پخش زنده
امروز: -
با برنامه ریزی شرکت گاز و صرفه جویی مردم از زمستان بدون مشکل رد خواهیم شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین؛ علی حجتیپور، مدیرعامل شرکت گاز استان در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: مصرفمان در حال حاضر تقریبا متوسط ۱۱.۵ میلیون تا ۱۲.۵ میلیون در روز هست؛ در صورتی که ۲۸ آذرماه همین مصرف را به ۱۳.۷ میلیون متر مکعب رساندیم و این مقدار مصرف باعث که بتوانیم با یک برنامهریزی مجدانه بتوانیم این افزایش مصرف را جبران کنیم.
حجتی پور تاکید کرد: در حوزه مصرف الان ان رویکرد صرفهجویانه در مردم شکوفا شده و از این جهت از مردم عزیز واقعا تشکر داریم؛ ما سال گذشته در این زمان شاید ۱۳-۱۴ میلیون مصرف گاز داشتیم، ولی الان ۱۲.۵ میلیون تقریبا مصرف گاز داریم؛ امروز من آمار را بررسی کردیم یک میلیون ۷۰۰-۸۰۰ هزار ماه نسبت به سال گذشته مصرفمان پایینتر بود.
وی خاطرنشان کرد: مردم عزیز توجه دارند که باید در مدیریت مصرف خودشان کوشا باشند و هر چه بیشتر صرفهجویی را در دستور کار خودشان قرار بدهند. در بعضی از موارد مثلا در مواردی که هزینه ندارد بعد فرهنگسازی هست؛ راهکارهای خیلی سادهای دارد شاید در حوزههای مصرف در خانهها موارد خیلی ساده هست اگر به آنها توجه کنیم به مدیریت مصرف کمک خواهد کرد. مثلا در خانه اگر از پردههای ضخیم پشت پنجره استفاده کنند خیلی میتواند کمک کند، فضاهایی که استفاده نمیکنند در محیط زندگیشان اگر بخواهند استفاده نکنند از سرویس محیطی خارج کنند، تنظیم شوفاژ اگر روی دمای متعارف اگر روی ۵۵ تا ۶۰ باشد باشد خیلی میتواند کمک کند و هوشمندسازی موتورخانهها و حتی ترموستات که روی رادیاتورها هست، خیلی میتواند به صورت هوشمند دمای محیط را تنظیم کند که از هدررفت انرژی جلوگیری بشود.
حجتی پور افزود: در فصل زمستان با افزایش مصرف گاز ما این آمادگی را داریم که تعمیراتی که در تابستان انجام دادیم بتواند تاسیسات ما در زمستان پاسخگو باشد. فقط در زمستان ما حواسمان به این موضوع هست که ما یک ناترازی داریم مصرف گاز، چون در زمستان افزایش پیدا میکند یک ناترازی نسبت به تولید و دریافت گاز ما مبادی اتفاق میافتد. با دیسپاچینگ سیستم هوشمند ما در شرکت ملی گاز هماهنگ این تاب آوری شبکه ما در سراسر کشور یکپارچه هست در قزوین هم متاثر از همین موضوع هست.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین گفت: در حوزه ذخیرهسازی به صورت متمرکز در سطح کشور انجام میشود با توجه به هزینههای بالایی که ذخیرهسازی داره دو منطقه در کشور در نظر گرفته شده برای ذخیرهسازی که بتوانیم بخشی از گاز را در فصول گرم در این مخازن ذخیره سازی کنیم که در پیک مصرف یا اوج مصرف ما از این ذخایر بتوانیم استفاده بکنیم. تا اینجا تقریبا ۳.۴ میلیارد متر مکعب گاز را در ذخایرمان داریم این هم برای پاسخگویی برای چند روز محدود هست از این جهت در اوج مصرف بعضا احتیاج پیدا میکنیم که یک پشتیبانی در اوج مصرف ناترازی داشته باشیم که از ذخایر استفاده میشود.
وی اضافه کرد: کشور به ۵ منطقه تقسیم شده از اقلیم گرمسیری تا اقلیم سردسیر تقسیم شده، ما در استان سه اقلیم از این پنج اقلیم را دارا هستیم؛ اگر مجزا اسم ببریم، آوج، آبگرم، کوهین و خرمدشت در اقلیم سرد یا اقلیم یک قرار گرفتند؛ رازمیان در اقلیم سه قرار گرفته و سایر استان نقاط استان در اقلیم دو قرار گرفتند.
