پخش زنده
امروز: -
اوقات شرعی ۳۰ دی ماه ۱۴۰۲ به افق اهواز، مرکز استان خوزستان اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امروز شنبه ۳۰ دی ماه ۱۴۰۲، ۸ رجب ۱۴۴۵ هجری قمری و ۲۰ ژانویه سال ۲۰۲۴ میلادی است.
اوقات شرعی امروز به شرح زیر است:
اذان ظهر در اهواز ساعت ۱۲ و ۲۶ دقیقه به گوش میرسد و غروب آفتاب ساعت ۱۷ و ۳۹ دقیقه خواهد بود.
صدای روحبخش اذان مغرب نیز در ساعت ۱۷ و ۵۷ دقیقه طنین انداز میشود و نیمه شب شرعی ساعت ۲۳ و ۴۴ دقیقه است.
اذان صبح فردا، یکشنبه یکم بهمن ماه ساعت ۵ و ۵۰ دقیقه و طلوع آفتاب ساعت ۷ و ۱۳ دقیقه خواهد بود.
ذکر روز شنبه:
یا رب العالمین
به معنای "ای پروردگار جهانیان" است که ۱۰۰ مرتبه خوانده میشود و باعث بینیازی خواهد شد.
ذکر روز شنبه به نام پیامبر اکرم (ص) است و روایت شده که در این روز زیارت حضرت رسول الله (ص) خوانده شود.
حدیث روز را بخوانید:
امام على علیه السلام فرمود: لَیسَ مِن فَرائِضِ اللّه شَىءٌ اَلنّاسُ اَشَدُّ عَلَیهِ اجتِماعا مَعَ تَفَرُّقِ اَهوائِهِم وَ تَشَتُّتِ آرائِهِم مِن تَعظیمِ الوَفاءِ بِالعُهودِ.
هیچ یک از فرائض الهى همانند وفاى به عهد نیست که مردم با همه خواسته هاى گوناگون و دیدگاه هاى مختلف، بیشتر بر آن اتّفاق نظر داشته باشند. "نهج البلاغه (صبحی صالح) نامه ۵۳، ص ۴۴۲"
سخنان آموزنده:
هرگاه بتوانم بعد از هر شکست لبخند بزنم، شجاع خواهم بود. "ناپلئون بناپارت"
احکام شرعی امروز:
سؤال: علاوه بر سرمایه شخصى مقدارى پول از چند نفر گرفتهام و در خرید و فروش چندین قلم کالا از آن استفاده مىکنم، آیا مىشود به هنگام دریافت سرمایه از مالک، بر پایه محاسبات ریاضى و منطقى و با رضایت کامل طرفین، نرخ معقولى جهت سود علىالحساب تعیین و طبق آن عمل نمود؟ به شرط آنکه اگر سود حقیقتاً کمتر از نرخ توافقى باشد، عامل با رضایت کامل از سهم خود به مالک هدیه نماید؛ و اگر حقیقتاً سود حاصله بیشتر از نرخ توافقى باشد، مالک با رضایت کامل از سهم فروش به عامل هدیه نماید؟
جواب: اگر کار با سرمایه خود و دریافتى از دیگران به عنوان مشارکت باشد پس از کسر حق الوکاله در بکار بستن سرمایه دریافتى از دیگران، باید سود اختصاصى هر یک از شرکاء به نسبت سهم سرمایه بر مجموع سرمایه، حساب شود؛ و چنانچه کار شما مضاربه به نحو صحیح شرعى باشد باید سهم سود صاحب سرمایه به صورت کسر مشاع (یعنى درصد) تعیین شود. در این صورت توافق بعدى نسبت به مصالحه در مابهالتفاوت مبالغ پرداخت شده بصورت علىالحساب با سود واقعى اشکال ندارد، ولى اگر سهم سود صاحب سرمایه به صورت مبلغ معیّن تعیین شود چنین قراردادى شرعاً مضاربه نیست، در نتیجه قراردادِ تقسیمِ سود، باطل و سود حاصله از سرمایه هر کس تماماً به خودش اختصاص پیدا مىکند. (استفتائات مقام معظم رهبری)