پخش زنده
امروز: -
هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد: بهرهبرداری از انرژی تجدیدپذیر در ادارات استان نیز در کارگروه انرژی استان مطرح و بهعنوان یک دستور کار برای اجرا به دستگاههای استان ابلاغ میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، همزمان با هفته هوای پاک نشستی با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد، مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد و اداره کل محیط زیست استان یزد درمورد مباحث مرتبط با توسعه و ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر در استان برگزار شد.
ابوالحسینی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد با اشاره به اینکه برای دستیابی به انرژیهای تجدیدپذیر و هوای پاک، باید تمامی حوزههای مرتبط پیش برده شوند؛ افزود: یکی از اهداف ما در این نشست، توجه به مسائل زیستمحیطی است که موضوعات مختلف مؤثر در زمینه تولید برق تجدیدپذیر و خورشیدی مورد بررسی قرار گرفته و در حال پیگیری است.
وی با تأکید به ماده ۱۹ قانون هوای پاک، خاطرنشان کرد: بر اساس این قانون، وزارت نیرو باید حداقل ۳۰ درصد از افزایش سالانه ظرفیت موردنیاز برق کشور را از انرژیهای تجدیدپذیر تأمین کند که حمایت استانداری از صنعت برق استان نیز همسو با توسعه، تولید و عرضه انرژیهای تجدیدپذیر و پاک برای نیل به این هدف است.
وی ادامه داد: در این نشست پیشنهادهایی برای ایجاد و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و خورشیدی استان مطرح شد که لازم است با بررسی مباحث حقوقی مرتبط، این مسائل با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط به طور کامل بررسیشده و راهکارهای قانونی برای دستیابی به هدف مذکور ارائه شود.
ابوالحسینی افزود: بهرهبرداری از انرژی تجدیدپذیر در ادارات استان نیز در کارگروه انرژی استان مطرح و بهعنوان یک دستور کار برای اجرا به دستگاههای استان ابلاغ میشود تا با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، تولید انرژی خورشیدی ادارات نیز محقق شود.
مدیرکل اداره حفاظت محیطزیست استان نیز در این نشست با اشاره به اهمیت بالای موضوعات زیستمحیطی در کشور، نامگذاری هفته جاری بهعنوان هفته «هوای پاک، مسئول پاسخگو، شهروند مسئول» را یادآور شد و روزهای مختلف این هفته را برشمرد.
نورانیان رویکرد سال جاری سازمان حفاظت محیطزیست استان را توجه ویژه به بخشهای مغفول مانده از قانون هوای پاک عنوان کرد و افزود: قانون هوای پاک بر اساس ماده ۱۲۳ قانون اساسی به تصویب رسیده و رسالتها و تکالیف ۱۸ دستگاه در این قانون ذکر شده است.
نورانیان ضمن برشمردن تکالیف دستگاههای متولی استان در این قانون؛ افزایش سالانه ظرفیت موردنیاز برق استان یزد از طریق انرژیهای تجدیدپذیر را بهعنوان رسالت شرکت برق منطقهای یزد نام برد.
ابوالفضل اسدی مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد هم در این نشست، استان یزد را با دارابودن ۱۴ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت حدود ۱۰۰ مگاوات از استانهای پیشرو در کشور عنوان کرد و ادامه داد: برای تامین انرژی پایدار صنایع و مردم و همچنین حفظ این جایگاه، به مشارکت جدی صنایع و حمایت ویژه استانداری یزد برای احداث نیروگاههای خورشیدی نیاز داریم
وی ادامه داد: در دیگر استانهای کشور نیز مشارکت صنایع در احداث و استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر در وضعیت مناسب و قابلتوجهی است که این امر، اهمیت ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر با مشارکت صنایع استان را بیشازپیش نشان میدهد.
در ادامه این نشست نیز نمایندگان دستگاههای ذیربط به بیان راهکارها و پیشنهادهای خود برای افزایش تولید انرژی تجدیدپذیر در استان پرداختند.