پخش زنده
امروز: -
مالچ در خوزستان به منظور تثبیت شن های روان و تپههای ماسهای در استان درحال انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با اشاره به گذشت بیش از ۴ دهه از مالچ پاشی در خوزستان، به خبرنگار ما گفت: مالچ که در مناطق بیابانی و دارای شنهای روان ریخته میشود، باعث چسبندگی و پیوستگی ذرات خاک میشود و تپههای ماسهای حرکت نکنند.
سیدجمال موسویان افزود: حدود ۷۰ هزار هکتار از اراضی در منطقه عمومی خسرج در شهرستان حمیدیه مالچ پاشی شده است و بعد از عملیات، نهالکاری انجام میشود.
وی ادامه داد: ۲ هفته پس از مالچ پاشی، نهالکاری صورت میگیرد و درصورتیکه خاک تثبیت نشده باشد، این ماسه به وسیله باد حرکت میکنند و باعث میشود نهال کشت شده مدفون شود و از بین برود.
موسویان با اشاره اهمیت نوع مالچ مورد استفاده و سازگاری آن با محیط، اضافه کرد: تاکنون توانسته ایم به میزان ۹۰۰ هکتار اعتبار برای مالچ پاشی از نوع وکیوم باتوم که مواد نفتی کمتری دارد و مواد زیان بار آن گرفته شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با بیان اینکه یک کارگروه از دانشگاه تهران روی مالچ پاشی در استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان تحقیقهایی انجام داده اند، میگوید: علاوه بر تایید اجرای آزمایشی مالچ پاشی در استانهای یادشده، آثار زیانباری اثبات نشده است.