پایش محل های جدید از سنگ نگاره های باستانی مشهد
محل های جدید از سنگ نگاره های باستانی مشهد پایش شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، رجبعلی لباف خانیکی در جلسه روایت مشهد گفت: هر خطی پیش از دوران صفوی، دارای مفهوم بوده است، نباید درسنگ نگارهها به دنبال اشکال واضح باشیم، چون حتی یک خط نیز دارای مفهوم است
وی افزود: سنگ نگاره ها که زبان گویای انسان هستند را میتوان به چتد دسته تقسیم کرد. بخشی از آنها سنگ نگارههای چوپانی هستند که به قولی توسط چوپانان نقش شدهاند، بعضی دیگر به منزله خطابه هستند که توسط شخص هنرمند و آگاهی که قصد حرف زدن داشته، نقش شدهاند، در اینجا اسطورهها تصویر میشوند.
باستان شناس و پژوهشگر میراث فرهنگی گفت: نقش هایی، چون بز کوهی، صلیب به عنوان تجسم روح بشر و سنگ نگاره پر تکرار تخت جمشید (شیر و گاو) که نماد نوروز است از جمله مواردی است که هرکدام داستان و مفاهیم زیادی در دل خود دارند که نباید به سادگی از آن عبور کرد.
او گفت: سنگ نگاره ها بسیار مهم هستند که با نگرشهای مختلف قابل تفسیر هستند، موضوعی که باید صرفا کارشناسان بررسی و طبقه بندی و پژوهش شود، در نهایت باید مجموعههای گردشگری ایجاد شده و این سنگ نگارهها نجات یابند.
این باستان شناس و پژوهشگر میراثفرهنگی گفت: اطراف مشهد یکی از بزرگترین گستره های وجود سنگ نگاره است چشمه عسل، کمر سیاه، باغو، مایان سفلی، کلاته اهن، دهیار، زکریا، چشمه پونه، انتهای دلاوران، تجر و حج، خانرود، اردمه، مغان، مزار، سد طرق، کوه بابا، ترشک، سیاه سر، ویرانی، دیزدرو ارچنگ مورد بررسی قرار گرفته و مجموعهای وجود دارند.