پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: بیش از ۱۲ درصد نوجوانان خراسان جنوبی در گروه سنی ۵ تا ۱۸ سال دارای اضافه وزن و چاقی هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، دکتر شایسته افزود: اضافه وزن و چاقی در سنین کودکی و نوجوانی میتواند زنگ خطری برای بروز بیماریهای غیرواگیر در بزرگسالی باشد.
وی با اشاره به اینکه تغذیه ناسالم، کم تحرکی، سرگرم شدن کودکان و نوجوانان با بازیهای رایانهای و استفاده از غذاهای آماده از عوامل اصلی چاقی و اضافه وزن است گفت: اضافه وزن در کودکی زمینهساز چاقی در بزرگسالی است و این مشکل باید از سنین کودکی و نوجوانی در افراد اصلاح شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: مهمترین پیامدهای نامطلوب اضافه وزن و چاقی در سلامت کودکان و نوجوانان، شامل افزایش خطر بروز چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و انواع سرطانها در دوران بزرگسالی است.
شایسته با اشاره به اجرای طرح رایگان توقف چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان (ایران اکو) از سال ۹۸ در کشور و استان گفت: در این طرح، کودکان و نوجوانانی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند شناسایی شده و به کارشناسان تغذیه در مراکز بهداشتی و درمانی یا مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی ارجاع میشوند.
وی افزود: با آغاز سال تحصیلی این طرح برای نوجوانان در مدارس استان شروع شده و دانشآموزانی که اضافه وزن و چاقی دارند توسط کارشناسان تغذیه مشاوره میشوند تا برنامه غذایی رایگان به آنها ارائه و پیگیریهای لازم برای بهبود وضعیت انجام شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: بر اساس آخرین آمار موجود بیش از ۳۷ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان نیز مبتلا به چاقی و یا اضافه وزن هستند که هشدار دهنده است.