پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نشان قند پارسی برای پاسداشت زبان فارسی و قدردانی از مروجان آن برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای عباس محمدیان مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مهمان امروز (دوم بهمن) برنامه سلام خبرنگار بود و پاسخگوی سوالاتی درباره همایش نشان قند پارسی شد.
سوال: هدف از برگزاری همایش قندپارسی چیست؟
محمدیان: یکی از برنامههایی که در اولویت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد، صیانت از زبان فارسی است، به همین علت در اداره کل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارتخانه برنامهای با عنوان همایش نشان قندپارسی برگزار میشود. این همایش برگرفته از زحمات همه دوستان در همه ظرفیتهای رسانهای و تبلیغاتی است که در یک سال گذشته از زبان فارسی پاسداری کردند. کسانی که مروج زبان فارسی بودند و با انتخاب داوران در این همایش از آنها قدردانی میشود.
سوال: افرادی که در پاسداشت زبان فارسی زحمت کشیدند، چطور شناسایی شدند؟
محمدیان: فراخوانی را اردیبهشت امسال برای فعالان عرصه تبلیغات، رسانه و نخبگان فرهنگی و مروجین زبان فارسی اعلام کردیم و دبیرخانه همایش هم کار خود را شروع کرد.
سوال: این فراخوان چه محوریها و قالبهایی داشت؟
محمدیان: قالبها بیشتر در بحث تبلیغات رسانه بوده است و سبکهای آموزش و روشهای مختلف مؤلفان عرصه پاسداشت زبان فارسی در کشورهای همسایه بودند.
سوال: چه تعداد شرکتکننده داشتید و چه تعداد انتخاب شدند؟
محمدیان: ۲ هزار و ۱۲۴ اثر به دبیرخانه ارسال شد که حدود ۱۱ نفر عنوان نشان قندپارسی را دریافت میکنند.
سوال: ارزیابیها بر چه اساسی و با چه شاخصهایی صورت گرفته است؟
محمدیان: شاخصها و ملاکها بیشتر براساس پاسداشت، اصالت، نگارش، معنا و مفهوم زبان فارسی بوده است.
سوال: برنامه بعدی وزارتخانه در حوزه قندپارسی چیست؟
محمدیان: فعالیت این دبیرخانه به صورت دائمی است و در همه استانها دبیرخانه پاسداشت زبان فارسی فعال خواهد شد. در همایش امروز هم تمبر یادبود نشان قندپارسی رونمایی میشود که یکی از برنامههای ویژه ماست.
سوال: برنامه مشخص وزارتخانه در موضوع پاسداشت زبان فارسی چیست؟
محمدیان: در حوزه فرهنگسازی، آشنایی نسل آینده با فرهنگ غنی زبان فارسی و پاسداشت از آن، برنامههای آموزشی و تبلیغی را در دستور کار داریم و از همه ظرفیتهای مهم تبلیغاتی و رسانهای که در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه هنر و موسیقی استفاده خواهیم کرد.
سوال: درباره مجموعههایی که به موضوع پاسداشت زبان فارسی در نامگذاریها و فعالیتها قانون چه تکلیفی را مشخص کرده است و شما چه اقداماتی خواهید داشت؟
محمدیان: قانون بحث ممنوعیت استفاده از اصطلاحات بیگانه را مشخص و ابلاغ کرده است و ما به عنوان مجری قانون موظفیم که آن را اجرا کنیم. در بحث سردرها و اصناف در سطح کشور طرح دیدهبان پاسداشت زبان فارسی را از اول دی امسال ابلاغ کردیم که این طرح مصوبه کمیته مرکزی تبلیغات را دریافت کرده و لازم الاجراست. طرح دیده بان به همه مراکز تجاری، اتحادیههای مختلف و اصناف در مرحله اول ابلاغ شده و اطلاع رسانی شده است. در سامانه سردر، اصناف باید مجوز بگیرند. اگر چنانچه به قانون عمل نکردند بعد از تذکر متخلفان به اماکن و نهادهای نظارتی معرفی میشوند.
انتظار داریم همه دستگاههایی که در قانون برای آنها شرح وظایفی تعیین شده است، از زبان فارسی پاسداری کنند. با توجه به دهکده جهانی ارتباطات باید برنامههای ویژهتر و کاملتری در همه سطوح و ظرفیتها برای پاسداست زبان فارسی داشته باشیم.