پخش زنده
امروز: -
شاید یکی از پرسشهای عمومی در زمینه مصرف نمک، انتخاب سالمترین نمک برای مصرف است نمکهای صورتی یا بنفش، از جمله نمکهای موجود در بازار است که در این مطلب، با ویژگیهای آن بیشتر آشنا میشویم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس ؛ فرناز باغبان، کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز گفت: نمک صورتی هیمالیا حاوی مقادیر اندکی آهن اکسید با ترکیب اصلی کلرید سدیم است. منابع اصلی این نمک در پنجاب کشور پاکستان است. طعمی سبکتر از نمک معمولی و شیرینتر دارد و بیشتر در غذاهای سرخکردنی و شست و شوی سبزیها استفاده میشود.
وی بیان کرد: ایجاد رنگ در نمکهای آبی و بنفش نیز به دلیل وجود برخی از عناصر موجود در آن است. نمک هیمالیا حاوی کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و سایر مواد معدنی است، اما مقادیر آنها بسیار اندک بوده و در مقادیر معمول مصرفی این نمک، هیچ گونه اثرات مفیدی بر روی سلامتی ندارد.
باغبان گفت: در نظر داشته باشید عنصر اصلی همه نمکها از رنگی تا سفید، سدیم است که سبب بروز بیماریهای مختلف از جمله پر فشاری خون میشود.
کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز گفت: نمک صورتی هیمالیا ممکن است به طور طبیعی حاوی مقداری ید باشد، اما مقدار ید آن نسبت به نمک یددار کمتر است. بنابراین، کسانی که کمبود ید دارند یا در معرض کمبود ید هستند، ممکن است در صورت استفاده از نمک صورتی به جای نمک خوراکی، دچار علایم کمبود ید شوند.
باغبان اظهار کرد: هیچ مطالعه علمی که نشان دهد نمک هیمالیا در مقایسه با سایر نمکهای رژیمی، دارای مزایای سلامتی منحصر به فرد است، وجود ندارد.
به گفته این کارشناس تغذیه، بهترین نوع نمک برای مصرف، نمک یددار تصفیه شده به مقدار محدود در رژیم غذایی روزانه است.