حجتی پور گفت: پلکان مصرف هم از پله ۱ تا ۱۲ مصرفکنندگان دستهبندی شدند، به واسطه مصرف و میزان حجم مصرف هر کدام از مشترکین در یکی از این پلکانها قرار میگیرند هرچقدر کمتر باشد در پلکان یک و بعضا بیشتر و تا پل دوازده این تقسیمبندی شدند؛ در نظام قیمتگذاری برای پله یک که معمولا کم درآمد هستند و خانههای کوچیک را دربر میگیرد و مصارف پایین هستند، پله یک تا سه هست که در نظام قیمتگذاری این سه پله اول به هیچ عنوان گاز افزایش پیدا نکرده، یعنی تعرفه گاز نسبت به سالهای گذشته از سال ۹۴ به بعد ثابت مانده افزایش پیدا نکرده؛ افزایش تعرفه گاز از پلههای ۴تا۱۲ اتفاق افتاده، پله ۴تا۶ که مصرف متوسط هست بخش اعظم تعرفه گازشون تغییر کرده، پله ۷ تا ۱۰، ۳۵ درصد بالا رفته، به طور مشخص در پله ۱۱ هر مترمکعب ۵ هزار تومان و پله ۱۲ ماه ۶ هزار تومان منظور میشود. این بدین معناست که مصرفکنندگان ما هر چقدر پرمصرفتر باشند گاز را باید گرانتر بخرند، باید مصرفشان را کاهش بدهند، تا در پلههای پایینتر قرار بگریند و گاز ارزانتر دریافت کنند.
وی گفت: امسال فواصل پلهها اصلاح شد؛ پله ۱ تا ۳ میتوانند ۵۰۰ متر مکعب گاز مصرف کنند. حتی در اقلیم سه این گاز به ۱۲ هزار تومان، ۱۳ هزار تومان در پله یک قرار میگیرد و پله سه که گرانترین تعرفه را دارد اگر در پله سه باشند، ۱۶-۱۷ هزار تومان یعنی مبلغ خیلی ناچیز هست؛ ضمن اینکه اگر در فاصله پله یک تا سه اقرار بگیرند میتوانند از مشوقههای خوبی هم برخوردار بشوند.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین تصریح کرد: علیرغم اینکه معافیت کامل صددرصدی به این گروه تعلق میگیرد؛ میتوانند مبلغ مشوقهای بهرحال بردار باشند که هنوز مکانیسم پرداخت الان در دست بررسی هست، اگر مصرف کنندگان بتوانند نسبت به سال گذشته خودشان ۱۰ تا ۳۵ درصد مصرف گازشان را کاهش بدهند میتوانند از یارانه و پاداش مناسبی برخوردار باشند.
وی گفت: قطع گاز بخش کشاورزی در دستور کار ما نیست؛ اینطور مصارف با توجه به حساسیت شان در اولویت آخر یعنی قبل از مصارف خانگی هستند، یک سری مصارف خیلی حساسند، مصارف را طبقهبندی و اولویت بندی میکنیم از اولویتهای غیرضرور شروع میشود تا به اولویتهای اول که بخش خانگی هست میرسد.
حجتی پور افزود: در زمان ناترازی ممکن هست که چنین برنامهای در دستگاه کار قرار بگیرد، مثل الان برنامهای داریم بخشی از فولاد که مصارف بالا دارند به طور مشخص سه واحد فولاد در قزوین هست الان محدودیت مصرف گاز دارد، قند و شکر ۵۰ درصد، آجر به طور کامل، واحدهای آجری که از سیستم قدیمی به صورت سنتی و به صورت تونلی استفاده نمیکنند و به صورت کورههای هافمن استفاده میکنند اصطلاحا سنتی و هافمن به طور کامل الان در ابلاغیه اخیر از اول دی ماه گازشان قطع هست به دلیل اینکه مصارف اینها فقط مصارف غیرضرور تشخیص داده شده است. در دیسچینگ مرکزی گاز با برنامهریزی که شده این دسته از مشترکین از اول دیماه گازشان به طور کامل قطع هست؛ فقط کارگاههای آجری که به صورت تونلی سیستمشان هست بدون محدودیت مصرف گازشان وصل هست.
وی تاکید کرد: گازرسانی به گلخانههای نودهک از سال گذشته از سالهای گذشته در دستور کار بود سال گذشته که به طور جدی فاز دوم در دستور کار قرار گرفت؛ ما تقریبا گاز نودهک را در شهریور ماه شبکه سراسری اتصال دادیم، الان واحدهایی در خود شهرک گلخانهای هستند که از لحاظ طبیعی استفاده میکنند. یک سری فازهای تکمیلی داریم که حتما باید این واحدها را در دستور کار قرار بدهیم. الان فعلا محدودیتی برای مصرف گاز در گلخانههای نودهک نداریم.
مدیرعامل شرکت گاز استان اضافه کرد: از ابتدای سال تاکنون تقریبا دو میلیارد متر مکعب گاز به نیروگاه شهید رجایی اختصاص دادیم؛ در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته که یک میلیارد و پنجاه میلیون بود یک رقم بالایی را ما افزایش دادیم، تقریبا ۴۹ درصد ما در شش ماهه اول نسبت به سال گذشته افزایش بیشتری دادیم؛ و تا به امروز تقریبا در مجموع ۴۱ درصد در مدت مشابه سال گذشته افزایش تحویل گاز به نیروگاه داشتیم.