پخش زنده
امروز: -
مدیر گروه هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر سه مانع اصلی اجرای طرحهای صنعتی در حوزه هوش مصنوعی را عدم تعریف مناسب طرحها، کمبود اعتبارات تخصیص داده شده و نبودن زیرساختهای پردازشی مناسب در این حوزه دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر احمد نیک آبادی در مراسم افتتاح مرکز پژوهشی سامانههای هوشمند دیجیتال دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ابراز امیدواری کرد با جذب اعتبارات کافی، شناسایی و تعریف درست نیازمندیهای مرتبط با هوش مصنوعی و توسعه زیرساختهای لازم بتوان طرحهای موفقی در این حوزه اجرا کرد.
وی با بیان اینکه کشور در رتبه بندیهای حوزه هوش مصنوعی از نظر تولید علم در حدود رتبه ۱۶ قرار دارد، ولی در استفاده از آن در حدود رده ۷۰ تا ۸۰ جهانی قرار داریم، گفت: ما شرکتهای استارت آپی در حوزه هوش مصنوعی را حمایت میکنیم و محصولات خوبی نیز تولید میکنند، ولی از آنجایی که بازار خوبی ندارند، تا این حمایت برقرار است، این شرکت و تولید آن هست و به محض قطع شدن حمایت ها، شرکتها منحل میشوند، چون بازاری در اختیار ندارد.
مدیر گروه هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیرافزود: ما با مجموعههای مختلفی در حوزه هوش مصنوعی همکاری داشته ایم و آسیب شناسی هم داشتیم و این را اعلام کردیم و راهکارهایی نیز برای آن ارائه کردیم، ولی این مشکلات همچنان وجود دارند.
نیک آبادی تاکید کرد: هوش مصنوعی در جاهایی در دنیا، ارزش افزودههایی را ایجاد میکند و اینکه این فناوری در برخی کاربردها به یک باره تحول بزرگی ایجاد کند، نگرانیها و کنجکاویهایی را ایجاد کرده است. در زمانی هوش مصنوعی توانست قهرمان شطرنج را شکست دهد و بعدها عامل هوشمندی توسعه داده شد که بدون آنکه هیچ دانشی بجز قوانین بازی به آن داده شود، توانست در مدت زمان کوتاهی تمام فنون بازی که بشر در مدت صدها سال یاد گرفته بود را یاد بگیرد و قهرمان شطرنج را شکست دهد که شکل بازی جدیدی نیز ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه این عامل موجب نگرانی جهانی شده است، افزود: اکنون بشر با این سوال روبرو است که اگر این تجربه در کشف دارو و یا سلاح تکرار شود چه چیزی رخ خواهد داد؟ نکته مهم دیگر این است که یکسری کاربردهایی وجود دارد که چارهای جز ورود به هوش مصنوعی در آنها نیست. نمونه این کاربردها بازارهای مالی دنیا است که اکنون بخش عمده تعاملات در آنها با استفاده از هوش مصنوعی است.
مدیر گروه هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر که کنترل برخی از دستگاهها را از دیگر زمینههایی دانست که هوش مصنوعی آن را تسخیر کرده است، گفت: وقتی هوش مصنوعی موجب افزایش سرعت و دقت میشود عملا استفاده از توان انسان در این گونه موارد بی معنا خواهد شد.
نیک آبادی با اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در دنیا افزود: یکی از این کاربردها بینایی ماشین است. هر تصویری که از یک دوربین دریافت میشود، تحلیل محتوای آن میتواند در این حوزه مورد توجه باشد. عددی که از دوربینهای فعال سطح شهر برخی کشورها گزارش میکند، بیش از ۲۰۰ میلیون دوربین است که ظرفیت بسیار بالایی برای نظارت شهری فراهم میکند.
وی متن، کلام و صوت را از دیگر زمینههای کاربرد هوش مصنوعی ذکر کرد و افزود: این فناوری میتواند اصوات را تحلیل کند که از جمله کاربردهای متداول آن میتوان به بازشناسی گوینده و گفتار اشاره کرد. چت باتها به عنوان یکی دیگر از محصولات این حوزه در سالهای اخیر سرو صدای زیادی پیدا کرده است.
نیک آبادی رباتیک و کنترل را از دیگر حوزههای کاربردی هوش مصنوعی عنوان کرد و گفت: خودروهای خودران یکی از محصولات شاخص این حوزه در حال حاضر است، ولی کاربردهای بالقوه حوزه رباتیک بسیار بیشتر است که عمدتا به دلیل هزینه بر بودن ساخت و نگهداری رباتها اجرایی نمیشوند.
نیک آبادی با اشاره به سابقه دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه هوش مصنوعی گفت: این دانشکده بیش از ۴۰ فارغ التحصیل دکتری هوش مصنوعی داشته است که از این تعداد حدود ۲۴ نفر در دانشگاههای داخل و خارج از کشور، عضو هیات علمی هستند.
مدیر گروه هوش مصنوعی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به طرحهای هوش مصنوعی این دانشگاه گفت: تعیین هویت، نویسه خوان دست نوشتههای فارسی، تحلیل فعالیتها در ویدئو، پردازش تصاویر در حوزههای سنجش از دور، تصاویر راداری، متن و زبان طبیعی، انواع سیستمهای پرسش و پاسخ، تشخیص اخبار جعلی، خلاصه سازی متن از جمله طرحهایی است که در سطح دانشگاهی و صنعتی اجرایی شده است و سیستمهای حمل و نقل هوشمند نیز از دیگر طرحهای اجرا شده در این دانشگاه است.