پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل خواستار تجدید نظر در نرخ خرید تضمینی گندم و چارهاندیشی برای مازاد تولید سیب زمینی کشور شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، عیسی شاهی زارع در آیین تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان اردبیل با بیان این که بازار محصول سیب زمینی در استان اردبیل و کشور به سمت فاجعه در حال حرکت است، افزود: دستگاههای متعدد ذیربط، تاکنون اقدامی برای حل بحران سیب زمینی تولید شده در کشور نکردهاند.
وی با اشاره به زیرسوال بردن تولید از سوی مقامات وزارت جهاد کشاورزی گفت: در پیگیری من، مقام مرتبط در وزارت جهاد کشاورزی به جای تلاش برای حل مساله مدعی شد که کشاورز نباید زیاد تولید میکرد تا با بحران فروش محصول خود مواجه شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل با اشاره به کشت حدود سه هزار هکتار کمتر از سهمیه تعیین شده برای محصول سیب زمینی در استان اردبیل در سال جاری گفت: تولید کنندگان کشاورزی در حالی مقصر افت قیمت معرفی میشوند که این وضعیت به علت نابسامانی در حوزه مدیریت بازار به وجود آمده که در حیطه اختیارات دولت است.
شاهی زارع رفع تعلیق کارتهای بازرگانی برای صادرات محصول سیب زمینی را راه حلی موقتی برای حل مشکل تولیدگنندگان دانست و بیان کرد: علاوه بر تعلیق کارتهای بازرگانی صادر کنندگان سیب زمینی، پیمان سپاری ارزی و توقف پرداخت یارانه و مشوق صادرات نیز موجب شده است که محصول سیب زمینی تولید شده در استان اردبیل روانه بازارهای خارجی نشود.
وی تاکید کرد: هم اکنون نزدیک ۴۰۰ هزار تن محصول سیب زمینی روی دست کشاورزان مانده و سرمایهای در حدود ۴۰۰ هزار میلیارد ریال در شرف نابودی است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل خواستار مساعدت استاندار و مقامات وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حل مشکل سیب زمینی مازاد تولید کنندگان کشاورزی استان اردبیل شد و اضافه کرد: هم اکنون باید اقدام عاجلی انجام شود وگرنه چند هفته و یا چند ماه بعد، هر اقدامی انجام شود، به معنای نوشداروی بعد از مرگ سهراب خواهد بود.
شاهی زارع در ادامه در خصوص اعلام قیمت جدید خرید تضمینی گندم گفت: شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی بر خلاف انتظار کشاورزان و بر خلاف وعده داده شده ۱۹۵ هزار ریال، نرخ مصوب خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم در سال زراعی جاری را ۱۷۵ هزار ریال اعلام کرد.
وی تاخیر چهار ماهه در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم و اعلام نرخی پایینتر از حد انتظار کشاورزان را تعجب برانگیز خواند و اضافه کرد: قیمت هر تن گندم در بازارهای جهانی بین ۴۴۰ تا ۵۳۰ دلار در نوسان است و با احتساب ۴۰ درصد هزینه حمل و نقل و رساندن محصول به دست مصرف کننده، هر کیلوگرم گندم خریداری شده از بازارهای جهانی به بیش از ۳۱۰ هزار ریال میرسد در حالی که دولت نرخ خرید محصول تولید داخل را ۱۷۵ هزار ریال اعلام کرده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل قیمت اعلام شده برای خرید تضمینی گندم را غیرمنصفانه دانست و تاکید کرد: این اقدام ضربه مهلکی به تولید کننده بوده و انگیز تولید را در کشاورزان خواهد کشت.
شاهی زارع اظهار کرد: اگر قیمت خرید تضمین گندم ترمیم نشود، تولید این محصول مهم در کشور آسیب خواهد دید در حالی که با ترمیم و اعلام قیمت مناسب، تولید ۱۳ میلیون تن گندم در داخل به راحتی مقدور و میسر است.
وی در ادامه خواستار گنجانده شدن روزی به نام «روز کشاورز» در تقویم رسمی کشور شد و گفت: این قشر به رغم نقش تعیین کننده در امنیت غذایی و اقتصادی کشور، حتی به اندازه یک روز نمادین هم در تقویم جایگاه ندارد و این امر نشان دهنده بی توجهی متولیان به تولیدکنندگان این عرصه است.