پخش زنده
امروز: -
بردیافر جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی گفت: یافتهای مطالعات تطبیقی استانهای کشور نشان میدهد اقتصاد نمیتواند معیار اصلی برای افزایش نرخ ازدواج باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، بردیافر جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی در گفتگو با خبرنگار ما افزود: طبق بررسیهای انجام شده در مرکز مطالعاتی راهبردی وزارت ورزش و جوانان، نشان میدهد استانهای کمتر برخوردار مثل سیستان و بلوچستان در مقابل استانهای برخوردار مانند تهران دارای نرخ بالاتری از ازدواج هستند.
بردیافر افزود: همچنین پژوهشهای کلان و بین ملتی نشان میدهد که نرخ ازدواج در کشورهای برخورداری مانند: آلمان، فرانسه و انگلیس پایین است، اما در مقابل کشورهای کمتر برخورداری مانند مصر، قزاقستان، ازبکستان و تاجیکستان دارای نرخ ازدواج بالایی هستند.
این جامعه شناس با اشاره به مقایسه این دست پژوهشها افزود: ازدواج لزوما تابع عوامل اقتصادی نیست و فرهنگ در این بین نقش پررنگی ایفا میکند و و بستر سازی مناسب فرهنگی در بین خانواده و همچنین تغییر در سبک زندگی میتوانند جوانان را بیشتر به ازدواج ترغیب کند.
وی تصریح کرد: تجمل گرایی و مصرف گرایی از عواملی هستند که میتوانند تا حد زیادی در تاخیر انداختند ازدواج بین جوانان نقش داشته باشند و هر جامعهای را دچار چالش کند.
بردیا فر ادامه داد:در این زمینه معاونت جوانان وزارت ورزش فعالیتهای خوبی را آغاز کرده است مانند راه اندازی رویداد جامعه پرداز در سراسر کشور به جوانان مشاورههای تخصصی قبل و بعد از ازدواج میدهند.