اجرای طرح «دختران آفتاب ایران» در مناطق عشایری و روستایی خراسان رضوی
طرح «دختران آفتاب ایران» (دآا) خراسان رضوی با هدف غنی سازی اوقات فراغت دختران مناطق عشایری و روستایی برگزار میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان رضوی در جلسه استانی شورای هماهنگی طرح دختران آفتاب ایران (دآا) خراسان رضوی گفت: این طرح برای دومین سال، با هدف غنی سازی اوقات فراغت دختران مناطق عشایری و روستایی اجرایی میشود.
رضا کشتی دار، رویکرد این طرح را ورزشی-تربیتی، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مواد مخدر، مهارتهای زندگی، بازیوارسازی، بازیهای جمعی، جشنواره قهرمانی و استعدادیابی، عنوان کرد و افزود: دلیل اجرای این طرح، فقدان فعالیت ورزشی و شادی و نشاط در بین دختران است؛ چون دختران ما گاهی به خاطر محدودیت ورزش بانوان، امکان ورزش و فعالیت را ندارند.
وی ادامه داد: جامعه هدف این طرح، مدارس شبانه روزی دخترانه عشایری و روستایی هستند که فعلا برای دومین سال، آموزشگاه دخترانه متوسطه اول «شهید طاهری» کلات با ۱۶۰ دانش آموز و آموزشگاه «ام هانی» از تبادکان با ۱۷۰ دانش آموز متوسطه اول و متوسطه دوم هستند.
کشتی دار با بیان اینکه این طرح با مشارکت سایر دستگاهها اجرا میشود و در صورت استطاعت، تعداد مدارس را افزایش خواهیم داد، افزود: برای خراسان رضوی با این گستره، دو مدرسه کافی نیست و در آینده گستره این طرح افزایش مییابد، مثلا بهتر است این طرح برای مدارس شبانه روزی هم انجام شود.
وی بیان کرد: در این طرح با نیازسنجی و توجه به ذائقه دانش آموزان، مدرسه تجهیز میشود و دانش آموزان باید علاوه بر جشنوارهها و ورزشهای قهرمانی، چهارکارگاه چهار ساعته را نیز بگذرانند.
معاون امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی هم در این جلسه گفت: ترجیح ما در این طرح، دانش آموزان مقطع متوسطه اول هستند.
سروری افزود: با توجه به اینکه همه دستگاهها موظف هستند با هدف تحکیم بنیان خانوده، یک درصد بودجه را به امور بانوان درون دستگاهی و برون دستگاهی تخصیص دهند، میتوان از این موضوع برای کمک به طرح دختران آفتاب ایران استفاده کرد.
اشرفی، جانشین شورای فرهنگی ستاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مبارز با مواد مخدر خراسان رضوی هم در ادامه گفت: در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر، اولویت ما پیشگیری در قشر زیر ۱۸سال یعنی دانش آموزان است؛ چون اگه شروع مصرف مواد در این سن باشد، هم درمانش سختتر و هم تخریب آن بیشتر است.