید، باید هر نیم ساعت قندخون تان را اندازه بگیرید. اگر قندتان زیر ۷۰ بود یا دچار ضعف و بدن لرزه شدید، باید ورزش را قطع کنید و یک شیرینی مانند آبمیوه، شکلات یا آب نبات بخورید.