مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور
نمک مانع بزرگی برای داشتن اسکلت محکم است
نمک یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم و یکی از دلایل پوکی استخوان است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: سرطان معده با مصرف زیاد نمک در ارتباط است و در افرادی که غذاهای پرنمک مثل ترشیها، ماهی نمک سود شده و گوشتهای فرآوری شده به میزان بالا مصرف میکنند خطر ابتلا به سرطان معده افزایش مییابد.
زهرا دستجردی افزود: عدهای از سنگ نمک برای خیساندن برنج استفاده میکنند با این تصور که خواص بیشتری به بدن خود میرسانند.
او گفت: این در حالی است که نمک دریا و سنگ نمک به علت اینکه تصفیه نمیشوند و با آلودگیهای موجود در طبیعت به دست انسانها میرسند، حاوی فلزات سنگینی مثل جیوه، کادمیوم و آرسنیک هستند که منجر به آسیب به کبد و کلیه و بروز سرطان میشود.
وی افزود:نمک دریا به دلیل اینکه در معرض آفتاب قرار دارد، ید خود را از دست داده، بنابراین با مصرف نمک دریا، نه تنها ید کافی به بدن نمیرسد بلکه سبب ابتلا به بیماریهایی از جمله کم کاری تیروئید و گواتر میشود.
دستجردی گفت: ید یک عنصر مهم است که باید به مقدار لازم و کافی به غده تیروئید برسد تا رشد جسمی و ذهنی و سوخت و ساز کاملی داشته باشیم.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت نیشابور گفت: امروزه با توجه به شیوع بالای بیماریهای قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر در بروز این بیماریها شناخته شده است.
وی افزود:تحقیقات نشان میدهد که شیوع فشار خون بالا در کشورهایی که دریافت بالای نمک دارند بیشتر است و هر قدر میزان نمک مصرفی روزانه در جوامع کمتر باشد به همان نسبت شیوع فشار خون بالا کاهش مییابد.
مصرف زیاد نمک باعث ابتلا به بیماریهایی از جمله سرطان، پوکی استخوان و بیماری کلیوی میشود.